"Belsat" skleidžia litvinizmo ideologiją, o kandidatai į Lietuvos Prezidento posta varys S.Tichanovską lauk 2d.

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-11-10 05:15:00, skaitė 605, komentavo 2

Straipsnio pradžia.

Pirmą šio straipsnio dalį aš pabaigiau publicisto Žilvino Svitojaus teiginiais:

Komentaruose FB Žilvinas Svitojus rašo:

"Kodėl Lenkija remia Belsat?" 

"Belsate kita problema - tai vienas iš didžiausių licvinizmo eksporto šaltinių. Už Lenkijos pinigus. Dabar jau ir Ukrainoje. O varo ant Ukrainos - padėk dieve!"

Vikipedija (anglų k.) rašoma

Belsat yra Lenkijos nemokamas palydovinės televizijos kanalas, skirtas Baltarusijai. Kanalas yra TVP S.A antrinė įmonė. Nuo pat pradžių jį bendrai finansavo Lenkijos užsienio reikalų ministerija ir tarptautiniai donorai. 

Antilietuvišką propagandą skleidžiančiam "Polsat" ir jo padaliniui "Belsat", kuriame, kaip matome, buvo įveista litvinizmo propagandistų šutvė, nepakako auditorijos, todėl bestuburė ir kompradorinė PIŠ valdžia suteikė platesnes galimybes propagandai ne tik tarp lenkų, bet ir tarp rusų ir baltarusių. Pernai rugpiūčio mėn. LRT rašė:

Pagal susitarimą su Lenkijos visuomeniniu transliuotoju lenkiškas televizijos programas bus galima matyti tris kartus didesnėje Lietuvos teritorijoje nei iki šiol. Susitarus su Lenkijos visuomeniniu transliuotoju „Telewizija Polska S. A.“ (TVP) rugpjūčio pradžioje išplėsta „TVP Wilno“, „TVP Polonia“, „TVP Info“, „TVP Historia 2“, „TVP World“ ir „Belsat TV“ retransliavimo per nemokamos eterinės televizijos tinklus aprėptis. (...) Anksčiau šios televizijos programos buvo siunčiamos pietryčių Lietuvos regione ir jas nemokamai galėjo žiūrėti apie 21 proc. šalies gyventojų. Įrengus daugiau televizijos siųstuvų ir išplėtus retransliacijų aprėptį minėtos programos dabar gali būti nemokamai priimamos per anteną 66 proc. Lietuvos teritorijos, kurioje gyvena 70 proc. šalies gyventojų.

Grįžtu prie prmoje straipsnio dalyje aptarinėtos skandalingos Belsat transliacijos. 

https://www.youtube.com/watch?v=4vs1Rfg9kY0

AVvXsEjD0kwNK7kULvGzTcZAd5k7BXbwy73nnhlgoGbPkZQzaJjSoKUxe-dwOBO_-WHOlJ_eGmZcyDRuCrlSaXomFfoflips4ThaRCDVna4MvBrmc_3OuT9KoW625y-7dGhm1vqZCC09YTdmmGObTE7PP0zA72DTqZeJiuKiq2r7yDmLtxBAlcKEP9aJmbzCjG4

Reaguodamas į Belsat laidą publicistas Valdas Vižinis vakar savo FB paskyroje parašė:

Nei vienas !!!!

A nei vienas lietuvis politikas, istorikas, visuomenės veikėjas ar kitas viešos galios asmuo nei nemirktelėjo šią žinią išgirdęs. Sudrebėjo, išsigando, apsimetė negirdįs ? Bumblauską nurašau a priori - perrašinėja lietuvio istorinę sąmonę gerą dešimtmetį.

O juk tai ne kažkokia nereikšminga kažkokio baltarusių istoriko nuomonė. Nereikia apsigauti - tai labai rimta pretenzija - politinė pozicija. POLITINIS PAREIŠKIMAS.

Ir nutylėti šį brovimasi į mūsų tapatumą - tiesiog nusikaltimas.

Tarpstantys svečiuose, dėl įvairių priežasčių susikėlę baltarusiai, pabandykite paneigti - geresnio gyvenimo ieškantys!! - mus pradeda mokyti mūsų istorijos.

Vilnius be baltarusių - ne Vilnius??!!!

Taip, kai jis sutvarkytas, atstatytas, puoselėjamas - taip ir norisi pradėti leisti šaknis. Lietuvių kalba, istorija - FIGNIA ..!

FIGNIA - šimtmečių pastangos jį išlaikyti.

FIGNIA - lietuvių kelių dešimtmečių kovos su lenkais.

FIGNIA - sudėtos aukos.

FIGNIA - pastangos ir lietuvių meilė savo sostinei.

FIGNIA - lietuvių istorijos matymas.

FIGNIA - lietuvių jausmai išgirdus - Šventaragio slėnis, geležinis vilkas, Lizdeikos pranašystės.

Visa tai kas mumyse sudėta - atvykėliams FIGNIA.

Nesugebėję sukurti demokratijos savo valstybėje, užuot kovoję už savo Baltarusiją, pradeda kovą už savo Vilnių. Naudodamiesi visomis teisėmis, kurias jiems suteikia Lietuvos valstybė.

