Atskleisti tikrieji JAV ketinimai Gazoje ir Putino vizito Kinijoje priežastis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/atsk... 2023-10-19 15:26:00, skaitė 460, komentavo 7

Atskleisti tikrieji JAV ketinimai Gazoje ir Putino vizito Kinijoje priežastis

“Praėjus dešimčiai dienų po Hamas atakos prieš Izraelį ir nežmoniškų Izraelio kontratakų, įvyko trys iš pažiūros „įprasti“, bet svarbūs įvykiai”, rašo Turkijos Medya Günlüğü.

Pirmiausia, per kelias dienas du kartus Izraelyje lankęsis JAV valstybės sekretorius Antony J. Blinkenas asmeniškai nuvyko į pasirinktas šalis, esančias netoli kovos zonos (Jordaniją, Katarą, Bahreiną, Saudo Arabiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Egiptą) ir vedė derybas. Po šios kelionės amerikiečių diplomatas grįžo į Izraelį, kur netikėtai paskelbė, kad trečiadienio, spalio 18 d., rytą šioje šalyje lankysis ir JAV prezidentas Joe Bidenas.

Blinkenas sakė, kad Bideno vizitas, visų pirma, dar kartą patvirtins Jungtinių Valstijų solidarumą su Izraeliu ir nepajudinamą įsipareigojimą jo saugumui bei pabrėš aiškią žinią, kurią JAV siunčia visoms valstybėms ir nevalstybiniams veikėjams, siekiantiems išnaudoti šią krizę puolimui. 

Blinkenas taip pat pabrėžė, kad Bidenas ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su „Izraelio partneriais“, kad būtų išlaisvinti į „Hamas“ nelaisvę paimti įkaitai. “Baidenas gaus išsamų instruktažą apie Izraelio karinius tikslus ir strategiją. Prezidentas išklausys Izraelio pusės, kaip vykdyti operacijas taip, kad būtų sumažintas civilių aukų skaičius ir užtikrinta, kad humanitarinė pagalba nebus naudinga “Hamas” civilių Gazos ruože“, – pridūrė užsienio reikalų ministras. Trumpiau tariant, pasinaudojus šią padėtimi, JAV su Izraeliu greičiausiai bandys užimti Gazos ruožą.

Kaip į tai reaguoja Rusija ir Kinija?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išvyko į Pekiną susitikti su Kinijos kolega Xi Jinpingu. Atsakydamas į Kinijos žiniasklaidos klausimus prieš savo vizitą, Putinas sakė: „Mano nuomone, pagrindinis Kinijos siūlomos bendradarbiavimo koncepcijos pranašumas yra tai, kad šios partnerystės rėmuose niekas niekam nieko neprimeta. Tuo ši koncepcija ir išsiskiria iš kitų projektų, kuriuos bando įgyvendinti šalys, turinčios sunkų kolonijinį palikimą.

Trečias šios dienos įvykis buvo tas, kad pasklidus naujienoms apie Blinkeno pasisakymus ir Putino vizitą, Azijos, ypač Indijos, akcijos dieną pradėjo kilti.

Tai, kad šie trys įvykiai išryškėjo beveik vienu metu, kažkaip verčia susimąstyti, kas vyksta už šios trigubos uždangos. Trumpiau sakant, Rusija ir Kinija pagreitintu tempu perima pasaulio valdymą.

Putinas Kinijoje pasišaipė iš Bideno

Putinas per vizitą Pekine pasišaipė iš Bideno, po to, kai žurnalistas jo paklausė apie Bideno komentarą, kad neva Rusija jau pralaimėjo karą Ukrainoje. “Teiginiai, kad Rusija tariamai pralaimi karą Ukrainoje, švelniai tariant, juokingi”, – sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. „Jei Rusija pralaimėjo karą, tai kodėl jie tiekia ATACMS raketas?“ – sakė V. Putinas. „Tegul atsiima jas ir visus kitus ginklus. Tegul atvažiuoja pas mus: pavaišinsime blynais ir arbata“, – pridūrė jis.

SN inf.