SKALDYK IR VALDYK!!! Divide et Impera

Autorius: Darius Treciakauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/dariu... 2024-01-30 16:33:00, skaitė 894, komentavo 4

SKALDYK IR VALDYK!!! Divide et Impera

Prieš du su viršum tūkstančių metų, Romos imperija šitą metodą naudojo pavergtom teritorijom. Šiandien tai pamatinis, pagrindinis, esminis ir dažnai vienintelis nekompetetingos, arogantiškos ir norinčios išlikti esamose pozicijose, valdžios veikimo principas prieš savo visuomenes. Tokiai valdžiai visiškai nerūpi paprasti žmonės, tauta, tėvynė, valstybė, idealai, kilnūs tikslai ir siekiai. Šitie žodžiai yra naudojami tik kaip aukštai iškelta propagandos vėliava, priedanga pridengti savo tikruosius kėslus ir suteikiant šiems žodžiams naująsias prasmes - suskirstyti visuomenę į geruosius ir bloguosius, į teisinguosius ir klystančius, į artimus ir svetimus, į savus ir priešus. Kuo daugiau sukuriama supriešinimo situacijų, klausimų, konfliktų - tuo geriau valdžiai. Nes visuomenė labiau skaldoma, pati frakcionuojasi, eikvoja energija tarpusavio priešpriešai, o ne kovai su nekompetetinga,korumpuota ir parsidavusia valdžia.

Valdžia (o tiksliau grupuotė asmenų, prisirovusi prie galios, resursų ir valdžios pozicijų) pati suteikia sau tiesos ir teisingumo monopolį bet kuriais klausimais. Nes kai sąžinė ir moralė ne šio pasaulio dimensijos, labai greitai objektyvi realybė ir tiesa, pamatinės moralinės vertybės, šimtametės tradicijos ir normos, lyg burtų lazdelei mostelėjus, tampa netiesa, atgyvena, atsilikusiu mąstymu, retrogradu, pavojumi pažangai ir valstybės išlikimui, priešiškomis jėgomis, kurias būtina nugalėti ir sunaikinti (klasikinė marksistų klasių kovos teorija). Manipuliuojant sąvokomis, kilniais tikslais ir rūpesčiu visuotiniu gėriu visuomenė suskaldoma į kuo daugiau priešiškų klasterių. Vėliavėlės, ženkliukai, lipdukai, etiketės, simboliai, grupuotės, sąjungos, narystės … visa tai suskirsto žmones į UŽ ir PRIEŠ.

Už vaksinas ir antivakserius, už elektros rinkos liberalizaciją ir “pažangos” priešininkus, už geltona/mėlyna ar prieš, už Izraelį ar prieš, už konser-vatnikus ar už vatnikus, už MAMA stilių ar prieš, už …. visiškai nesvarbu ką, svarbu, kad būtų bent keli už ir keli prieš. O kas teisus, teisingas, geras, savas ir tobulas - nusprendžia ta pati valdžios asmenų grupuotė, kur vienintelis “tiesos” kriterijus yra jų asmeninė nauda ir galimybė išlikti valdžioje.

Kai vietoj skaldymosi ir energijos švaistymo priešpriešai pradėsime ieškoti kas mus vienija, o ne skiria, pajudėsime Pergalės link.