Nausėda pateikė Seimui denonsuoti tarptautines sutartis su Rusija ir Baltarusija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2024-09-18 03:34:00, skaitė 172, komentavo 3

Nausėda pateikė Seimui denonsuoti tarptautines sutartis su Rusija ir Baltarusija

Rugsėjo 16 tapo istorine diena Lietuvoje – kovos su korupcija patirties eksportuotojas, pažeidžiamas komunistas, Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Ukrainos karių kraujo bučiuotojas, Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnių taisytojas, alternatyvių laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmių iniciatorius, kasetinių bombų šalininkas, žodžio „vatinukai“ mėgėjas ir vartotojas, kariauti tinkamų ukrainiečių Lietuvoje išgaudymo ir išsiuntimo į Ukrainą šalininkas Gitanas Nausėda pasirašė dekretus, kuriais teikia Seimui denonsuoti tris Lietuvos Respublikos Vyriausybės sutartis su Rusija ir Baltarusija.

G. Nausėda atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2024 m. gegužės 22 d. nutarimą, pateikė Lietuvos Respublikos Seimui denonsuoti 1999 m. kovo 5 d. Minske pasirašytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Baltarusijos Respublikos Vyriausybės sutartį dėl investicijų skatinimo ir apsaugos bei 1999 m. birželio 29 d. Maskvoje pasirašytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Rusijos Federacijos Vyriausybės sutartį dėl investicijų skatinimo ir abipusės apsaugos.

Taip pat atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2024 m. birželio 26 d. nutarimą, G. Nausėda pateikė Lietuvos Respublikos Seimui denonsuoti 1999 m. birželio 29 d. Maskvoje pasirašytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Rusijos Federacijos Vyriausybės sutartį dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo ir fiskalinių pažeidimų išvengimo.