Viskas yra žymiai paprasčiau: pastaruosius dvejus metus vyksta kova tarp Ramūno Karbauskio ir Dariaus Mockaus

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/Simon... 2018-06-05 18:43:22, skaitė 1666, komentavo 1

Viskas yra žymiai paprasčiau: pastaruosius dvejus metus vyksta kova tarp Ramūno Karbauskio ir Dariaus Mockaus


Ramūno Karbauskio rankose – Mockaus vudu lėlė

VSD-MG-Baltic karas.Prezidentė,Masiulis tik instrumentai.Šalį tarsi valdo Darius Mockus su Raimundu Kurlianskiu per žurnalistą Tomą Dapkų.Visuomenei numestas kaulas,ar ji tą kaulą sugrauš? Viskas yra žymiai paprasčiau.

Įvyko dviejų finanspolitinių grupuočių susikirtimas.Valstybininkai prieš MG-Baltic.Iš tikro pastaruosius dvejus metus vyksta kova tarp Ramūno Karbauskio ir Dariaus Mockaus.Po penkerių metų dar vienoje nutekintoje VSD pažymoje bus rašoma MG-Baltic ir Agrokoncerno konfliktas.Kad Ramūnas buvo likęs vienui vienas,rodo ir tai,kad ant jo užvažiavo visa sisteminė žiniasklaida.

Atidžiai pažiūrėkite kas dedasi LRT.Pamenate aš jums šią žiemą sakiau,kad Audrius Siaurusevičius prieš išėjimą paskubomis dviem pamainomis už valstybinius pinigus samdo teisininkus,ir masiškai ruošia naujų žmonių priėmimą į darbą ir kels algas.Taip ir nutiko.Garbačiauskaitė pamažu apsipranta,įdarbino Makaraitytę,vėliau bus ir Užkalnis,Saldžiūnas ir visi kiti propagandistai.Ar Nekrošius kažką padarė? Ne!

Lygiai tas pats su Baku ir jo komisija.Na ir kas,kad jis sako ,kad dės baudas MG-Baltic ir VP-Market.Valstybė negali sau leisti samdyti aukščiausio lygio teisininkų.Mockus tai žino,ir jam nusispjaut.Bakas žino,kad tai tik kalbos.Masiulis,Kėvišas,Kubilius žino,kad jų nepasodins,todėl viena pusė grasina,kita pusė žvengia iš tos komisijos,nes žino,kad nieko nebus.

Taigi,kam naudingas VSD slaptos pažymos paviešinimas.Pasakysiu taip.Visos penkios grupuotės atskleidė savo kozirius ir kompromatus.Visi parodė ką turi vieni ant kitų.Dabar visi bandys susitarti ir viskas nurims.

MG-Baltic pažymoje pernelyg sureikšminama.Taip Liberalai buvo jų projektas,bet tai buvo kova dėl kontraktų tarp MG-Baltic ir Rubikono vėliau tapusiu ICOR.Būtų įdomi Andrius Janukonis versija.O kodėl nepradėjus žaisti taip.MG-Baltic įkuria kažkokį visuomeninį judėjimą su lyderiu Dariumi Mockum,pavaduotoju Kurlianskiu.

Kodėl Kurlianskis,o ne Masiulis kandidatavo į premjerus.Jeigu Liberalai kaip projektas perimti didžiausius valstybinius kontraktus,ar ne efektyviau daryti taip kaip padarė Ramūnas.Investuoti 6-7 mln eurų ir pasiimti visą koaliciją.Natūralu,kad investuojama į Seimo rinkimus ne dėl patriotizmo.MG-Baltic tik kontraktoriai,o subkontraktoriai tai jau kitos dukterinės įmonės.Natūralu,kad Ramūnas nunešė ne vieną šimtą milijonų per alkoholio reklamos,pardavimo ribojimus,tai ypač pasijautė žiniasklaidos grupėms nes pajamos iš alkoholio reklamos sudarydavo 40-45 proc gautų pajamų.

