Chaosas moksleivių vertinime – gudraus konservatorių plano dėlionė

Autorius: Opozicijos televizija Šaltinis: https://youtu.be/uvtl60Vdq-w... 2024-03-18 17:25:00, skaitė 944, komentavo 3

Chaosas moksleivių vertinime – gudraus konservatorių plano dėlionė

„Skandalais baigęsi tarpiniai šalies vienuoliktokų žinių patikrinimai yra sudėtinė gudraus ir ciniško konservatorių plano dedamoji. Jų tikslas – atimti galimybę kuo daugiau moksleivių studijuoti šalies universitetuose ir paversti juos pigia darbo jėga, kurios reikia politikus remiančiam verslui. Bet pagrindinis viso šio chaoso tikslas – užvaldyti švietimo sistemą, sunaikinti valstybinį ugdymą. Tam, kad moksleivių tėvai būtų priversti rinktis Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinės Austėjos Landsbergienės valdomas ugdymo įstaigas“, - įsitikinęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas RAMŪNAS KARBAUSKIS.

Moksleivių „streso treneriu“ tapęs naujasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas, kaip ir jo pirmtakė, artima Landsbergių šeimos narė Jurgita Šiugždinienė bei iš privataus „Vaikystės sodo“ į ministeriją priimta Laura Bražionienė – grandys, kuriomis jungiasi konservatorių ryžtas iki kadencijos pabaigos susitvarkyti šalies švietimo, mokslo ir ugdymo sistemą taip, kad ši taptų auksinius kiaušinius dedančia višta dešiniųjų politinės partijos vado šeimos verslui.

Kodėl konservatoriai palaidojo „valstiečių“ programą – nemokamo aukštojo mokslo galimybę visiems šalies moksleiviams? Kam reikalinga buka ir neišsilavinusi tauta?

Kas atsakys už moksleivių psichologinę būseną, ir kokią moralinę sąskaitą valstybei pateiks išbėgiojanti jaunoji Lietuvos karta?

Šie klausimai nagrinėjami laidoje „Pokalbiai prie arbatos su KĘSTUČIU SKREBIU“, kurioje laidos vedėjas kalbasi su LVŽS pirmininku RAMŪNU KARBAUSKIU.