Kremlius taškosi grasinimais, JAV raketos daužo okupantus

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/04/25/kr... 2024-04-25 18:47:00, skaitė 574, komentavo 4

Kremlius taškosi grasinimais, JAV raketos daužo okupantus

Strateginės aplinkybės

JAV prezidentas Džo Baidenas, pasirašęs 95 mlrd. dolerių pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui pareiškė, jog šis žingsnis padarys Ameriką ir pasaulį saugesniais. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo savo draugams už Atlanto, teigdamas, kad tai „stiprina Amerikos, kaip demokratijos švyturio ir laisvojo pasaulio lyderio, vaidmenį“.

Švęsdami šią pergalę, privalome matyti ir respublikonų daugumą Atstovų rūmuose, kurie balsavo prieš pagalbą Ukrainai. „Finansinės injekcijos į Ukrainos iždą tik pailgins konfliktą ir kainuos dar daugiau gyvybių“, – Putino žodžius, kaip papūga kartojo respublikonų senatorius Tomis Tubervilis.

Tad pusę metų trukęs įstatymo svarstymas, kuris per kraujus, tikrąja šio žodžio prasme, buvo patvirtintas, mus verčia klausti – kiek Jungtinėse Valstijose yra Rusijos? Kiek politikų, piliečių yra paveiktų Kremliaus milijardų ir propagandinio mėšlo?

Po JAV Kongreso balsavimo Kremlius įjungė Vakarų gąsdinimo mašiną. Šįkart pagrindinės baidyklės vaidmuo buvo patikėtas karo ir teroro ministrui Šoigu.

Pastarasis per Rusijos gynybos ministerijos valdybos posėdį pareiškė, kad jo šalis „paneigė mitą apie Vakarų ginklų pranašumą“, o Rusijos kariai rodo iniciatyvą mūšio lauke.

Šoigu pagrasino, kad Rusija toliau tobulins ir didins ginkluotę bei pažangiausių ginklų gamybą.

O štai alkoholikas Dmitrijus Medvedevas pasisakė riebiau ir amerikiečius, kurie balsavo už „61 milijardo kraujo dolerių“ skyrimą, pavadino „niekšais“. Jis taip pat linkėjo Jungtinėms Valstijoms „kuo greičiau pasinerti į naują pilietinį karą“.

Ir kada tie „naujieji“ rusai išlips iš užpernykščių lapų puvėsių krūvos ir ims žvelgti pirmyn, o ne knaisiotis savo pačių prišiktose kelnėse?

Reikšmingi postūmiai

Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova pareiškė, jog Vašingtonas niekuomet nedraudė Ukrainai savo ginklais atakuoti Rusijos naftos perdirbimo gamyklų.

„Jungtinės Valstijos nepateikė jokio oficialaus pareiškimo, kad mes negalime to padaryti“, – sakė ambasadorė, atsakydama į klausimą apie Pentagono vadovo Lojdo Ostino pareiškimą ir priminė, kad JAV priešinosi amerikiečių ginklų naudojimui už Ukrainos ribų.

Skelbiama, jog Baltarusija transliuos Europos futbolo čempionatą be UEFA leidimo. Baltarusijos Informacijos ministerija įtraukė UEFA į specialų sąrašą, kurių intelektine nuosavybe leidžiama naudotis be jų sutikimo.

Būtų keista, jei būtų kažkaip kitaip. Bulvių kolūkio pirmininkas, pravarde „Batka“, yra paprasčiausias kolchozo predsedatelius, kuris per gyvenimą nieko kito neišmoko, kaip vogti iš valstybės.

Jei Lukašenka nevogs – jo nesupras nei kolchozo zootechnikai, nei melžėjos, nei karvių apsėklintojai. Todėl bulvių galva nemirksėdamas vagia ir to paties moko savo kolūkiečius.

Veiksmai ant žemės

Pastarosiomis savaitėmis Jungtinės Valstijos slapta siuntė ilgo nuotolio ATACMS raketas Ukrainai. Reuters skelbia, kad Ukraina šias raketas jau panaudojo.

Raketos esą smogė taikiniams Kryme ir objektams už 165 km nuo fronto linijos. Kiek tokių raketų buvo ir bus perduota neskelbiama.

Netikėtumo faktorius turi žymiai didesnį efektą. Netikėti smūgiai „KGB dziudistui“ Putinui trupina jo režimą.

Pirmą kartą JK Ukrainai perduos didelio tikslumo aviacines bombas Paveway IV, praneša BBC. Paveway IV – tai dviejų režimų, GPS bei lazeriu valdoma bomba, kurios maksimalus nuotolis yra didesnis nei 30 km, priklausomai nuo paleidimo aukščio, greičio ir skrydžio trajektorijos.

Ukrainos karo aviacija ir raketinės pajėgos sudavė keliolika triuškinamų smūgių į rusų karinių pajėgų telkimo vietas. Fronto linijoje įvyko 104 kariniai susirėmimai.

Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgos sunaikino priešo valdomą aviacinę raketą X-59 ir tris žvalgybinius bepiločius orlaivius.