Hodges: kontrpuolimo tikslas yra išlaisvinti Krymą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/hodgeskon... 2023-11-05 03:08:00, skaitė 450, komentavo 5

Hodges: kontrpuolimo tikslas yra išlaisvinti Krymą

United States kariuomenės Europoje vadas, atsargos generolas Ben Hodges informavo, kad sėkmingas Ukrainos kontrpuolimas tęsiasi.

„Kontrpuolimas tęsiasi ir pasiekia pažangą kiekvieną dieną“, - atskleidė generolas, skelbiama Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo transliuotojo publikacijoje „JAV generolas Hodgesas: NATO viršūnių susitikimas Vilniuje tapo pražiopsota galimybe“.

B. Hodges teigimu, „kontrpuolimo tikslas yra išlaisvinti Krymą“. Tiesa, american pripažino, kad ne viskas sekasi taip greitai, kaip norėtųsi.

„Net generolas Valerijus Zalužnas straipsnyje „The Economist“ stebėjosi rusų ryžtu aukoti žmones vien tam, kad sulėtintų Ukrainos puolimą. Rusai patyrė nuostolių, todėl nežinau, kiek dar jie galės palaikyti tokį tempą“, - pasakojo generolas.

Jis pranešė, kad „ukrainiečiai žino, jog jie negali sustoti, kol neišlaisvins Krymo“.

B. Hodges taip pat pasisakė ir apie istorinį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje, kuris vyko šių metų vasarą.

„NATO viršūnių susitikimas Vilniuje tapo pražiopsota galimybe“, - įsitikinęs vadas.

Pasak generolo, „Ukraina galėjo būti bent formaliai pakviesta įstoti į NATO“, ir „tai būtų buvusi aiški žinutė Rusijai, kad ši negali spręsti, kaip elgsis kitos šalys“.

„Deja, aš nemanau, kad kitų metų susitikime Washington viskas klostytis kaip nors kitaip“, - teigė B. Hodges.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos politikos lyderiai šalies žmones yra informavę, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje buvo labai sėkmingas ir paskatino turistų srautus į mūsų valstybę.

Ekspertai.eu taip pat primena, kad LR Seimas, dėl Ukrainos narystės NATO, jau priėmė sprendimą, kad Ukraina būtų pakviesta į NATO kitais metais Washington.

Šiuo metu Ukrainoje vyksta didžiausias karas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo, kuriame susirėmė Vakarais su didžiausia pasaulio teroristine valstybe Rusija, kurioje visi gyventojai teroristai.

Šiuo metu Ukraina vykdo kontrpuolimą ir kovoja už viso civilizuoto ir demokratinio pasaulio laisvę ir nepriklausomybę.

Daug kartų Lietuvoje žmonės buvo informuoti, kad jei Ukraina pralaimėtų, Rusija pradėtų karinę invaziją ir NATO ir Europos Sąjungos valstybes, pirmiausia Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Todėl reikia padaryti viską, kad Vakarai pergalę pasiektų fronto linijoje Ukrainoje, apie ką ne kartą buvo užsiminus ir oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, prezidentė Dalia Grybauskaitė bei kiti iškilūs mūsų šalies lyderiai. Taip pat būtina padaryti viską, kad visiems Rusijos gyventojams galiotų kolektyvinė atsakomybė.