„Auksinis Apolonas“: paaiškėjo, kur Europoje buvo pagaminti susprogdinti „Hezbollah“ peidžeriai

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/112752/auksini... 2024-09-18 22:46:00, skaitė 220, komentavo 9

„Auksinis Apolonas“: paaiškėjo, kur Europoje buvo pagaminti susprogdinti „Hezbollah“ peidžeriai

Taivano „Auksinis Apolonas“ (Gold Apollo) teigia, kad „Hezbollah“ kovotojų naudotus ir vienu metu Libane bei Sirijoje susprogdintus peidžerius pagamino jos partnerė Vengrija.

Pagrindinė Taivano gamintoja yra sudariusi „ilgalaikę partnerystę“ su Budapešte įsikūrusia bendrove „BAC Consulting KFT“ dėl jos prekių ženklo naudojimo.

Žiniasklaidos pranešimuose minimą modelį „gamina ir parduoda“ ši bendrovė, teigiama „Golden Apollo“ pareiškime, išplatintame po to, kai pasaulio spauda pranešė, kad su sprogdinimais buvo susiję būtent Taivano įmonės peidžeriai.

Kaip infa.lt jau pranešė anksčiau, Libano saugumo šaltinis teigė, kad „Hezbollah“ iš pradžių užsakė 5 000 Taivano įmonės „Gold Apollo“ peidžerių ir gavo užsakymą šių metų pradžioje.

The Pager Saga – Full Story how it happened

– Hezbollah imported 5-7K pagers just 5 months ago
– Manufactured by a Taiwan based company known as Gold Apollo.
– The exact model was AR924/AP-900
– All pagers were implanted with upto 20g of explosive material [RDX eg] – It „wasn’t”… pic.twitter.com/UYpBk3GM0J

— The Sanghi (@karma2moksha) September 18, 2024

Tačiau po sprogdinimų motininė bendrovė pareiškė, kad juos pagamino ne ji, o kažkokia Europos įmonė, įgaliota naudoti jos prekės ženklą.

„Tai nėra mūsų gaminys“, – žurnalistams sakė ‚Gold Apollo‘ įkūrėjas Xu Ching-Kuan. – Ant jo yra tik mūsų prekės ženklas“.

Kartu Xu Ching-Kuanas neįvardijo bendrovės, kuri iš tikrųjų pagamino „mirtiną“ AP924 modelio įrenginį, kuris, kaip ir kiti peidžeriai, gali priimti ir rodyti tekstinius pranešimus ir kartu kelia rimtą grėsmę savininko gyvybei ir sveikatai.

Spy story.
Google map della BAC consulting che avrebbe costruito i pager utilizzando il marchio della Taiwanese Gold Apollo venduti ad Hezbollah.https://t.co/mdGnTvg9t8 https://t.co/8X6Tpiw1Fe pic.twitter.com/9RDJdaDJ8Y

— Silvestro Di Pietro (@pinolallo) September 18, 2024