Be pagarbos, dėkingumo, galų gale - mandagumo - dar viena MAŽUMA, pajutusi lietuvių skukurto gyvenimo galimybes ir jau nebeišvyksianti, liks uoliai sistemingai įgyvendinti visas savo teises ir eilinį kartą versianti lietuvius perrašinėti Vilniaus istoriją...

Nuo šiol ne tik lenko, bet ir baltarusio jau reikia klausti - kieno Vilnius ...

https://www.youtube.com/watch?v=wV372bon6j0

"Belsat" provokacijai skirta ir ženkli OP TV laidos dalis - Baltarusiai: "Vilna mūsų" (nuo 34:30).

Rūtos Janutienės laidoje dalyvavo visuomenininkai Audrius Butkevičius ir Sakalas Gorodeckis. Laidoje pažymima:

"Vilna - mūsų!" Baltarusiai imigrantai vienijasi su lenkų radikalais ir reiškia pretenzijas į sostinę!

A.Butkevičius (42:12): Visa šita komanda, kuri atvažiavo į Lietuvą, tarp 60-70 tūkstančių žmonių, daugumoje jauni vyrukai, kadangi damos pasiliko Baltarusijoje, jie turi užsiimti, kas jų sielai priimtina, kariauti, sakykim, visa šita komanda buvo palikta be valstybės dėmesio. 

Jie čia atsirado, nes Grybauskaitė ir visa konservatorių šutvė sudarė sąlygas ir spaudimą, kad didelė dalis Lietuvos žmonių būtų priversti išvažiuoti į užsienį, o čia esančioms statybinėms kompanijoms staiga būtų pasiūlyta pakankamas kiekis darbo jėgos. Ir baltarusiais, kurie lengvai adaptuojasi mūsų kultūroje, jie buvo įsileisti be jokios atrankos ir priežiūros. 

Dalis, matydami karą, kreipėsi į mus prašydami padėti pasiruošti. Žinoma mes kreipėmės į Lietuvos spec. tarnybas sakydami:

 - Vyrai yra tokie žmonės, jie aktyvūs, potencialiai turintys interesą kažką veikti, užsiimkit, padėkit juos ruošt, padarykit lojaliais Lietuvai. 

Į tuos reikalus buvo nusispjauta ir toliau buvo gaudomi visokie vaišvilos, paulauskai visokie, grėsmės valstybei, ir šitie žmonės pradėjo virti savo katile. Nacionalizmas yra bet kurio niekšo priebėga. Jų tarpe atsirado žmonių, kurie neturi kitokios ideologijos, apart tos, kuri buvo paruošta Maskvoje. (...)

(45:20) Mes turime 5-osios kolonos formavimą, permestų žmonių pagalba. Tuo užsiima visa šita Tichanovskajos publika. Ji taip pat neturi jokios ideologijos. Gerai žinodamas žmones, kurie aplink ją siautėja. Aš nžmanau, kad tai yra nei kiek ne mažesnė grėsmė valstybei, negu tie jauni vyrukai, kuriuos mums dabar parodei. (...)

(46:05) Čia Bumbliauską reikia kviesti, ne Baranauską. (...)

(46:35) Kalbant apie Bumbliauską*, tai jis veikė prieš mūsų valstybę. Užsiauginęs pilvą ant Gudavičiaus jis toliau skleidžia savo pasakojimus, kurie, iš esmės, yra labai kenksmingi Lietuvos valstybei. Kas jam duoda LRT eterį? Valstybės priešai, taip reikia ir kalbėti. LRT litvinizmą verčia oficialia ideologija.(...)

*Už tarnavimą lenkams minėtas istorikas gavo tris jų ordinus ir dvi premijas: Jis yra Lenkijos Respublikos ordino „Už nuopelnus Lenkijos Respublikai“ Riterio (1998), Karininko (1999) ir Komandoro (2009) kryžių kavalierius, 2001 m. buvo apdovanotas Lenkijos Respublikos ir Lietuvos Respublikos Seimų parlamentinės asamblėjos, 2007 m. žurnalo „Przegląd Wschodni” Aleksandro Geištoro vardo premijomis.

Pretendentai į Lietuvos Prezidento posta varys Svetlaną Tichanovskają lauk iš Lietuvos

https://www.youtube.com/watch?v=F-u14hk6xU4

(59:30) Prof.Eduardas Vaitkus: Mes laikome savo teritorijoje moteriškę iš Baltarusijos, kuriai suteikiam aprūpinimą, šeimos išlaikymą, komandos išlaikymą, kuri važinėja iš Lietuvos po visą pasaulį ir kuri skelbia, arba jos patarėjai skelbia, kad reikia ginklu nuversti kaimyninės šalies vyriausybę. Tai yra tiesioginis kišimasis į kitos šalies vidaus reikalus. (...) Šitokia politika sukelia grėsmę Lietuvos žmonėms. (...)

(60:00) Generolas Valdas Tutkus: Ohmanas ir Tichanovskaja tegul dabar jau slides tepa. Jei aš būsiu prezidentas, jiems Lietuvoje negyvent. (...)

Nuotraukoje, viršuje: Svetlana Tichanovskaja oficialiosiose derybose su Kanados pasiuntine atstovauja Lietuvą?! https://www.flickr.com/photos/193682921@N02/sets/72177720312472406