Rusijos lėktuvai su "kinžalais" pradeda patruliuoti oro erdvėje virš Juodosios jūros

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-19 15:26:00, skaitė 543, komentavo 7

Rusijos lėktuvai su

Putinas: lėktuvai su sistema "Kinžal" pradeda patruliuoti virš Juodosios jūros, praneša Rusijos naujienų agentūra RIA. 

Rusijos oro pajėgos pradeda nuolatinį patruliavimą virš Juodosios jūros, pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas spaudos konferencijoje po vizito Kinijoje.

"Mano nurodymu Rusijos oro ir kosmoso pajėgos pradeda nuolatinį patruliavimą neutralioje oro erdvės zonoje virš Juodosios jūros. O mūsų lėktuvai MiG-31 yra apginkluoti kompleksais "Kinzhal", - sakė jis."

Pasak Putino, toks sprendimas priimtas dėl Jungtinių Amerikos Valstijų, kurios "į Viduržemio jūrą įvilko dvi lėktuvnešių grupes".

Valstybės vadovas taip pat priminė, kad "Kinžal" kompleksų skrydžio nuotolis viršija tūkstantį kilometrų, o greitis siekia devynis Machus.

"Įspėjau, kad tai nėra grėsmė, bet mes vykdysime vizualinę kontrolę, ginklu kontroliuosime tai, kas vyksta Viduržemio jūroje", - pabrėžė V. Putinas.

Atsižvelgdamos į aštrėjantį konfliktą Gazos ruože, JAV pasiuntė lėktuvnešį "Gerald Ford" su smogiamąja grupe į rytinę Viduržemio jūros dalį. Baltieji rūmai pabrėžė, kad jo dislokavimas regione turėtų atgrasyti trečiąsias šalis nuo eskalacijos išplėtimo aplink Izraelį. Tada Pentagono vadovas Lloydas Austinas paskelbė, kad ten taip pat siunčiama smogiamoji grupė su lėktuvnešiu "Eisenhower".

Hipergarsinė raketa "Kinžal", pasak jos kūrėjų, garantuotai įveiks visas esamas oro ir priešraketinės gynybos sistemas, o branduolines ir įprastines kovines galvutes pristatys iki dviejų tūkstančių kilometrų atstumu.