Prancūzija: gauja imigrantų jaunimo kaimo šventėje pjovė baltuosius. Vienas žuvęs, 16 sužeistų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-24 17:58:00, skaitė 1210, komentavo 8

Prancūzija: gauja imigrantų jaunimo kaimo šventėje pjovė baltuosius. Vienas žuvęs, 16 sužeistų

Jaunuoliai iš imigrantų blokinių gyvenamųjų namų kvartalo užpuolė kaimo šventės dalyvius. Jie nuvažiavo 17 kilometrų - "užmušti baltųjų". Nužudomas šešiolikmetis. Dar 16 žmonių - sužeista. Iš pradžių kraujo liejimą pasmerkė tik M. Le Pen. Apie šią tragediją šiandien rašo vokiečių portalas "Junge Freiheit", cituojantis prancūzų regioninį portalą Le Dauphine Libere.

Žudynių motyvas: neapykanta baltaodžiams. 

Grupė jaunų migrantų sukėlė kruvinas muštynes Prancūzijos Krepolio kaime. Per išpuolį žuvo šešiolikmetis vaikinas. Pietryčių Prancūzijoje esančio kaimo 500 gyventojų šventė kasmetinę šventę. Buvo atvykę 400 žmonių.

Kaip visada, tvyrojo pakili atmosfera. Tačiau šeštadienį 2 val. nakties tai baigėsi siaubingai. Staiga pasirodė 20 jaunuolių su peiliais ir užpuolė šventės dalyvius. Be aukos, peiliu buvo sužalota dar 16 jaunuolių, kai kurie iš jų - sunkiai. Nusikaltėliai vienam šventės organizatoriui nupjovė pirštus. Nusikaltėliai atvyko iš už 17 kilometrų esančio Romans-sur-Isère daugiabučių blokinių gyvenamųjų namų kvartalo.

Liudininkas: "Mes norime papjauti baltuosius žmones".

Vietos laikraštyje "Le Dauphiné Libéré" išspausdintame straipsnyje rašoma, kad vienas iš išgyvenusių žudynių dalyvių pranešė, jog užpuolikai šaukė: "Norime papjauti baltuosius žmones". Kaimo šventės organizatorius teigė: "Tokio smurto dar nebuvome patyrę".

Prancūzų politikė Marin Le Pen kritikavo žurnalistus. Ji buvo šokiruota, kad daugelis žiniasklaidos priemonių iš pradžių slėpė išpuolį arba atmetė jį kaip "muštynes" kaimo šventės pabaigoje. "Tai nebuvo muštynės, tai buvo išpuolis, - sakė ji, - smurtautojai be jokios priežasties atėjo su peiliais sužaloti šventės dalyvių."

Politikai ir žiniasklaida tyli apie kraujo liejimą.

Iš tikrųjų Prancūzijos politikai ir žiniasklaida kelias dienas tylėjo apie siaubingą nusikaltimą. Antradienį vidaus reikalų ministras Žeraldas Darmaninas (Gérald Darmanin) buvo pirmasis politikas, padaręs oficialų pareiškimą. Vienoje televizijos laidoje jis pirmiausia kalbėjo apie "visuomenės žiaurumą", o paskui užsiminė apie išpuolį prieš Krepolio kaimo šventę: nusikaltimą jis pavadino "nevertu" ir "nepriimtinu". Po to sekė iškalbingas vyriausybės politiko pareiškimas: "Mes tiksliai nežinome, kas įvyko, tiksliau, mes tai žinome pernelyg gerai".

Po šio pareiškimo apie kraujo praliejimą pranešė ir šalies žiniasklaida. Šiandien, trečiadienį, planuojama surengti nužudyto studento laidotuvių eiseną. Anksčiau pasipiktinimą dėl išpuolio išreiškė tik Marine Le Pen iš Nacionalinio sambūrio: "Niekas nebėra saugus", - sakė ji. "Kaimo šventės, vestuvės, gimtadieniai: kaimai jau kelerius metus tampa tikrų žudynių aukomis", - sakė opozicijos politikė.

Žudynes smerkia tik Le Pen ir jos dukterėčia.

Jos dukterėčia Marion Maréchal, pagrindinė kitos dešiniosios partijos "Reconquête" ("Atkūrimas") kandidatė Europos Parlamento rinkimuose, taip pat pavadino nusikaltėlius "barbariška minia", užpuolusia džiaugsmingai šventę švenčiančią bendruomenę. "Rasizmas prieš baltuosius dabar ryškus ir kaime".

Pasak liudininkų, apie 20 nusikaltėlių naudojo peilius 25 cm ilgio ašmenimis ir beatodairiškai puolė savo aukas. Tyrėjų teigimu, žudyti kaimo gyventojų jie atvyko iš už 17 kilometrų esančios nusikaltėlių tvirtovės La Monnaie, esančios Saint-Romains-sur-Isère mieste. Po 20-mečio iš Romans-sur-Isère Tulūzoje buvo sulaikyti dar šeši įtariamieji. Šis miestas nuo Krepolio nutolęs apie 480 km.