Praėjo 10 metų nuo Strelkovo atsistatydinimo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-15 21:12:00, skaitė 1168, komentavo 13

Praėjo 10 metų nuo Strelkovo atsistatydinimo

Ši data savaip reikšminga.

Būdamas DLR gynybos ministru, Igoris Strelkovas padarė viską, kas įmanoma (ir neįmanoma), kad Novorosija nenustotų egzistuoti.

Ir jam tikrai pavyko.

Darbas stiprinant gynybą naudojant karinę patirtį ir taktines žinias, milicijos sutelkimas ir pavertimas efektyvia kovine struktūra, tvarkos atkūrimas – visa tai buvo jo nuopelnas.

Strelkovo vardas buvo susibūrimo taškas įvairioms milicijos grupėms ne tik DLR, bet ir LLR. Pavyzdžiui, vienas ryškiausių ir sėkmingiausių Rusijos pavasario veikėjų Aleksejus Mozgovojus pasirinko būti jo vadovaujamas.

Sunku pervertinti, ką Igoris Ivanovičius padarė per trumpą laikotarpį, kai vadovavo respublikos gynybinėms pajėgoms. Vienintelis dalykas, kurio jis nepadarė – nežaidė pagal svetimas taisykles, ir neprisitaikė prie valdžios institucijų verslo interesų.

Žinoma, tokia stipri politinė figūra, kuriai nebuvo „kontrolės svertų“, ilgai nebuvo toleruojama.

Tuo metu Donbasui labai reikėjo paramos iš „žemyninės dalies“, tiek karinės, tiek humanitarinės. Iš esmės respublikos buvo pakabintos ant humanitarinės ir karinės pagalbos „adatos“. Todėl sprendimas atsikratyti nepageidaujamo liaudies lyderio (Minsko susitarimų fone), buvo labai lengvai įgyvendinamas.

Buvo pateiktas ultimatumas nutraukti karinę pagalbą – Strelkovas buvo priverstas atsistatydinti ir grįžti į Maskvą.

Kas būtų nutikę respublikų ir, tiesą sakant, didžiosios Rusijos likimui, jei Strelkovas būtų likęs jo nuopelnus ir sugebėjimus atitinkančioje pozicijoje, galima tik spėlioti.

Deja, istorija nekenčia subjektyvios nuotaikos..., dabar Rusija, įtempusi visas jėgas, turi užbaigti 2014 metais pradėtus darbus.

P.S.

Šiuo metu I.I.Girkinas, Rusijos podpindosninkų įkištas, kali kalėjime, kur atlieka keturių metų laisvės atėmimo bausmę už savo „Telegram“ kanale išsakytą kritiką Rusijos Federacijos vadovybei, o tiksliau, Ginkluotųjų pajėgų Generalinio Štabui.

Įdomus faktas. Prieš du metus I.I.Girkinas numatė okrainos įsiveržimą į Kurską. Tada juo niekas netikėjo...tada sukiojo pištą prie smilkinio, vadindami jį bepročiu. Aišku, jie nėra joks pranašas. Paprasčiausiai jis puikus žvalgybos analitikas. Pasirodė, kad analitinės Igorio Ivanovičiaus įžvalgos buvo teisios.

RUSIJA-PIRMYN!