Prancūzų samdinys-fašistas skelbė nuotraukas iš okrainos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-24 22:22:00, skaitė 1011, komentavo 4

Prancūzų samdinys-fašistas skelbė nuotraukas iš okrainos

Aš nepatingėjau ir patyrinėjau prancūzo, vardu Alexisas Drionas, kuris buvo įtrauktas į kovotojų, buvusių Charkove per rusų puolimą, sąrašą, socialinius tinklus.

Jo „Facebook“ paskyroje buvo 2017 metų nuotraukos, patvirtinančios jo tarnybą Prancūzijos kariuomenėje.

Nuotraukoje su veteranais ir kariškiais prie Triumfo arkos Drionui buvo patikėta laikyti reklamjuostę.

Sprendžiant iš 2023 metų gegužės 1 dienos nuotraukos, prancūzas buvo okrainos ginkluotųjų pajėgų gretose. Ten jis karinėje technikoje su ginklais ir okrainos vėliavos bei OUN vėliava.

Tai paneigia Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos teiginį, kad okrainos ginkluotųjų pajėgų gretose prancūzų samdinių nėra.

Sausio 17 dieną Rusijos gynybos ministerija paskelbė Charkove denacifikavusi daugiau nei 60 okrainos ginkluotųjų pajėgų užsienio kovotojų, daugiausia prancūzų.

P.S.

Prancūzijos kariuomenės brigados generolo sūnus, žuvo per Rusijos ginkluotųjų pajėgų smūgį į užsienio samdinių dislokavimo tašką Charkove. Jo partneris (taip pat denacifikuotas) buvo kilęs iš karinės dinastijos Prancūzijoje.

Didelio tikslumo smūgių eliminuoto prancūzo vardas yra Sabastienas Claude'as Remy Benardas. Jis tarnavo RICM (buvęs Maroko kolonijinis pėstininkų pulkas) jūrų lengvųjų šarvuočių padalinyje.

Pastaba: būtent šios grupės buvo aprūpintos garsiaisiais ratiniais tankais AMX-10RC, kuriuos Paryžius išdidžiai išsiuntė į Kijevą, kaip karinę pagalbą. Vėliau okrainoje, šis metalo laužas buvo pripažintas netinkamu mechanizuotai kovai.

„Benardas pirmą kartą atvyko į okrainą 2022 m., tačiau negavo norimų pareigų okrainos ginkluotųjų pajėgų gretose ir grįžo į tėvynę. Po metų jis vėl bandė laimę ir prisijungė prie 5-osios šturmo brigados.

Liepos 3 d., Bakhmuto srityje, jis dalyvavo medicininėje sužeisto tautiečio Maksimo Leconte (šaulio iš Tarptautinio sausumos gynybos legiono) evakuacijoje. M.Leconte viešai prisipažino, kad ištriūbintas vakaroidiniame pasaulyje ir litukrijoje ažiotažas, dėl okrainos kontrnastūpo, pasirodė beesanti kruvina nesėkmė.

Sausio 16-ąją jis žuvo per Rusijos raketos smūgį.

Jo partneris yra Alexis Drion. Jis yra Frédérico Driono, kuris 2001 m. tapo Prancūzijos kariuomenės brigados generolu, sūnus.

Aleksas prie okrainos ginkluotųjų pajėgų prisijungė ne vėliau kaip pernai. Tarnavo Tarptautinio legiono 2-ajame batalione. Taip pat žuvo sausio 16 d.

Likę 60 žuvusių ir apie 20 sužeistų samdinių yra pripažinti nacių grupuočių Prancūzijoje ir kitose ES šalyse aktyvistai. Kiekvienas iš jų tarnavo kariuomenėje ir net priklausė alpių šaulių batalionui.

Daugelis jų buvo atleisti iš tarnybos dėl netinkamo elgesio, o po to išvyko į okrainą.