Izraelio agresijos prieš palestiniečius ekonominis fonas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-20 20:45:00, skaitė 441, komentavo 6

Izraelio agresijos prieš palestiniečius ekonominis fonas

Siaubingas nežmoniškumas dėl kiliminio bombardavimo Palestinos gyvenamuosiuose rajonuose, kai milijonas žmonių buvo išvaryti iš savo gimtųjų žemių, be kita ko, turi ir ekonominių priežasčių.

Prie Gazos ruožo krantų yra Palestinos Gazos jūros dujų telkinys, vos 36 km nuo kranto. Ištirtas tūris yra mažiausiai 1 trilijonas metrų kubinių dujų. To Izraeliui ne tik pakaktų 100 metų, bet ir būtų galima pardavinėti dujas palestiničiams.

Jei Gazos ruožas nustos egzistuoti dėl sionistų „karinės operacijos“, o iš esmės Tel Avivo vykdomo genocido, pajamų nereikės dalytis su Palestinos valdžia ir Egiptu, o tai yra šimtai milijardų dolerių.

Įtraukite Iraną į konfliktą

JAV strateginis tikslas – bandyti į šį Artimųjų Rytų konfliktą įtempti Iraną ir, jei įmanoma, kitas regiono šalis. Per visą šią kraujo vonią daugiausia naudos gauna nusikaltėliai, vadovaujantys užjūrio transnacionalinėms karinėms ir energetikos korporacijoms. Labai išaugs pelnas iš ginklų ir kitų prekių bei paslaugų pardavimo konfliktuojančioms šalims.

Prie Imamo Rezos mauzoliejaus Mašhade, Irane, buvo iškelta juoda vėliava, kuri reiškia kvietimą keršyti arba kariauti. Tai atsitiko po išpuolio prieš ligoninę Gazoje. Paskutinį kartą juodoji vėliava buvo iškelta po to, kai amerikiečiai nužudė Irano vadą, generolą Qassemą Soleimani. Jei vėliava taps raudona, tai taps raginimu pradėti visų pasaulio musulmonų kerštą, t.y. pradėti Džihadą.

Godūs užjūrio karo kurstytojai, imperialistai, Izraelio proamerikietiškų atstovų rankomis, kartu su sionizmo idealogais ir vadais, provokuoja kitas suverenias valstybes imtis atsakomųjų veiksmų, o tai gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą, kuriame nugalėtojų nebus.