Galvojau,kad Konservatoriai su Grybauskaite metė per bortą Liberalus,nes norėjo stumti į premjerus Landzbergiuką,bet nevisai.Tiek konservatorius tiek liberalus finansavo Mockus.Bet Mockus palaiko gerus ryšius ir su Antanu Bosu,kuris dirbo kartu su Sigitu Gaidjurgiu.Mockus dirbo su Georgijum Dekanidze,todėl Mockaus-a.a Brazausko ryšiai buvo neišvengiami.Jeigu tikėti VSD pažyma,o gautus intarpus turėjau dar prieš du metus,kodėl Kurlianskis tarėsi su Albinu Januška?

Reiškia nesusitarė ir prasidėjo konfliktas. Kastytis Braziulis su kitais VSD saugumiečiais buvo išmestas į gatvę kodėl?Kodėl jo neapgynė Gediminas Grina,kuris yra geras Tomo Dapkaus bičiulis.Šiaip Grina buvo vadovas ant popieriaus.Tikrasis VSD kardinolas buvo Vaišnoras. S.Butkus ir R.Vaišnoras pradėjo tokią saviveiklą prieš Kusaitę per savus prokurorus kaip Justas Laucius,kad nuo Kusaitės bylos ir prasidėjo biezpriedielai.

VSD pradėjo nebesiskaityti su niekuo,darė kratas Titorenko,Vaidas Žemaitis,Grabausko,Žilvinas Kurnatauskas-Razminas namuose,buvo trumpam uždarę ir patį Kurlianskį,nes pastarasis finansavo ir konservatorius ir liberalus ir Algirdą Paleckį.Natūralu,kad Valstiečiams laimėjus rinkimus,Mockus per statytinius pasakė Valstiečiai ilgai netemps,padarysim jiems kaip Uspaskichui,Valinskui,Paksui,kad Ramūnas temps metus maksimum.Taip neatsitiko.

Tomas Dapkus per Griną išsiaiškino,kad Valstybininkų chebra su Albinu Januška priešaky klausėsi savo konkurentų telefoninių pokalbių. Tuomečių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovų generolo Vitalijaus Gailiaus ir majoro Vytauto Giržado slaptą sekimą, kurį inicijavo Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vaišnoras, sankcionavo neteisėto žurnalistų, visuomeninių organizacijų ir politikų sekimo skandalo „herojus“. Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis nutartį taikyti slapto sekimo priemones, tarp jų generolo V. Gailiaus, jo sutuoktinės ir dviejų nepilnamečių vaikų bei majoro V. Giržado telefoninių pokalbių kontrolę, leido jau kitą dieną ir remdamasis R. Vaišnoro tarnybiniu pranešimu bei Generalinės prokuratūros teikimu.Taip tų pačių Šiaulių apygardos teismo,kur pakliūna visi kartu ir aš žurnalistai,kurie aiškinasi tamsias bylas.

Tuomečių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovų generolo Vitalijaus Gailiaus ir majoro Vytauto Giržado neteisėto sekimo skandale paaiškėjo nauji antiherojai. 2011 metų lapkričio 17 d. Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vaišnoras kreipėsi į VSD generalinį direktorių Gediminą Griną su tarnybiniu pranešimu, ragindamas, tarp kitų siūlymų, pradėti slaptą tuomečių FNTT vadovų sekimą. Tarnybinis pranešimas, kuris paaiškėjo kaip melagingas, tapo generolo ir majoro slapto sekimo pagrindas.Grina nutękino Dapkui slaptas pažymas. kad jau kitą dieną po R. Vaišnoro tarnybinio pranešimo buvo pradėtos taikyti operatyvinės veiklos priemonės FNTT vadovų atžvilgiu.

Tarp komplekso operatyvinių priemonių – ir slapta tuomečio FNTT direktoriaus, o dabar Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko, generolo V. Gailiaus, jo sutuoktinės ir dviejų nepilnamečių sūnų bei jo pavaduotojo majoro V. Giržado pokalbių bei trumpųjų žinučių kontrolė. Vidiniame VSD dokumente nurodoma, kad šiuos veiksmus sankcionavo tas pats Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis savo 2011 metų lapkričio 18 dienos nutartimi.

