Ką reiškia karinis Putino ir Kimo spektaklis

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/09/17/ka... 2023-09-18 06:20:00, skaitė 543, komentavo 6

Ką reiškia karinis Putino ir Kimo spektaklis

Geopolitinė padėtis

Du Azijos vladykos – Kim Čen Unas (김정은) ir Putinas vakar maklinėjo po Rusijos gamyklas, gaminančias įvairius mirtį nešančius gelžgalius. Riebuilis Kimas labai susidomėjo Rusijos hipergarsinėmis raketomis „Kinžal“ ir strateginiais, branduolinius užtaisus galinčiais nešti, bombonešiais.

Tai buvo tikrai pompastiškas, 40 valandų senoviniu šarvuotu traukiniu pas Putiną dardėjusio, labiausiai pasaulyje ekonomiškai atsilikusios šalies diktatoriaus apsilankymas Rusijos Tolimųjų Rytų stotelėje.

Šio susitikimo rezultatas – pasaulio žiniasklaidos kanalų cituojami Putinas, Šoigu, Kimas ir įvairialypiai vakarų šalių vadovų pasipiktinimai.

Ką reiškia toks viešas, demonstratyvus Azijos šalių (Rusija veidu pasisuko į Rytus) diktatorių pozavimas naikintuvuose, karinėse gamyklose, pabrėžtinas galios ir draugystės demonstravimas, apie tai atvirai informuojant pasaulį?

Ar tai yra išprotėjusio, užspeisto į kampą Putino atsisukimas į dar labiau nučiuožusį Šė Korėjos diktatorių, kuris gali ryžtis karinei beprotybei? Du branduoliniai maniakai imasi „pasaulio pabaigos“ projekto?

Ne, minėti mulkiai ne maniakai ir tikrai nesiekia pasaulio pabaigos. Jie, o labiausiai Putinas, siekia psichologinio efekto. Trokšta, kad mes taip manytume ir drebėtume.

Mes norime, kad jūs suvoktumėte šio ir panašių Kremliaus ėjimų strategiją, kuri, visų pirma yra blefas, tiksliau – Vakarų šantažas. Putino gauja puikiai supranta, jog Vakarų pasaulio lyderiai šį susitikimą vertins kaip Maskvos atsigręžimą į užribinę, pavojingiausią pasaulio valstybę.

Taip, raketų Kremliui reikia, tačiau jei tik jų tereikėtų, sandoriai būtų daromi slaptai, iš toli ir per aplinkui. Tuo tarpu dabar „tautų draugystė“ ir diktatorių meilė pabrėžtinai viešinama ir eksponuojama visais įmanomais Kremliaus kanalais ir rakursais.

Tai ne kas kita, kaip dar vienas šantažo įrankis, kurį Kremlius įjungia Vakarų valstybių lyderių moralinio stuburo perlaužimui – sankcijų panaikinimui, nuolaidoms dėl prekybos, eksporto ir finansinių ribojimų.

Paprasčiau kalbant, Putinas sako štai ką: panaikinat dalį sankcijų arba mes prisidedam prie Šiaurės Korėjos branduolinės programos. Nenorit kalbėti su Maskva – ruoškitės karui su Pchenjanu.

Dviejų pasaulio nevykėlių cirką teisingai įvertino JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas Markas Milis (Mark Milley), pareiškęs, jog Šiaurės Korėja gali padidinti artilerijos amunicijos tiekimą Rusijai jos karui prieš Ukrainą, tačiau esą tai vargu ar turės didelės reikšmės kariniams veiksmams.

Pasak generolo Šė Korėja galbūt ir galės aprūpinti Maskvą senais sovietinių laikų 152 mm artilerijos sviediniais, tačiau tikrai ne greitai.

Kremlius šiomis dienomis didina spaudimą ir Europoje. Vakar tūkstančiai prorusiškos Čekijos opozicinių partijų šalininkų susirinko Prahoje protestuoti prieš šalies vyriausybę, kritikuodami ekonominį kursą ir karinę paramą Ukrainai.

