Dar vienas sionistų nusikaltimas. Kai kuriuos „Hamas“ įkaitus nužudė Izraelio saugumo pajėgos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-18 00:07:00, skaitė 523, komentavo 4

Dar vienas sionistų nusikaltimas. Kai kuriuos „Hamas“ įkaitus nužudė Izraelio saugumo pajėgos

Vieno iš pasienyje su Gazos ruožu esančių kibucų gyventoja, tapusi „Hamas“ atakos auka, per Izraelio televiziją pareiškė, kad kai kuriuos žuvusius izraeliečius, priskirtus „Hamas“ nužudymams, nužudė Izraelio saugumo pajėgos.

„Jie nužudė visus, įskaitant įkaitus“, – sakė ji Izraelio radijui. „Jie net į mus pataikė iš tanko.“... 44 metų, trijų vaikų motina Yasmin Porat, kilusi iš Kabri, gyvenvietės netoli Libano sienos. Ji dalyvavo buvo atsidūrusi pagarsėjusiame Novos muzikos festivalyje, kai raketomis ir motorizuotais parasparniais prasidėjo Hamas ataka.

Ji su draugu, Talu Katzu ,automobiliu pabėgo į kaimyninį kibucą Beeri. Pirmiausia jie ieškojo prieglobsčio susituokusios poros, vardu Adi ir Hadas Dagan, namuose. Palestinos kovotojams juos radus, jie visi buvo perkelti į kitą namą, kur jau buvo laikomi nelaisvėje aštuoni žmonės.

Yasmin pasakojo, kad prieš atvykstant sionistų kariams, arabai ją ir kitus civilius laikė kelias valandas ir elgėsi su jais humaniškai, nesityčiojo iš mūsų“.

„Davė atsigerti, o pamatę, kad nervinamės, nuramino. Buvo labai baisu, bet niekas su mumis žiauriai nesielgė. Nieko panašaus, ką girdėjau žiniasklaidoje, man neatsitiko. Vienas palestiniečių kovotojas, kalbėjęs hebrajų kalba, man pasakė: „Atidžiai pažiūrėkite į mane, mes tavęs nežudysime. Mes norime jus nuvežti į Gazą. Mes neketiname tavęs nužudyti. Taigi nusiramink, tu nemirsi“.

Porat patikslina, kad nors visi palestiniečių kovotojai buvo užtaisę ginklus, ji niekada nematė, kaip jie šaudė į belaisvius ar grasino ginklais. Anot jos, jie ne tik aprūpino belaisvius geriamuoju vandeniu, bet ir leido jiems išeiti į pievelę, nes buvo karšta, ypač dėl elektros tiekimo nutraukimo.

Praėjus maždaug aštuonioms valandoms po Hamas atakos pradžios ir maždaug pusvalandžiui po Yasmine Porato skambučiai policijai, į įvykio vietą atvyko Izraelio pajėgos:

„Iš pradžių nematėme Izraelio saugumo pajėgų“, – sako Porat ir pažymi, kad pirmasis jos skambutis Izraelio policijai buvo neatsakytas. Ir tada kibicų gyventojai,kartu su pagrobėjais, iškvietė policiją, nes palestiniečiai norėjo, kad policija atvyktų.

„Jų tikslas buvo nuvežti mus į Gazą. Jie manė, kad kariai įkaitų neužmuš. Štai kodėl jie norėjo išeiti su mumis gyvi ir kad policija tai leistų“, – interviu sakė Porata.

Nors Izraelio įkaitų buvo kiek daugiau nei dešimt, Porata buvo įpareigota pasakyti Izraelio saugumui, kad „Hamas“ laiko 40 žmonių.

Tuo pačiu metu, pasak Poratos, pačių palestiniečių buvo nuo 40 iki 50 kovotojų, dauguma jų buvo maždaug 20 metų amžiaus. Jie buvo jauni ir išsigandę. Palestinos kovotojas, kurį Porata apibūdina kaip 30 metų vadą, paprašė pasikalbėti su policija ir buvo perduotas arabiškai kalbančiam Izraelio pareigūnui.

Po trumpo pokalbio maždaug keturios dešimtys palestiniečių kovotojų ir tuzinas Izraelio belaisvių laukė atvykstančios kariuomenės, kai kurie išėjo į lauką.

«Cahal» paskelbė apie savo atvykimą kulkų kruša, netikėtai užklupę Hamasą ir jų belaisvius izraelitus:

„Mes buvome gatvėje ir staiga į mus atskriejo kulkų kruša iš Izraelio YAMAM (pasienio policijos specialiųjų pajėgų) padalinio. Visi pradėjome bėgti ieškoti prieglobsčio“, – sakė Y.Porat.

Po pusvalandį trukusio įnirtingo susišaudymo jie pasidavė Izraelio kariams.

„Hamas“ vadas padarė tą patį: „Jis pradėjo nusirenginėti“, – prisimena Porata. Tuo metu aš pradėjau šaukti Izraelio kariams, kad jie mane išgirstų ir nustotų šaudyti. Tada jie mane išgirdo ir nustojo šaudyti. Mačiau žmones iš kibuco pievelėje. Ant žemės gulėjo penki ar šeši įkaitai. Nušauti kaip avys į skerdykloje.“

„Ar teroristai juos sušaudė? - klausia žurnalistas. - Ne, - atsako Porata. – Izraelio pajėgos išžudė visus, įskaitant įkaitus.

Po beprotiško susišaudymo, tankas du kartus atsitrenkė į namą. Žurnalistas net dar kartą klausia: „Taigi mūsų pajėgos galėjo juos nušauti?“ „Be jokios abejonės“, – sakė Porat. „Mūsų kareiviai išžudė visus, įskaitant įkaitus.“

Pati moteris ir ją į nelaisvę paėmęs „Hamas“ vyras liko gyvi. Tiesa, Porata gavo kulką į šlaunį. Ir palestinietis buvo paimtas į Izraelio pajėgų nelaisvę.

Beveik visi kiti gyvenvietėje yra nužudyti, sužeisti arba dingę be žinios. Visų pirma, žuvo Yasmin draugas Talas Katzas.

P.S.

Tai dar vienas uždokumentuotas sionistų nusikaltimas…

LAISVĘ PALESTINAI!