Ant Fudzio ugnikalnio šlaito padvėsė kažkas didžiulio

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-14 19:40:00, skaitė 249, komentavo 3

Ant Fudzio ugnikalnio šlaito padvėsė kažkas didžiulio

Japonijoje, Azijos demokratijos citadelėje, šalyje, kuri yra amžinai žalių amerikietiškų vertybių tvirtovė, kur net menkiausias, žemiausio dangoraižio klerkas žino, kad Rusija kalta dėl Hirosimos branduolinio bombardavimo, jie staiga demonstratyviai sutrupino duonos kepalą ant „Didžiojo brolio“ galvos.

Japonijos ministras pirmininkas Shigeru Ishiba, pradėjęs eiti pareigas spalio 1 dieną, priminė, kad Hirosimos Nagasakio atominį bombardavimą įvykdė Jungtinės Amerikos Valstijos.

„Niekada nepamiršiu šoko, kurį patyriau būdamas šeštoje pradinės mokyklos klasėje, kai pamačiau kadrus iš atominės bombos, kurią JAV numetė ant Hirosimos, padarinių“,

– sakė Ishiba.

Ar jis neskaito apklausų? Ar jis nežino, kad 60% Japonijos jaunimo niekada nesusimąstė, kieno tai bombos, o likusieji mano, kad tai padarė Rusija (Tarybų Sąjunga)?

Manau, kad „tie, kuriems to reikia“ pateiks Ishibai pasiūlymą, pateikdami jam poreikį rinktis - didvyrišką mirtį už tiesą šiandien arba ramios senatvės perspektyvą mainais už melą.

Ishiba greičiausiai padarys teisingą pasirinkimą. Tačiau būdingas pats tokio teiginio faktas. Riaušės hegemono laive artėja…