Jakovas Kedmi: ES amerikiečiams nebereikalinga. ES ir NATO keisis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-01-27 08:56:57, skaitė 2943, komentavo 0

Jakovas Kedmi: ES amerikiečiams nebereikalinga. ES ir NATO keisis

Jakovas Kedmi: ES amerikiečiams nebereikalinga. ES ir NATO keisis (video)

Kedmi: Artimiausiais metais keisis Europa ir NATO keisis. NATO, toks kokį mes jį žinom šiandien,

nustos gyvuoti per artimiausius metus. Organizacija liks, kokia ji bus, galima spėlioti. Aišku, kad ji nebus tokia, kokia yra šiandien. NATO dislokacija irgi pasikeis. Be JAV NATO nėra jokia jėga, o JAV ruošiasi rimčiausioms deryboms su Rusija. Derybose bus svarstomi visi prieštaravimai, kurie yra tarp valstybių. Dalis iš jų bus išspręsta. Bus sumažintas konfliktinių situacijų atsiradimo lygis.

Tai ką mes dabar matom pas vieną ar kitą NATO valdininką, ar Rytų Europos valstybėse pasienyje su Rusija, tai jų paskutinė isterija, bandant isterišku murmėjimu ir kaitinimu atmosferos kažkaip sustabdyti šitą procesą. Tai gerai žino ir latviai, ir estai, ir lenkai, kad ko jie mažiausiai gali tikėtis, tai konflikto su Rusija. Tokiu atveju jie bus sunaikinti. Pas juos dėl to nėra jokių iliuzijų. Bet jie kaitina situaciją, bando sustiprinti savo politinį ir finansinį ir ekonominį kapitalą keldami isteriją prieš Rusiją, nes išskyrus antirusišką isteriją ką Pabaltijys gali duoti Europai? Šprotus? O to jau niekam nebereikia.

Atkreipkit dėmesį ką daro Trampas. Trampas sugriovė Trans Didžiojo vandenyno sutartį. Jie tai padarė, kad sustiprinti savo įtaką prieš Kiniją. Jis eina į labiau negu intymius santykius su Didžiąja Britanija, Europos nenaudai. Jis pareiškė, kad pasiruošęs panašias sutartis kiekviena šalimi, tai yra, jis aplenkia Europos Sąjungą. Europos Sąjunga praras savo jėgą, savo patrauklumą, nes amerikiečiams ji nebereikalinga. Dabartinei Amerikai reikalingi dvišaliai susitarimai su Didžiąja Britanija, su Rusija, su Kinija.