Seime vyks tarptautinis Kalinausko forumas

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/03/19/se... 2024-03-19 16:52:00, skaitė 1072, komentavo 4

Seime vyks tarptautinis Kalinausko forumas

Kovo 22 d., penktadienį, 9 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) vyks tarptautinis Kalinausko forumas. Forumo iniciatoriai Seimo Užsienio reikalų komitetas ir Sviatlanos Cichanouskajos kabinetas.

Kalinausko forumas yra garsiausius pasaulio lyderius ir Baltarusijos ateities Europos šeimoje ekspertus sutraukianti apskritojo stalo diskusija, prasidėjusi 2020 m. rugpjūčio 24 d. Vilniuje.

Forumo tikslas – suburti  patikimą ir vieningą Vakarų valstybių strategiją, kuri įtvirtintų aiškius Baltarusijos integracijos į transatlantinę bendruomenę kriterijus. Forumas suteikia platformą Baltarusijos kovotojams už laisvę ir disidentams, taip pat politiniams lyderiams išsakyti savo naujosios Baltarusijos vizijas, suformuluoti bendras kovos su Rusijos agresija regione ir demokratijos Baltarusijoje atkūrimo strategijas.

2024 m. Kalinausko forume daugiausia dėmesio teks Baltarusijos pasirinkimui eiti europinio vystymosi keliu atsižvelgiant į 2023 m. rugpjūčio mėn. Baltarusijos demokratinių jėgų deklaraciją dėl integracijos į ES, taip pat artėjančius rinkimus Baltarusijoje 2025 m.

Forume bus smulkiau išdėstyti argumentai už viso Rytų partnerystės regiono europinę ateitį. Regionas nuo 1991 metų siekia atsiriboti nuo sovietinės praeities ir „Russkij Mir“.

Forume dalyvaus Lietuvos ir užsienio valstybių parlamentarai, Užsienio reikalų komitetų pirmininkai ir nariai, Europos Parlamento nariai, tarptautinių santykių ir užsienio politikos ekspertai.

13.15 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai) vyks spaudos konferencija, skirta aptarti Kalinausko forumą.

Norintys dalyvauti Forume, turi užsirašyti iki kovo 20 d. ČIA>.

Kalinausko forumo darbotvarkė.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“:

Lietuvių kalba:

Anglų kalba (In English):

Rusų kalba (На русском):