Vitas TOMKUS: KAS LIETUVOJE YRA DIDŽIAUSI ŽYDŲ IR GĖJŲ PRIEŠAI?

Autorius: Respublika.lt Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2024-01-22 19:05:00, skaitė 927, komentavo 11

Vitas TOMKUS: KAS LIETUVOJE YRA DIDŽIAUSI ŽYDŲ IR GĖJŲ PRIEŠAI?

Iškart prisipažinsiu: tikrai... ne aš! Ir ne Lobovas su Žemaičiu. (Yra tokie pagarsėję visų priešai, nes ir jiems yra priešai visi.) Kadangi bet kas, kas tiktai jiems nepritaria arba bando su jais bent puse lūpų pasiginčyti, akimirksniu yra paskelbiami didžiausiais Lietuvos priešais bei išdavikais, deja... Toks tų kovotojų už tiesą ir šviesą yra supratimas apie demokratiją ir pliuralizmą Lietuvoje, beje!

Bet kaip skelbiama straipsnio pavadinime, šįsyk kalbėsime ne apie Lietuvos priešus - apie žydų ir gėjų. Tikiuosi, nė viena iš šių pažeidžiamų ir labai įžeidžių žmonių grupių, nesupyks ant manęs ir nesusipyks tarpusavyje už sugretinimą. Juk jų priešus - antisemitus bei homofobus - irgi sugretina nuolat ir labai dažnai. Todėl esu tikras, kad jau abi kariaujančios pusės su tuo seniai apsiprato.

Gal ir gerai: vienu šūviu bus galima iš karto du zuikius nušauti...

Prieš įvardindamas tikruosius gėjų priešus, noriu trumpai pristatyti savo hobį. (Jei kas tokio žodžio negirdėjo, patikslinsiu: ne parodyti, o pristatyti.) Ilgai turėjau tradiciją kartą per savaitę važiuoti į kaimišką pirtį. Ne suomišką sauną, kur galima ir su šampanu, ir su panom, bet rusišką (atsiprašau visų rusofobų). Tik vyriška gausi kompanija ir jokių kalbų apie politiką ar biznį.

Tai va: neseniai sužinojau, kad net keli pirtininkai buvo gėjai, o aš apie tai net nežinojau. Na ir kas? Koks man skirtumas, jei jis puikus pašnekovas ir bendraudamas man į akis, o ne į klyną žiūri. Todėl ir sakau: ne toks velnias baisus, kaip jį žmonės piešia. (Kalbu apie save.) Bet tas pats tinka ir kalbant apie gėjus. Apie lesbietes šiandien nekalbėsiu, nes su kiekviena bevelyčiau pasikalbėti atskirai ir asmeniškai. (Tikiuosi, pasvajoti galima?)

O patys didžiausi gėjų priešai yra Simonko su Raskevičiumi. Bet per daug jų už tai smerkti negalima, nes jie už tai labai gerus pinigus gauna: iš valdžios, iš įvairių fondų, dar įvairesnių ambasadų. Jų toks darbas kasdieninis. Organizuoti protesto akcijas, rengti paradus, piktintis tradicinėmis šeimomis, nuolat išjuokti natūralus. Dėl ko kenčia visi kiti gėjai, kurių jau nebe kelis procentus, o kai kur net keliasdešimt, nupirkti sociologai priskaičiuoja. Tad jei ne Raskevičius su Simonko, seniai visi gyventume patenkinti bei laimingi, ir žiūrėtume vieni kitiems į akis, o ne į klynus. Liktų tik viena problema: ką daryti su Raskevičiumi bei Simonko, kurie nieko daugiau nemoka daryti? (Manau, jie ir toliau galėtų raustis po viens kito klyną, jeigu juos tik tai patenkina.)

Tuo tarpu mes pereikime prie svarbesnių klausimų: ką daryti su pavojingais visuomenei žydais? Kalbu ne apie visus, o tik tuos, kurie Lietuvoje skatina antisemitizmą: Vinokurą, Ohmaną, Kukliansky... Pirmieji du, kaip susitarę, pas mus į Lietuvą atvyko iš Švedijos. Kaip suprantu - pasipinigiauti. Vinokuras dirbo gatvės klounu, dabar juokina žmones su savo rašinėliais, kuriais neretai išjuokia vietinius lietuvius. Ohmanas renka pinigus, iš kurių sau susimoka ministro atlyginimą, ir viešai niekina mūsų šalies autoritetus bei mūsų Trispalvę vėliavą.

Vienintelė Kukliansky, kaip tikra iškiliausios tautos vadovė, su smulkiais per daug nesismulkina (kalbu ne tik apie lietuvius, bet ir pinigus), jei ima - tai tik dešimtimis milijonų, o jei kerta - tik iš peties! Manau, ne vienam iš mūsų žandikaulis atvipo, kai Kukliansky per televiziją pareiškė, kad žydai daug labiau nekenčia lietuvių, negu lietuviai...

https://youtu.be/sXtCAnSoS3U

Kadangi sakinys nuskambėjo gana dviprasmiškas vis bandau save įtikinti, kad ji tenorėjo mus sugėdinti už tai, kad lietuvis lietuviui yra pats didžiausias priešas! Todėl ir palygino lietuvių neapykantą sau su žydų, o jei ne, tai būtų labai baisu, kad Lietuvos žydams vadovauja pati didžiausia (ir brangiausia) antisemitizmo kurstytoja, deja, ar, beje!

Vito Tomkaus trigrašis: Matyt, atėjo laikas prieš Lietuvą nusimesti kaukę... Tad visiems iškilmingai prisipažįstu: Aš tikrai nesu nei žydas, nei gėjus! Žinau, kad daug kas tuo nepatikės, nes žurnalistais Lietuvoje seniai niekas nebetiki. Bet aš ir pats savimi nelabai pasitikiu: kad nesu žydas - tai faktas! (Nors dėl viso pikto dar kartą pasitikrinau, deja, koks buvo, toks ir liko mažytis, net nėra ką bekirpti!) O dėl gėjo - dar nežinau, nes nebandžiau, todėl ir nesu visai tikras. Tik žinau, kad būti gėjumi labai madinga, bet esu labai senamadiškas. Greičiausiai toks ir mirsiu (ne moderniškas). Bet nuvilsiu ir tuos, kurie mane laiko antisemitu bei homofobu. Na, kiek galima Tamstoms kartoti: aš ne antisemitas, o antisisteminis! Jaučiat skirtumą, ar ne? Suprantu, kad tos sąvokos painiojasi, bet, prašau, nepainiokite sąmoningai, kaip tai prieš 30-imt metų sąmoningai darė mafijos Krikštatėvis Dekanidze, kuris SĄMONINGAI pakrikštijo mane "antisemitu", gindamas savo sūnus Borią ir Mockų nuo atsakomybės. (Žiūr. čia!)

https://youtu.be/itHQfyXVCYU

P.S. Kodėl Mockus tapo Dekanidzei kaip antras sūnus, kai jo tikrą sūnų Borisą sušaudė, sužinosite, perskaitę visą ciklą: "MOCKAUS GYVENIMAS TARP BANDITŲ VALDŽIOJE IR PASAULYJE."