Nausėda gyrėsi Deutschland prezidentui, kiek daug Lietuva skiria atgrasymui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-g... 2023-11-14 18:27:00, skaitė 514, komentavo 3

Nausėda gyrėsi Deutschland prezidentui, kiek daug Lietuva skiria atgrasymui

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, iki šiol neatsimenantis, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, Berlyne istorinio vizito metu susitiko su Deutschland prezidentu Frank Walter Steinmeier.

Valstybių vadovai aptarė Lietuvos ir Deutschland dvišalio bendradarbiavimo, regiono saugumo ir gynybos klausimus, tolesnį atsaką į Rusijos agresiją Ukrainoje bei padėtį Vidurio Rytuose.

Valstybės lyderis pasveikino Deutschland dėl sprendimo pradėti karinės brigados dislokavimą Lietuvoje jau 2024 metais.

Pasak G. Nausėdos, Deutschland „sunkiosios brigados perkėlimas į Lietuvą yra kertinis žingsnis stiprinant NATO rytinio flango saugumą ir užtikrinant priešakinės gynybos pajėgumus“.

„Užtikrinti visą brigados dislokavimui reikalingą infrastruktūrą yra prioritetinis Lietuvos Vyriausybės uždavinys – mes visi siekiame, kad tai taptų sėkmės istorija ir pavyzdžiu kitoms regiono valstybėms“, - vokiečiui atskleidė lietuvis.

Valstybės vadovas pasigyrė, kad Lietuva sparčiai didina investicijas atgrasymui, kurios 2024 m. pasieks 2,71 proc. BVP, ir siekia būti pilnai pasiruošusi Deutschland brigados dislokavimui jau 2026 metais.

Lietuvos ir Deutschland politikai taip pat aptarė tolesnį atsaką į Rusijos agresiją Ukrainoje.

Lietuvos vadovas nurodė, kad Vakarų valstybės privalo užtikrinti ir spartinti karinės paramos Ukrainai tiekimą, siekti agresorės Rusijos atsakomybės už agresijos ir karo nusikaltimus, plėsti sankcijas Rusijai, įtraukiant atominės energetikos, informacinių technologijų, lazerių pramonės srityse ir finansų sektoriuje veikiančias kompanijas ir finansines institucijas.

Susiję:

Prasidėjo oficialus mūšis dėl Lietuvos vadovo pareigų – kol kas užtikrintai pirmauja Nausėda