V. Zelenskis. Teroristinė valstybė turi pajusti, kas yra karas

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/09/02/v-... 2024-09-04 18:37:00, skaitė 705, komentavo 4

V. Zelenskis. Teroristinė valstybė turi pajusti, kas yra karas

Ukrainos prezidento  rugsėjo 1 d. kreipimasis

Brangūs ukrainiečiai, ukrainietės!

Šiandien (rugsėjo 1 d. – Alkas.lt) vėl Rusija žiauriai smogė Charkovui. Šiuo metu – beveik penkiasdešimt nukentėjusiųjų. Visiems suteikiama reikalinga pagalba. Gelbėtojai toliau ardo griuvėsius, buvo pranešimų apie žmones po griuvėsiais.

Įprasti civiliniai objektai: prekybos centras, sporto rūmai, miesto statiniai. Kiekvienas toks smūgis Charkovui, kitiems mūsų miestams ir kaimams patvirtina mūsų taktikos teisingumą, ypač Kursko srityje – turime išstumti karą į namus, iš kur jis buvo atneštas į Ukrainą. Ir ne tik į pasienio regionus Rusijoje. Teroristinė valstybė turi pajusti, kas yra karas.

Dirbame tam, kad kuo daugiau Rusijos karinių objektų, logistikos centrų, kritinių jų karinės ekonomikos objektų patektų į mūsų ginklų pasiekiamumo zoną. Šiuo metu tai užtikrina mūsų dronai, ir aš dėkoju visiems Ukrainoje, kurie dirba kurdami ir gamindami dronus. Taip pat visiems, kurie dirba dėl mūsų raketų programos. Ir visai mūsų valstybės užsienio politikos komandai, kuri įtikina partnerius, kad tolimojo veikimo pajėgumai yra raktas į šios karo pabaigą.

Savo dronais ir raketomis galime atlikti dalį užduočių. Tačiau tikra taika, tikra šio karo pabaiga – tai kompleksinė užduotis. Kad priverstume Rusiją sutikti su taika, kad jie nuo melagingos retorikos apie derybas pereitų prie veiksmų, kad užbaigtų karą, kad išvalytų mūsų žemę nuo okupacijos ir okupantų – reikia veiksmingų priemonių.

Žinau, kad šiomis dienomis ir savaitėmis mūsų draugai pasaulyje – ir žurnalistai, kurie skleidžia tiesą apie šį karą, ir nemaža dalis valstybių lyderių, visuomenės lyderių, politikų – kalba apie tai, kaip svarbu artinti taiką ir gelbėti gyvybes, turint leidimus tolimojo veikimo smūgiams bei atitinkamas tolimojo veikimo raketas ir sviedinius. Ir tai priklauso nuo prezidento Baideno, premjero Starmerio, prezidento Makrono, kanclerio Šolco ir kitų.

Dėkoju visiems, kurie įtikina pasaulį būti stipriu ir galiausiai nugalėti Rusijos terorą. Nė viena Rusijos raketa, nė vienas Rusijos smūgis neturi likti be teisingo atsako – atsako ginklais, sankcijomis, teisinga politika ir ekonomine parama Ukrainai bei atsako teisingumo prasme Rusijos atžvilgiu.

Šiandien pasirašiau keletą naujų sankcijų sprendimų – Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sankcijas. Kurios bus taikomos bemaž 150 subjektų – juridinių ir fizinių asmenų, kurie užtikrina Rusijos aviacijos infrastruktūros veikimą. Taip pat pasirašytas dar vienas sankcijų paketas prieš kolaborantus. Tuos, kurie pasirinko dirbti blogio labui – karui. Ir užduotis visiems Ukrainos atstovams – daryti viską, kad Ukrainos sankcijos būtų sinchronizuotos su pasaulinėmis.

Ir šiandien taip pat buvo gauta vyriausiojo karo vado Syrskio ataskaita. Pirmiausia apie Pokrovsko kryptį. Apie mūsų veiksmus, kad sulaikytume Rusijos smūgius ten ir kad sunaikintume kuo daugiau okupantų pajėgų. Taip pat buvo pranešta apie operaciją Kursko srityje – kiekviena diena mums užtikrina „mainų fondo“ papildymą. Dėkoju kiekvienam mūsų padaliniui už tai!

Ir dar vienas dalykas. Noriu padėkoti gelbėtojams, kurie dirba būtent Charkovo srityje – visam Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos kolektyvui Charkovo srityje. Ir ypatingai – Jurijui Sirijui, Eduardui Sokolovui, Sergejui Bilousui, Aleksandrui Čelakui, Vladimirui Mihailičenko.

Taip pat šiandien noriu pažymėti Nikitą Ivanjuką – policijos kapitoną, dirbantį Charkovo srityje, ir Olegą Šeremetą – greitosios pagalbos feldšerį, kurie pasiaukojamai padėjo mūsų žmonėms. Dėkoju jums ir visiems jūsų kolegoms! Dėkoju kiekvienam, kuris yra su Ukraina!

Šlovė Ukrainai!