Ar Gazos Rupžas yra kalėjimas? Ne, tai konclageris

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-21 19:41:00, skaitė 528, komentavo 1

Ar Gazos Rupžas yra kalėjimas? Ne, tai konclageris

Kokios žmonių gyvenimo sąlygos Gazos Ruože? Jei trumpai-jos siaubingos. Bet sionistai ir jiems tarnaujantys vakaroidiniai fašistai apie tai nerašo.

Pabandysiu paaiškinti.

Gazą supa 65 kilometrų ilgio betono, plieno, spygliuotos vielos siena, stebėjimo kameros ir judesio jutikliai. Siena sveria 140 000 tonų. Sienos aukštis yra nuo 7 iki 9 metrų, priklausomai nuo vietos. Kas du kilometrus stovi kulkosvaidžio bokštas, kuris valdomas nuotoliniu būdu. Siena patruliuojama sausuma, vandeniu ir oru ir tęsiasi po žeme. Sienoje yra tik keturi praėjimai. Kiekvienas iš praėjimų yra kontrolės punktų sistema su vartais, grotomis, spygliuota viela ir kulkosvaidžiais.

Teritorijos viduje, 365 kvadratinių kilometrų plote, gyvena 2,3 mln. žmonių. Jau 16 metų Gazą blokuoja Izraelis ir Egiptas. Leidžiamų/draudžiamų prekių sąrašas nuolat kinta ir įvairiais gyvenimo etapais sąrašą sudarė maistas, popierius, pieštukai, futbolo kamuoliai, muzikos instrumentai, knygos, žvakės, drabužiai, indai, šaldytuvai, skalbimo mašinos, elektros lemputės, degtukai, adatos, antklodės, batai, čiužiniai, automobilių dalys ir statybinės medžiagos (stiklas, betonas, geležis, mediena, dažai, durys, vamzdžiai, generatoriai, laidai), kuras, žvejybos reikmenys, klausos aparatai, invalido vežimėliai... Visai tai buvo draudžiama įvežti ir įnešti.

Be galimybės gauti medžiagų, neįmanoma atkurti Gazos infrastruktūros. Visų pirma, užsikimšęs vandens siurblys, aprūpinantis Gazos gyventojus vandeniu. Gazos ruože 95 % vandens yra netinkamas gerti. Dėl vandens tiekimo sistemos gedimo į jūrą, prie Gazos krantų, kasdien išleidžiama nuo 50 iki 80 milijonų litrų nuotekų.

Dėl blokados Gazos ligoninėse trūksta įrangos ir pagrindinių vaistų, todėl pacientai verčiami ieškoti pagalbos Izraelyje arba Vakarų Krante. Norėdami apsilankyti pas gydytoją, gaziečiai turi paprašyti Izraelio leidimo palikti perimetrą. Neteisėtas išėjimas iš užtvaros- ir tau bus įvykdyta egzekucija. Išplaukti į jūrą-reiškia egzekuciją. Oro uostas buvo sunaikintas.

Dauguma Gazos gyventojų gyvena žemiau skurdo ribos ir yra priklausomi nuo savo sugebėjimo palikti perimetrą ir dirbti Izraelyje. Norėdami tai padaryti, jiems taip pat reikia leidimo.

Vidutinis atlyginimas Gazoje yra 384 USD per mėnesį ir per pastaruosius 6 metus sumažėjo 20 proc. Nedarbo lygis siekia 46,6 proc.

Elektra tiekiama nuo 4 iki 13 valandų per parą ir visiškai priklauso nuo Izraelio valios. Šiuo metu ji iš viso nėra tiekiama. Vienintelis šviesos šaltinis yra sprogimai.

35 % Gazos ūkio paskirties žemės ir 85 % žvejybos plotų yra nepasiekiami jos gyventojams, nes jas apšaudo Izraelis, kuris tęsia savo ekspansiją į Palestinos teritorijas.

Nepriklausomai nuo palestiniečių santykių su „Hamas“, visi Gazos gyventojai savo kasdieniais poreikiais yra priklausomi nuo šios organizacijos.

Dauguma Gazos gyventojų kenčia nuo kokių nors psichikos sutrikimų: 93% turi nerimo sutrikimą, 44% – sunkią lėtinę depresiją. 52 % palestiniečių jaunimo Gazoje sako, kad nenori gyventi.

Taigi, kaip matome čia ne kalėjimas. Tai koncentracijos stovykla.

Taip atrodo fašizmas XXI amžiuje.