Reiškia MG-Baltic pasidarė patį Vitalijų Gailių savo įrankiu.Dapkus išsiaiškino,kad tas pats B. Kalainis pagal VSD prašymus sankcionavo eilę žinomų žurnalistų, žmogaus teisių gynėjų ir politikų, kurie ragino iki galo ištirti mįslingai Baltarusijoje žuvusio saugumo pulkininko Vytauto Pociūno mirtį ir VSD aukščiausių pareigūnų ryšius su Rusijos „Gazprom“, slaptą sekimą.

Kaip žinote aš taip pat pabendrauju su Rusijos atstovais,todėl natūralu,kad mano byla atsidūrė Šiauliuose. Tuo metu Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius generolas Gediminas Grina viešai gynė VSD generalinio direktoriaus pavaduotoją R. Vaišnorą.Tą patį kuris su Cicėnu už ES struktūrinius fondus privatizavo Utenos Rašės hipodromą ir išmetė iš ten Utenos beisbolininkus,pastatė apsaugą ir ruošiasi privatizacijai,ir į šią aferą galimai yra įsitraukęs ir Utenos Administracijos direktorius,buvęs darbietis Jonas Slapšinskas.

Tai pačiai grupuotei priklausė ir buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A. Paulauskas,kuris dėl vaizdo pravedė parlamentinį tyrimą.Vaišnorą asmeniškai globojo Prezidentė.Iš esmės valstybininkai su MG_Baltic kuris buvo KGB Vilniaus skyriaus projektas konkuravo dėl įtakos ir valstybinių kontraktų,taip pat ir tuos kontraktus finansuojamų ES struktūrinių fondų milijonų.

Gilinantis labiau išaiškėjo,kad Vitalijaus Gailiaus ir Giržado atleidimas ir dėl visko kilęs širšalas tebuvo surežisuotas spektaklis.Tiek Gailius tiek Giržadas buvo Kurliansko žmonės.Tuometis vidaus reikalų ministras Raimondas Palaitis dėl vaizdo neteisėtai ir nepagrįstai iš pareigų atleido tuometį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) prie VRM direktorių generolą Vitalijų Gailių. Kiek anksčiau LVAT analogišką sprendimą priėmė ir dėl FNTT direktoriaus pavaduotojo majoro Vytauto Giržado, kuris buvo nedelsiant grąžintas į pareigas. Kartu abiem pareigūnams priteista žala siekė 250 000 litų,ir visa grupuotė šiuos pinigus pasidalino. Vyriausiasis administracinis teismas nurodė šią žalą priteisti ne iš Lietuvos valstybės, o iš Vidaus reikalų ministerijos.Štai taip buvo pavogtas ketvirtadalis milijonų litų.Surežisuotas spektaklis,o vėliau visi susėdo ir tyliai pasidalino pinigus.

Kadangi Konservatoriams gręsia Liberalų likimas,yra kurpiama istorija,tarsi Andrius Kubilius nebendradarbiavo su MG-Baltic ir pakėlė akcizus alkoholiui jau pirmaisiais darbo metais. MG-Baltic globojo Stasį Dailydką ir gynė „Lietuvos Geležinkelius“ nuo pertvarkos, kurios dėl vaizdo siekė A.Kubilius, M.Majauskas, ir D.Kreivys.

Lietuvoje kaip ir JAV valstybę valdo finansinės korporacijos ir jų politiniai junginiai.Mockus susipjovė su Janukoniu dėl pagrindinių stambių Vilniaus kontraktų.Zuokas perėjo į Janukonio pusę,tapo Abonentu.Normalu.Mockui reikėjo kažką daryti,pasikvietė Masiulį.Šis stūmė savo mokytojui Gentvilui ragą.Kam dirbo Gentvilas nežinau.

