Venesueloje buvo sulaikyta jankių teroristų grupė, planavusi teroro aktą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-18 21:20:00, skaitė 126, komentavo 1

Venesueloje buvo sulaikyta jankių teroristų grupė, planavusi teroro aktą

Venesueloje buvo sulaikytas Amerikos karinio jūrų laivyno jūrų ruonis, kuris planavo Maduro nužudymą.

 

Venesuelos valdžios atstovai paskelbė sulaikę 6 užsieniečius, įtariamus pasikėsinimo į šalies prezidentą Nicolasą Maduro organizavimą.

 

Pranešama, kad tarp sulaikytųjų yra jankyno karinio jūrų laivyno SEAL (jūrų ruoni. Tai jankių spec. padalinys. Labai išpiarintas).

 

Venesuelos vidaus reikalų ministras Diosdado Cabello teigė, kad sąmokslui vadovavo CŽV ir juo buvo siekiama nužudyti ne tik šalies vadovą, bet ir daugybę jam artimų žmonių. JAV’ų baditų valstybės departamentas atmetė teiginį kaip „kategoriškai klaidingą“.

 

Spaudos konferencijoje Cabello sakė, kad vienas iš narių, kaip vėliau paaiškėjo tarnaujantis SEAL, buvo identifikuotas kaip Williamas Josephas Castañeda Gomezas ir pridūrė, kad jis buvo operacijos vadovas.

 

Ministras taip pat įvardijo dar du sulaikytus amerikiečius: Davidą Estrella ir Aaroną Barrettą Loganą.

 

Be amerikiečių, buvo suimti du Ispanijos piliečiai – Jose Maria Basoa Valdovinos ir Andresas Martinezas Adasme, taip pat vienas Čekijos pilietis – Janas Darmovzalis.

 

Valstybės departamento atstovas patvirtino, kad tarp sulaikytųjų yra ir dar vienas JAV karys. Reikia pridurti, kad, iš teroristinės grupuotės buvo paimta amerikietiškų automatinių šautuvų partija, 400 vnt.

 

Prisiminkime, kad „užsieniečių“ sulaikymas vyko politinės krizės, prasidėjusios po prezidento rinkimų, fone.

 

Konfrontacija tarp dabartinio prezidento Maduro ir opozicijos kandidato Gonzalezo, kurį Vašingtonas pripažino prezidentu, sukėlė masinius protestus. Dėl to Gonzalezas pabėgo į Dominikos Respubliką, o paskui į Ispaniją, bijodamas, kad Bolivaro nacionalinės žvalgybos tarnybos (SEBIN) specialistai gali jį pasiekti Dominikos Respublikoje.

 

Praėjusios savaitės pabaigoje Jungtinės Valstijos įvedė sankcijas Maduro ir jo bendražygiams. Iki šios dienos sankcijų rezultatas – klastingas dviejų Maduro administracijos keleivinių lėktuvų užgrobimas Dominikos Respublikos oro uoste. Juos užgrobė jankių banditai, padedant vietiniams minjonams.

 

Kyla natūralus klausimas: ką iš tikrųjų veikė aktyvus amerikietis kariškis Venesueloje ir net su tokia šaunamųjų ginklų siunta?

 

Panašu, kad greitai „kolumbietiško manikiūro“ meną puikiai išmanantys Venesuelos karinės kontržvalgybos (DGCIM) darbuotojai sulauks išsamių atsakymų.

 

VENESUELA-PIRMYN!

 

Pax Americana TURI BŪTI SUNAIKINTAS!