Turkijos verslininkai grasina JAV ieškiniais dėl trukdomos prekybos su Rusija

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/103561/turkijo... 2024-03-04 15:22:00, skaitė 803, komentavo 2

Turkijos verslininkai grasina JAV ieškiniais dėl trukdomos prekybos su Rusija

Turkijos verslininkai planuoja pateikti ieškinius JAV pareigūnams, kurie grasina jiems sankcijomis už prekybą su Rusija, pranešė „Aydinlik” laikraštis, neatskleisdamas verslininkų skaičiaus ir pavardžių.

Apie spaudimą verslininkams laikraštis pranešė vasario 27 d.

Stambulo generaliniame konsulate dirbantys JAV Prekybos departamento pareigūnai lankėsi Turkijos įmonėse ir bankuose, reikalaudami, kad jie nevykdytų prekybos su Rusija.

Laikraštis teigia, kad išsiuntė oficialų u=klausimą JAV departamentui, tačiau net po penkių dienų negavo atsakymo.

Tuo pat metu iš ministerijos interneto svetainės dingo su Turkijos verslininkais bendravusių pareigūnų Elizabeth Blanche ir Gulin Can Yukseltan pavardės.

Verslininkai ketina pateikti ieškinius teismui dėl Turkijos bankų perduotos informacijos apie atsiskaitymus su Rusija.

Taip pat planuojama patraukti baudžiamojon atsakomybėn pareigūnus, grasinusius verslininkams finansinėmis sankcijomis už atsisakymą vykdyti jų reikalavimus.

Kaip praneša „Kommersant”, sausio mėnesį Turkijos bankas „Nurol Bank” atsisakė dirbti su daugeliu Rusijos kontragentų dėl JAV sankcijų. Su šia kredito įstaiga bendradarbiavo apie 40% bankų iš Rusijos.

Vasario mėnesį Turkijos eksporto į Rusiją apimtis sumažėjo 34% – nuo 1 mlrd. dolerių iki 670 mln. dolerių, lyginant su tuo pačiu rodikliu prieš metus. Sakyti, kad Turkijos verslininkai įsiutę, reiškia nepasakyti nieko.