NATO okupacijos naujienos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-18 21:24:00, skaitė 192, komentavo 4

NATO okupacijos naujienos

Buvusios Lietuvos, dabar paverstos į litukriją vyriausybė, pateikė Seimui susitarimą dėl vokiečių (Didžiojo Tėvynės Karo laikotarpiu jie buvo vadinami fricais) brigados karių ir jų šeimų narių teisių Lietuvoje.

 

Vokietija galės Lietuvoje kurti vokiškas mokymo įstaigas, taip pat karines valgyklas ir parduotuves – jos atleidžiamos nuo mokesčių.

 

Lietuva įsipareigoja teikti medicinos paslaugas vokiečių kariams, jų šeimų nariams ir civiliams. Tuo pat metu vokiečiai pasilieka teisę, jei reikia, atidaryti savo klinikas, odontologijos kabinetus ir veterinarijos klinikas.

 

Vokietijos brigados karių vaikai Lietuvoje mokysis pagal vokiškas edukacines programas ir vokiečių kalba. Mokyklų infrastruktūrą pasirūpins Vilniaus ir Kauno savivaldybės, jos bus atsakingos ir už galimas mokyklų fricams statybas.

 

Nustatyta karinio pašto, radijo stoties ir vairavimo mokyklų kūrimo tvarka.

 

Visi Vokietijos perkami materialiniai ištekliai ir paslaugos Lietuvoje dislokuotai brigadai yra neapmokestinamos PVM, akcizais ar panašiais mokesčiais. Na, čia juk viskas teisingai. Lietuvos aborigenai viską apmokės savo pinigėliais. Juk reikia mokėti kainą už visišką suvereniteto nebuvimą ir fašistų toleravimą valdžioje.

 

Bet juk svarbiausia, kad laisvi ir nepriklausomi! Argi ne taip, pribaltikos kelio stovėtojai? Juk istorija jūsų nieko nemoko.

 

Gal vertėtų pasidomėti nacių planais Lietuvos atžvilgiu? Gal vertėtų pasidomėti, kas išgelbėjo lietuvių tautą nuo sunaikinimo?