Vokiečių teroristas Vokietijai nebereikalingas, arba naujienos iš mirties bausmės fronto

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-29 21:32:00, skaitė 1604, komentavo 8

Vokiečių teroristas Vokietijai nebereikalingas, arba naujienos iš mirties bausmės fronto

Vokietijos pilietis Rico Kriegeris, Baltarusijoje nuteistas mirties bausme už terorizmą, sakė norėjęs prisijungti prie pronacistinės užsienio karinės formacijos, kovojusios Ukrainoje.

Jis teigia, kad Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) jį panaudojo vykdydama užduotis Minske.

Anot jo, Ukrainoje jam buvo pažadėta mokėti po 2 tūkstančius eurų per mėnesį, o jo šeima, jo žūties atveju, būtų gavusi apie 420 tūkst. eurų. Iš Ukrainos gynybos ministerijos.

Jie pasakė, kad susisieks su Vokietijos vyriausybe ir aš galėsiu prisijungti prie užsienio karinės formacijos“, – televizijos kanale „Belarus-1“ (cituojama TASS) sakė vokietis.

Po arešto M. Kriegeris susitiko su vokiečių diplomatais, tačiau jie pasakė, kad „Vokietijos vyriausybė nieko negali padaryti“.

„Aš padariau išvadą, kad Vokietija nenori užmegzti jokių ryšių su Baltarusija. Nors turi visas galimybes, Vokietija nieko nedaro“,

– sakė jis ir patikslino, kad „už jį kovoja tik jo šeima“.

Rico Kriegeris pažymėjo, kad jei jam būtų įvykdyta mirties bausmė, jo kūnas nebus perduotas Vokietijai. Tokiu būdu jo artimieji negalės su juo atsisveikinti. Jis išreiškė viltį, kad Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atleis.

„Labai tikiuosi, kad prezidentas Lukašenka man atleis ir pasigailės“, – pridūrė vokietis.

P. Kriegeris buvo pripažintas kaltu pagal šešis Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnius.

Jis pripažino kaltę tik dėl „slaptos veiklos“.

Birželio 24 dieną jis buvo nuteistas mirties bausme. Nuosprendžio užsienietis neapskundė.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad departamentas teikia savo piliečiui konsulinę paramą ir gina jo interesus.

P.S.

Kaip žinia, Baltarusijoje nėra vienos iš mirties bausmių formos-pakorimo. Yra tik sušaudymas. Taigi, jei nebus force majeure, Kriegeris po kurio laiko bus sušaudytas. Ir labai gerai.

Pagarba Baltarusijos Respublikos teisėsogaus institucijoms, užkardžiusioms didžiulę nelaimę, kuri buvo rengiama mūsų brolių-baltųjų rusų, žemėje.

BALTARUSIJA-PIRMYN!