Liberalų išskaidymo procese aktyviai darbavosi Tamulis,jis dirbo Mockui. Po pasisekusio „projekto“ įsteigti koncerno kontroliuojamą partiją, MG vadovai priėmė sprendimą ją sustiprinti, sukuriant „trečiąją jėgą“, kuri būtų lygiavertė LSDP ir TS-LKD. 2009 m. buvo pradėtas įgyvendinti planas, kuriuo siekta prie LLS prijungti LiCS. Siekiant minėto tikslo buvo bandoma supriešinti LiCS narius (skleidžiant melagingą informaciją), kai kuriuos iš jų eliminuoti, taip pat sukelti konfliktą tarp buvusio LiCS vadovo A.ZUOKO ir naujojo partijos pirmininko Gintauto BABRAVIČIAUS

Dapkus yra pervertintas VSD pažymoje,kaip ir liberalė Armonaitė kuri realiai yra buvo ir bus eilinė liberalų šestiorka.Algirdas Paleckis išdūrė savo partiečius,tiksliau dirbo kartu su Kurlianskiu,bet pasikeitus politinei konjuktūrai,ir dešinioms jėgoms pradėjus RUSAI PUOLA akciją Paleckis buvo marginalizuotas ir numestas į politikos paraštes.Frontininkai buvo suskaidyti iš vidaus. Prieš 2007 m. Savivaldybių rinkimus buvo parengtas planas stiprinti MG pozicijas bei įtaką Vilniaus miesto savivaldybėje. Tuo tikslu buvo pasirinkta būsimo mero kandidatūra – tuometinis Seimo LSDP frakcijos narys A.PALECKIS. VSD duomenimis, pastovus kontaktas tarp MG atstovo R.KURLIANSKIO ir A.PALECKIO buvo užmegztas 2006 m. pabaigoje.

R.KURLIANSKIS ir A.PALECKIS susitarė, kad R.KURLIANSKIS, pasinaudodamas savo turimais ryšiais, padės rinkti kompromituojančią informaciją apie A.ZUOKĄ bei kitus kandidatus, pretenduojančius užimti Vilniaus miesto mero postą. Apie R.KURLIANSKIO ir A.PALECKIO susitarimą buvo žinoma viešųjų ryšių specialistui L.MINKEVIČIUI (vėliau tapo politinės partijos „Frontas“ pirmininko pavaduotoju), kurį koncernas pasamdė A.PALECKIUI konsultuoti. L.MINKEVIČIUS derino su R.KURLIANSKIU būsimus A.PALECKIO viešus pasisakymus bei kitą medžiagą, susijusią su savivaldos rinkimais. VSD duomenimis, MG atsiskaitydavo su L.MINKEVIČIUMI per UAB „Informacijos vadybos agentūra“.

Paleckis atsisakė Vilniaus administracijos direktoriaus posto,kas yra rimčiau už patį Vilniaus mero postą,nes rusai Paleckį informavo,kad MG-Baltic dirba su amerikiečių slaptosiomis tarnybomis,ir nori infiltruotį jį pas savus taip,kaip vėliau padarys su Paluckiuku,infiltravus jį sugriovė Socialdemokratų partiją.
Vėliau MG-Baltic voratinklin buvo pakliuvusi Rasa Budbergytė.Pakliuvus į MG-Baltic voratinklį kelio atgal nebėra arba ištinka baigtis kaip Gureckį.

Kurlianskis labai gražiai pasinaudojo Janutiene,ši atidirbo kaip perkama žurnalistė ir vėliau buvo išmesta.Užtat pasistatė du namus Vilniaus prieigose.Dabar jei nebėra pasirinkimo,kaip tik lysti Valstiečių lyderiams į užpakalį,nors prieš tai intensyviai atakavo Ramūną ir jo vykdomą politiką dėl alkoholio prekybos,reklamos ribojimo.Kitą mėnesį stambieji nesisteminės žiniasklaidos atstovai planuojama rimtą susitikimą dėl jungimosi į vieną darinį.Visiškai nenustebsiu,kad kai kurios verslo grupės atvirai pradės siūlyti didelius pinigus dirbti jų interesams.

