Po vaikų pjautynių Dubline kilo prieš imigrantus nukreiptos riaušės

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-25 19:51:00, skaitė 584, komentavo 4

Po vaikų pjautynių Dubline kilo prieš imigrantus nukreiptos riaušės

Po to, kai imigrantas iš Alžyro peiliu užpuolė tris moksleivius ir du suaugusiuosius ir kai kuriuos iš jų sunkiai sužeidė, įsiutę protestuotojai prieš kelias minutes padegė valstybinę imigracijos tarnybą ir tramvajų, rašoma telegram.

Ketvirtadienio vakarą Dublino centre kilo smurtiniai susirėmimai, per kuriuos buvo padegtos transporto priemonės ir užpulta riaušių policija, po to, kai anksčiau tą pačią dieną per išpuolį peiliu buvo sunkiai sužeista penkerių metų mergaitė ir į ligoninę paguldyta moteris bei dar du mažamečiai vaikai.

30-metė moteris taip pat patyrė sunkių sužalojimų per peilio užpuolimą netrukus po 13.30 val. Kiti du vaikai - 5 metų berniukas ir 6 metų mergaitė - patyrė lengvesnius sužalojimus, o berniukas buvo išrašytas iš ligoninės,

Airijos policija pranešė, kad po išpuolio prie mokyklos mergaitei buvo suteikta skubi medicinos pagalba Dublino ligoninėje. Netrukus po šio pranešimo į gatves išėjo mažiausiai 100 žmonių, kai kurie jų buvo ginkluoti metaliniais strypais ir dengėsi veidus.

Policija pranešė, kad Dublino centre buvo dislokuota daugiau kaip 400 pareigūnų, tarp kurių daugelis vilkėjo riaušių malšinimo ekipuotę, kad suvaldytų neramumus, kuriuos, anot jų, "sukėlė nedidelė banditų grupė". Policijos kordonas taip pat buvo įrengtas aplink Airijos parlamento pastatą Leinster House, o netoliese esančioje Graftono gatvėje dirbo raitosios paramos padalinio pareigūnai.

Įvyko susirėmimų su riaušių policija, nes kai kurie demonstrantai leido signalines raketas ir fejerverkus, o kiti griebė kėdes ir taburetes prie barų ir restoranų.

Per neramumus buvo apgadintos kelios policijos transporto priemonės ir tramvajus, o ant miesto O'Connell tilto buvo padegtas autobusas ir automobilis.

Buvo nuolat daužomi parduotuvių langai ir apiplėšiama "Foot Locker" parduotuvė. Mieste buvo sustabdytas visas viešasis transportas - tramvajai ir autobusai, o daugelis įmonių paragino savo darbuotojus penktadienį dirbti iš namų.

"Turime visišką beprotišką chuliganų grupuotę, kurią valdo kraštutinė dešinioji ideologija, taip pat tada ši destruktyvi tendencija įsitraukė į rimtą smurtą", - sakė Airijos vyriausiasis policijos pareigūnas Drew Harris.

Policija ir politikai ragino laikytis ramybės ir perspėjo dėl anksčiau dieną įvykusio išpuolio vengti dezinformacijos.

Vakare vykusiame spaudos brifinge Harrisas buvo paklaustas apie galimą ryšį su terorizmu, ir jis to neatmetė.

Pasak pranešimų, policija patvirtino, kad įtariamasis yra imigrantas, gyvenantis šalyje daugiau kaip du dešimtmečius. Policija neatmetė, kad išpuolis gali būti susijęs su terorizmu.

https://www.youtube.com/watch?v=jd62IppsGEs

https://www.youtube.com/watch?v=GzKKzYFDzFo

AVvXsEi1jeoLp8E-NSjl4pb3nYLcY6DF3yUnYyO3ZT7j1HBAolSP2-bLh74NqYC-DNfhBlfEGwRb3jBKxYdU8U8rErybObU-OCD5b4UEzjrEiDlb8fUZkgx7zthISdyc5RCZP9YbUW-Nxm5_SWG22EF5taCCvZqJpcFvNGw_4eEHdauIFGdSTiKlzXjdpCpLlS0

Garda Siochana įvykio vietoje Dublino centre po to, kai per išpuolį buvo sužeisti penki žmonės, įskaitant tris mažamečius vaikus. Netoli išpuolio vietos Dublino centre, kur susirinko minios protestuotojų, vyko smurto scenos. Nuotraukos data: 2023 m. lapkričio 23 d., ketvirtadienis. (Brian Lawless/PA Images via Getty Images nuotr.)

AVvXsEh_2iyRI7wYcvab7pT3Z0qZ0Pwz7EOoEXS62jVgursRbM5HEdIQ1d91ikFNxcgaeG2Svtrr4dDA3qff3ZKamqCV0AMoYBclpwuMCmORrTkWavoKq99xVvbVC9R1Q6SA6ntv5LSYo2Cr9hG-Cx2DVV1jzUDucKdCy5juCDky1kqlxCD6t5yJDZ8wBR4G3HQ

Dublino miesto centre, O'Connell gatvėje, dega autobusas ir automobilis po smurto scenų, įvykusių po išpuolio Parnell aikštės rytuose, kai buvo sužeisti penki žmonės, įskaitant tris mažamečius vaikus. Nuotraukos data: 2023 m. lapkričio 23 d., ketvirtadienis. (Brian Lawless/PA Images via Getty Images nuotr.)

Šią savaitę tai jau antras šiurpus imigrantų teroro aktas prieš europiečius. Per Prancūzijos kaimo šventėje imigrantų surengtą teroro aktą, kurio motyvas - neapykanta baltiesiems, žuvo vienas žmogus, 16 buvo sužeista. Kai kurie sunkiai.