Kaip išvengti pomirtinių kvietimų?

Autorius: Petras Dargis Šaltinis: http://petrasdargis.lt/rasinia... 2017-10-31 16:51:52, skaitė 1275, komentavo 0

Kaip išvengti pomirtinių kvietimų?

Tai labai keistas klausimas, kurį aukštuomenės kronika gavo iš vieno savo skaitytojo, nenorinčio po mirties lakstyti į bankus ir visai nepageidaujančio, kad jį mirusį koks bankas kvietinėtų iš kito pasaulio. Nesivaipykit, tai visai ne juokai!

Pasirodo, artėjant Vėlinėms, mirusiuosius pradeda kvietinėti ne tik ekstasensai ir spiritualistai, bet ir bankai. Štai SEB bankas prieš dešimt metų mirusiai šilališkei Agotai (vardas pakeistas) pasiuntė laišką M171019P, kuriuo kviečia ją iki šių metų lapkričio 19 d. atvykti į artimiausią SEB banko skyrių ir pateikti bankui užpildytą Fizinio asmens anketą. Tai būtina padaryti, jeigu mirusioji nori ir toliau naudotis banko paslaugomis.

Iš ano pasaulio Agota turi atsinešti asmens tapatybę liudijantį dokumentą - pasą arba Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę. Laiške nenurodyta, ar tiktų mirties liudijimas. Bankas įspėja, kad iki nurodytos datos negavęs nurodytų dokumentų per 30 dienų nutrauks su mirusiąja visas sutartis, blokuos ir uždarys visas mirusiosios vardu atidarytas sąskaitas.

Tačiau mirusioji Agota dar turi laiko, o Vėlinės, kaip žinome iš lietuviškos tradicijos, yra geriausia proga mirusiesiems pabendrauti su gyvaisiais ir susitvarkyti nebaigtus reikalus. Jeigu bankas tokių kvietimų į aną pasaulį yra išsiuntęs daugiau, tai prie SEB banko Šilalės skyriaus lapkričio pirmąją gali susidaryti eilė. Eidami pro šalį ir sutikę pažįstamą vėlę, labai neišsigąskim. Mirusieji - tokie pat reikalų vejami banko klientai.

O kaip mums visiems apsidrausti, kad po mirties bankas nekeltų iš kapo ir netrikdytų saldaus amžino miego? Patartina prieš pat mirtį, likus kelioms valandoms, užpildyti visas anketas, sumokėti visus mokesčius, arba - dar geriau - nutraukti su banku visas sutartis ir į aną pasaulį išsinešti grynais.