Didėja aiškumas, ką, kur ir kaip turės daryti kiekvienas, kai jau prasidės karas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dideja-ai... 2023-11-28 17:08:00, skaitė 608, komentavo 5

Didėja aiškumas, ką, kur ir kaip turės daryti kiekvienas, kai jau prasidės karas

Prezidentūroje susirinko ir įsiamžino žmonės, kurie rūpinasi, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas žinotų, ką daryti, kai prasidės karas. Septintas iš dešinės – ir garsios, tačiau seniai jau nebeveikiančios pranešimų platformos AKYLAS.LT įkūrėjas Edmunadas Jakilaitis.

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda lapkričio 27 d. sukvietė pirmąjį Nacionalinės visuotinės gynybos koordinavimo tarybos posėdį.

„Pagrindinis tarybos tikslas yra siekti visuotinio dalyvavimo ir įsitraukimo rengiantis valstybės gynybai. Visuotinė gynyba yra visų ir kiekvieno piliečio įsitraukimas“, - susirinkusiems pasakė G. Nausėda.

Valstybės lyderio teigimu, kiekvienas turi rasti savo vietą ir galimybes valstybės gynyboje, todėl reikalingas pasirengimas ne tik per valstybės ar savivaldybių institucijas, bet ir per ūkio subjektus, bendruomenes, organizacijas, piliečių įtraukimą įgyvendinant pasirengimą vykdyti užduotis.

„Ne mažiau svarbios yra įgalintos civilinės struktūros, kurios gali ir turi suvienyti skirtingus visuomenės dalyvius vykdant bendras gynybos užduotis“, - pridūrė G. Nausėda.

Pirmajame posėdyje aptartos tarybos veiklos prioritetinės sritys, kurios padės formuoti gerąją praktiką įgyvendinant gynybai svarbias užduotis. Tai – gyventojų aprūpinimas maisto produktais, vidaus saugumo užtikrinimas ir susisiekimo sistemos funkcionavimas.

„Dėkoju tarybos nariams už aktyvų įsitraukimą ir pilietiškumą. Neabejoju, kad drauge pavyks tiek išjudinti kai kurias snaudžiančias institucijas, tiek sutelkti plačias visuomenės grupes“, - susitikimo pabaigoje pasakė G. Nausėda.

Informuojama, kad artimiausiame posėdyje bus sprendžiama dėl „būtina dalintis“ informacijos gyventojams ir organizacijoms parengimo.

Valstybės gynybos planas yra viešas dokumentas, paskelbtas ir prieinamas tinklalapyje prezidentas.lt.

Šiuo metu kuriama platforma, kuri padės kiekvienam lengviau įsivertinti, kur ir kaip prie valstybės gynybos būtų galima prisidėti kilus karui.

„Siekiant didinti jo prieinamumą, Valstybės gynybos planas rengiamas ir lengvai suprantama kalba, taip pat bus išverstas į anglų kalbą“, - skelbia Prezidentūra.

Keli susiję:

Lietuvą sukrėtė pranešimų platformos „akylas.lt“ išvakcinuoto įkūrėjo susirgimas Covid-19 liga

Privaloma išklausyti: esant tokiam kiekiui ginkluotų žmonių Lietuvoje, tai būtų labai gera atgrasymo priemonė

Ukrainos vėliava su skylutėmis, paskatins Vilniuje pakviesti Ukrainą į NATO.

Lietuvos piliečiai, broliai ir sesės šauliai, visi kam rūpi, prašau, pasidalinkite šiuo post’u!