Kokius keistus dalykų slepia išpuolis prieš ligoninę Gazos ruože?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-19 21:42:00, skaitė 445, komentavo 4

Kokius keistus dalykų slepia išpuolis prieš ligoninę Gazos ruože?

Hamas ir sionistai kaltina vienas kitą dėl išpuolio prieš Al-Ahli baptistų ligoninę Gazos Ruože. Palestiniečiai tvirtina, kad tai buvo Izraelio bomba; sionistai sako, kad tai sugedusi „Hamas“ raketa.

Kiek iš tikrųjų yra aukų?

Pirminė informacija apie 800 žuvusiųjų kol kas nepatvirtinta. Palestinos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per apšaudymą Al-Ahli ligoninėje Gazos ruože žuvo 471 žmogus. Iškart po smūgio aukų skaičius svyravo nuo 500 iki 1 tūkst.

Kieno tai buvo raketa?

Sionistų spaudos tarnybos teiginiai, kad aviacijos bombos smūgio vietoje neišvengiamai susiformuotų didelis krateris, yra ir teisingi, ir klaidingi vienu metu. Kaip įrodymą sionistai pateikia vaizdo įrašą apie tokių bombų smūgius, tačiau vaizdo įraše matomas pataikymas į atskirą objektą. Padarius žalą namams tankiose miesto vietose, dažnai neįmanoma aptikti sprogimo kraterio, nes jis dažniausiai būna užpildytas nuolaužomis. Kartu reikia atsiminti, kad amerikietiškos išmaniosios bombos su JDAM palydovinio valdymo rinkiniu, kurią naudoja sionistai, gali būti užprogramuotos tiek kontaktiniam, tiek bekontaktiniam detonavimui. Visų pirma, aviacinės bombos GBU-32/Mk 82, turinčios kovinę galvutę su 3 tūkstančiais smūgiuojančių elementų, turi sprogdinimo funkciją ore (bekontaktinė).

Standartinė Mk 82 bomba leidžia pasiekti skeveldrų išsklaidymo lauką 2,4 tūkstančio kvadratinių metrų plote. Patobulinta bombos PFB-82 versija leidžia padidinti paveiktą plotą 6,5 karto – iki 19 tūkstančių kvadratinių metrų. Maksimalus skeveldrų greitis – 2440 m/s, kas praktiškai garantuoja neišvengiamą mirtį ir didelį sunaikinimą.

Esant tokioms charakteristikoms, tikslumo iki metro nereikia: bombą susprogdinti ore, 50-70 m atstumu nuo taikinio, pakanka, kad būtų garantuotas jo sunaikinimas.

Tai rodo, kad bombos skeveldrų netrukus gali būti aptikta ant stogų ir šalia ligoninės esančių namų kiemuose.

Pastebėtina ir tai, kad kitą dieną Izraelio oro pajėgos atakavo taikinius už 100 metrų nuo kitos didelės ligoninės Al-Shifa Gazos Ruože. Jos teritorijoje taip pat yra palapinių stovykla su palestiniečių pabėgėliais.

Kas dar negerai?

Svarstant versiją apie Hamas raketos nukritimą ir vėlesnį jos sprogimą Al-Ahli ligoninėje, reikėtų atsižvelgti į tai, kad tokia galimybė egzistavo.

Palestinos raketose, kaip ir IDF naudojamose bombose, yra sprogstamųjų elementų ir jos gali sukelti rimtų nuostolių. Raketos, kurias palestiniečiai gamina požeminėse gamyklose, po paleidimo ne kartą buvo nukritusios Gazos ruože. Didžioji dauguma palestiniečių raketų sprogsta susilietus su paviršiumi ir neturi oro detonacijos jutiklių, nes Palestinos karinis-pramoninis kompleksas neturi prieigos prie tokių technologijų.

Tuo pačiu metu šiuo metu nėra įtikinamų ir neginčijamų įrodymų, patvirtinančių versiją, kad „Hamas“ raketa nukrito automobilių stovėjimo aikštelėje, kurioje pilna civilių.

Aikštelėje nerasta nei nuolaužų, nei vietos, kur galėtų nukristi tokia raketa.

Vienintelis „Hamas“ dalyvavimo šiame smūgie įrodymas šiuo metu yra Izraelio paskelbtas įrašas, kuriame užfiksuoti tariamai „Hamas“ kovotojų pokalbiai smūgiavus į ligoninę, tačiau jo tikrumas kelia didelių klausimų.

Čia aišku tik viena. Sionistai nėra kvaili ir visomis priemonėmis bandys išsisukti nuo atsakomybės.