Dubajuje vykstantį pasaulinį renginį COP28, apkartino grubi klaida su Tichanovskaja

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dubajuje-... 2023-12-02 17:28:00, skaitė 841, komentavo 4

Dubajuje vykstantį pasaulinį renginį COP28, apkartino grubi klaida su Tichanovskaja

Tikroji, LR Seimo pripažinta tikroji Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja (geltoname rėmelyje) ir tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka susitikime Dubajuje (antras iš dešinės).

Dubajuje vykstančiame Jungtinių Tautų (JT) klimato kaitos susitikime COP28, kuriame dalyvavo pasaulio valstybių lyderiai, įvyko akibrokštas.

Baltarusijai atstovavo ne tikroji Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja, kuri šiuo metu reziduoja Lietuvoje, bet apsišaukėlis, tariamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

Kas atsakingas už tokia grubią klaidą, neskelbiama.

Renginyje dalyvavęs ir Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda pranešė pasaulio lyderiams apie pasaulinę Lietuvos lyderystę žaliosios energetikos srityje.

Vėliau vyriškis Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo transliuotojo korespondentui paaiškino, kodėl atsisakė paveiksluotis drauge su tariamu Baltarusijos prezidentu.

Kokios priežastis lėmė, kad į renginį atstovauti Baltarusijos nebuvo pakviesta Baltarusijos prezidentė S. Tichanovskaja, G. Nausėda nekomentavo.

Keli susiję:

Tariamas Baltarusijos prezidentas gali numirti iš baimės

LR Seimas pirmasis pasaulyje pripažino S. Tichanovskają Baltarusijos prezidente

Lietuva ir toliau pasaulyje demonstruoja lyderystę žaliosios energetikos srityje