Politiniai procesai rodo ,kad pati Grybauskaitė,Kubilius,Masiulis,Landsbergiai buvo MG-Baltic įkaitais.O tai ką šneka Bakas tai tik kalbos.Dabar visi susės ir tyliai susitars,o vėliau prasidės konservatorių byrėjimo metas.Jie jau niekam nebereikalingi.

Lygiai taip pat saugumiečiai įsidarbinę MG-Baltic savo rankose jau ilgus metus laikė buvusį aukščiausio teismo pirmininką,o dabar Konstitucinio teismo teisėją Vytautą Greičių už konkolų.Vienas Molėtų buvęs teisėsaugininkas pensininkas patvirtino Aurimas Drižius versiją,kad 1978 m. tuomet jaunas teisininkas Vytautas Greičius, Molėtų rajone girtas važiuodamas automobiliu, apsivertė, ir sužalojo kartu važiavusias merginas. Kad nuslėpti įkalčius, avariją patyręs automobilis buvo įstumtas į vieną iš ežerų Molėtų rajone, o V.Greičius pranešė milicijai, kad jo automobilis neva pavogtas. Tačiau tą automobilį skaidriame ežero vandenyje iš oro pamatė vienas sklandytuvu skridęs pilotas, ir pranešė milicijai.

Automobilis buvo ištrauktas, o vienas šalia ežero gyvenęs žmogus milicijai papasakojo matęs, kaip viskas vyko, ir kaip V.Greičius skandino savo apdaužytą automobilį, o sužeistas merginas išvežė į Vilnių gydyti. Kai prasidėjo tyrimas, V.Greičius atvažiavo į Molėtus pas tyrimą atliekantį milicininką Danielių Klezą, ir atvežė jam kyšį – tūkstantį rublių. Tačiau milicija jau laukė V.Greičiaus, nes jis prieš tai skambino D.Klezai, ir pasakė, kad atvažiuos pas jį ir gal pavyks susitarti. Tas pranešė savo viršininkams ir milicija Molėtuose jau laukė įtariamojo – jie padarė garso įrašą, kai pinigai buvo perduoti, ir sulaikė būsimą Aukščiausiojo teismo pirmininką, nors tas pasiutusiai priešinosi sulaikymui. Visai operacijai vadovavo tuometinis Molėtų rajono milicijos viršininkas Juozas Leščiukaitis.

Baudžiamoji byla, kurioje įtariamasis buvo V.Greičius, įtariamas padaręs nusikaltimus pagal 5 Baudžiamojo kodekso straipsnius, buvo perduota į teismą. Tačiau kažkodėl V.Greičiaus byla buvo perduota ne Molėtų teismui, bet į Vilnių – matyt, kažkas jau pradėjo rūpintis pastarojo karjera, nes V.Greičius vietoj penkių jam inkriminuojamų BK straipsnių buvo nuteistas tik pagal vieną – kyšio davimą. Ir bausmė labai švelni – pataisos darbai, išskaitant iš atlyginimo 15 proc.

„Būtent tuomet ponai Dapkus, gavęs V.Greičiaus bylą, paėmė V.Greičių „už šiknos“ ir iki šiol laiko jį ant trumpo pavadžio o Darius Mockus teismuose visada buvo šeimininkas, nes jam tarnavo V.Greičius, paskirdamas byloms nagrinėti reikiamus teisėjus, ir todėl greitai buvo stumiamas į viršų karjeros laiptais.Ir net po to, kai Prezidento V.Adamkaus patarėjai jam pranešė apie tą įvykį ir jis norėjo nepratęsti V.Greičiaus kadencijos Aukščiausiame teisme,

Seimas du metus išlaikė V.Greičių jo poste, balsuodamas prieš jo atleidimą, nes tam smarkiai priešinosi Darius Mockus su Kurlianskiu, panaudoję visą savo įtaką.

Dabar suvokiat,kodėl mane ir mano kolegas nepriklausomus žurnalistus tampo po teismus,uždarinėja į areštines,kalėjimus bando priklijuoti teistumus,neleidžia išvykti į savo namus anglijoj.

Publikuojama teisybė turi savo kainą.