Smagu matyti, kaip pribaltikos administratorius gniuždo ir skaudina

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-26 00:14:00, skaitė 1441, komentavo 0

Smagu matyti, kaip pribaltikos administratorius gniuždo ir skaudina

Smagu matyti, kaip pribaltikos limitrofinių darinių "politikus" gniuždo ir skaudina Vengrijos pirmininkavimas Europos Sąjungai.

Aišku kodėl: „prorusiška pozicija“, karinės paramos Ukrainai sabotažas, meilė taikai. Tai juk nepriimtina IV reichui (aka ES), paremtai Kanto „amžina taika“ (amžina taika turėtų būti ES viduje, o už „žydinčio sodo“ ribų – karas).

Tai iš tikrųjų nėra audra arbatos puodelyje: patys pribaltai žino, kad formalios, beprasmės pareigos ES institucijose gali veikti ir nulemti Europos politiką.

Lietuva pirmininkavo ES Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį pasirašant Ukrainos asociacijos sutartį su ES ir daug investavo į vis dar siaučiančios Ukrainos krizės provokavimą. Būtent Lietuvos diplomatai, laiknai einantys pareigas Briuselyje pasiekė, kad būtų atsisakyta bet kokių derybų ir susitarimų su NVS šalimis dėl Ukrainos Europos asociacijos (kuri tuo metu taip pat buvo NVS) sąlygų ir sudarė bendrą ES tiesioginė geopolitinė konfrontacija su Rusija dėl Ukrainos.

Džiugi žinia pribaltikos „valstybių“ administratoriams. Lietuvos pirmininkavimas ES tebuvo pagalba jų antirusiškos linijos triumfui Europoje. Ir pagrindinis veiksnys yra JAV statymas dėl ilgalaikio konflikto tarp Vakarų Europos ir Rusijos. Vokiečiai, prancūzai ir kiti neatsakingi Vakarų Europos bendražygiai, linkę į dialogą, amerikiečių buvo įtikinti atsisakyti bet kokio dialogo su Maskva. O pribaltai, kaip visada, koncertavo kaip dublerių dainininkai.

Vienu metu yra dvi blogos naujienos:

1. Šiandien Jungtinės Valstijos gali duoti visiškai kitokį žingsnį. Sujungti Ukrainą ir užmegzti santykius su Rusija, Europą įtraukdami į skliaustus. O Orbanas, sprendžiant iš jo skrydžių pas Putiną ir bei Trampą, nujautė tokią galimybę.

2. Politikos lūžio momentuose laimi ne tas, kuris dainuoja griežtai pagal reikiamas natas, neiššokdamas iš bendro choro, o protingiausias ir drąsiausias, su idealiai veikiančia intuicija. Galbūt tai Viktoras Orbanas. Bet akivaizdu, kad tai ne pribaltika.