Pagrobta mergaitė surasta! • OFICIALI VERSIJA

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/01/10/pa... 2024-01-10 17:43:00, skaitė 866, komentavo 1

Pagrobta mergaitė surasta! • OFICIALI VERSIJA

Sausio 9 d., antradienio, vakarą po daugiau nei dvi paras trukusių paieškų, Kaune pagrobta  9-metė mergaitė rasta gyva ir sveika, jos būklę stebi gydytojai Kauno klinikose. Įtariamas nusikaltėlis buvo sulaikytas Aro pareigūnų apie 23 val. Kaune, Technikos gatvėje, esančiame garažų masyve.

Apie sėkmingą policijos operaciją 1 val. nakties surengtoje spaudos konferencijoje plačiau papasakojo Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla bei Kauno apskrities policijos viršininkas Mindaugas Baršys.

https://youtu.be/RGx9KhAQ_Ww

Pasak policijos, sulaikytas įtariamasis buvo iš anksto kruopščiai pasiruošęs pagrobimui, tam netoli pagrobimo vietos (apie 1,5 km.) buvo įsirengęs  specialų garažą, kuriame ir buvo rastas ir sulaikytas su pagrobta mergaite.

„Aras buvo pasirengęs viskam. Garaže Buvo pastebėtas asmuo su mergaite. Buvo duotos atitinkamos komandos, prieš jį panaudoti antrankiai ir tokiu būdu asmuo sulaikytas.  Pamačius „Arą“ visa drąsa išgaruoja. Nebuvo bandymų priešintis aktyviai, bėgti, žaloti mergaitę. Gal buvo ir netikėtumo faktorius, kaip čia atsiradome mes. Jis pakluso reikalavimams“ – sakė komisaras R. Požėla.

R. Požėla taip pat sakė, kad sulaikytasis yra nė karto neteistas bet ne kartą  baustas baustas administracine tvarka.

Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo, už tai Baudžiamojo Kodekso 156 str. numato suėmimą arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Komisaras padėkojo pareigūnams ir tūkstančiams žmonių, prisidėjusiems prie mergaitės paieškų.

Kauno apskrities policijos viršininkas Mindaugas Baršys bei Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla | Alkas.lt nuotr.

Kauno apskrities policijos viršininkas Mindaugas Baršys bei Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla | Alkas.lt nuotr.

Alkas primena, kad 9-metė Agota dingo sausio 7 d., sekmadienio  pavakarę, Kaune išėjusi iš savo namų Trešnių take. Mergaitė nuėjo iki stotelės Chemijos gatvėje, iš ten autobusu ketino važiuoti į „Girstučio“ prekybos centrą.  Jos mobilaus telefono signalas buvo nustatytas paskutinį kartą 16 val. 41 min. autobusų stotelėje, po to mergaitė prapuolė. Apie dingimą policijai tėvai pranešė tik praėjus kelioms valandoms po to, kai pasigedo dukros.

LDiena.lt Maloniai primename, kad tai, ką perskaitėte aukščiau ir išgirdote vaizdo įraše – oficiali įvykio versija.