Nausėda: sparčiai gerėja gyvenimo kokybė, vystosi ekonomika, mažėja socialinė nelygybė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedasp... 2023-09-23 17:40:00, skaitė 415, komentavo 8

Nausėda: sparčiai gerėja gyvenimo kokybė, vystosi ekonomika, mažėja socialinė nelygybė

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, iki šiol neatsimenantis, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, susitiko su Los Andželo lietuvių bendruomene ir diskutavo apie Lietuvos aktualijas, lietuvybės puoselėjimą ir pilietybės išsaugojimą.

Valstybės lyderis pabrėžė, kad Lietuvai yra svarbus kiekvienas lietuvis, kad ir kur pasaulyje gyventų.

„Lietuva yra ten, kur yra bent vienas ją mylintis lietuvis. Tad Lietuva yra visas pasaulis, ji yra milžiniška, kol mūsų širdyse dega meilė jai, kol ją branginame, kol su ja siejame savo ateitį, kol jos pasiilgstame“, - atskleidė G. Nausėda.

Kalbėdamas Lietuvos pilietybės tema, šalies vadovas akcentavo, kad artėjantis referendumas šiuo klausimu reikalauja visuomenės susitelkimo ir aktyvumo.

„Siekiant pozityvaus referendumo rezultato būtinas didelis piliečių aktyvumas balsuojant, įskaitant ir užsienio lietuvius, tad ruoštis referendumui ir raginti bendrapiliečius balsuoti reikia pradėti jau dabar“, - nurodė G. Nausėda.

Pasak vyriškio, „Lietuvos valstybė yra pažangos kelyje: sparčiai gerėja gyvenimo kokybė, vystosi ekonomika, mažėja socialinė nelygybė, šalis tampa vis svarbesnė tarptautinėje politikoje“.

Jis taip pat priminė, kad Lietuvos visuomenės brandą rodo ir nuoširdi lietuvių pagalba nuo karo kenčiančiai Ukrainai.

Keli susiję:

Nausėda, kur ženkliukas?

Prezidentas G. Nausėda visiškai įsidrąsino – nuotoliniu būdu ėmė bendrauti plikomis rankomis