Skelbiama, jog proteste dalyvavo apie 10 000 žmonių. Dirbantys pagal SVR paruoštukus išsitraukė ir naftalinu prasmirdusią kovido kortą; čekų policija sulaikė asmenį, pasipuošusį karinės grupuotės „Vagner“ skiriamuoju ženklu.

Visas siaubo-baubo paketas kaip ant delno.

Reikšmingi postūmiai

Ukrainiečių kariuomenė intensyviai atakuoja Tokmaką, kuris yra viena pagrindinių proveržio krypčių. Rusai, patirdami spaudimą pietuose, permeta karinius dalinius iš Bachmuto į Zaporožės kryptį.

Fronto linijoje įvyko 30 karinių susirėmimų.

Šiąnakt Rusijos okupantai raketomis apšaudė Charkovą. Mieste griaudėjo sprogimai. Tai jau antras miesto apšaudymas paros bėgyje. Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, sugriauta 15 pastatų.

Trumpai

Prieš ES traukinį su šakėmis iššoko dar vienas vladyka – R. T. Erdoganas. Turkijos valdytojas, pasimokęs iš Putino, ėmėsi šantažo ir pareiškė, jog Ankara gali „išsiskirti“ su Europos Sąjunga.

Mes esame visomis keturiomis už šias skyrybas, nes Turkijos ir Europos vestuvių dar nebuvo, o jos greičiausiai ir neįmanomos su šalimi, kuri neturi nieko bendra su lygiomis žmogaus teisėmis ir kitomis demokratijos vertybėmis.

Antra vertus įžūlusis Tajipas mūsų jau nebestebina, nes jis yra vakarietiškos moralės, „biški kariaujam, biški prekiaujam“, paremtos naudos ir komforto antifilosofija produktas.

Jei Vakarai siekia saugumo ir naudos, susimokėdami už karą pinigais, „truputį“ gautais iš priešo ir virstančiais ukrainiečių krauju, tai Turkijos valdovas atvirai siekia sau išpešti naudos ir iš Rusijos, ir iš JAV, ir iš ES, ir iš paties velnio. Naudos, komforto ir dvigubos moralės klestėjimo laikmetis.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trampas pareiškė, jog „labai gerai sutaria“ su Rusijos fiureriu. „Aš gerai sutariau su Putinu, labai gerai sutariau. Ir tai yra geras dalykas. Tai nėra blogas dalykas. Jis turi 1 700 branduolinių raketų. Tai taip, gerai, kad randame bendrą kalbą – tai gerai“, – vapalioja politinių JAV „Žvaigždžių duetų“ atlikėjas.

Buvęs JAV prezidentas taip pat pakartojo, kad jis būtų galėjęs užkirsti kelią karui, nes būtų galėjęs Putiną ir Zelenskį susodinti į vieną kabinetą.

Didelis klausimas ar Trampas kalba tai, ką galvoja, ar tai, ką jam diktuoja masių valdymo algoritmai. Bet kuriuo atveju, masės – pati pavojingiausia ir destruktyviausia šiuo metu pirmosiose teatro eilėse įsitaisiusi publika.

Nuo šiandien Rusijoje registruotiems automobiliams draudžiama įvažiuoti jau ir į Lenkiją. Europos greitkeliuose bus tvarkingiau, degalinėse nesigirdės rėkaujančių „didžiosios tautos“ atstovų.

Rusijos Dūmoje pateiktas pasiūlymas uždaryti sieną, neįsileidžiant Europos valstybių automobilių, atsakant į naujausias Europos šalių sankcijas. Krenč iš juoko. Mes labai, labai skubame ir tiesiog veržte veržiamės į Maskolijos konclagerį.

Iki metų pabaigos Ukraina daugiau nei 120 kartų padidins kariuomenei skirtų bepiločių orlaivių gamybą, pranešė Ukrainos inovacijų, švietimo, mokslo ir technologijų plėtros, skaitmeninės transformacijos ministras Mychailas Fiodorovas.

„Dronų armijos“ projektas mums žiauriai patinka. Mes jau matome sproginėjančius lėktuvus, karinius laivus, kuro sandėlius, karines bazes ir degantį Kremlių.

„Dronų armija“ – labai teisingas strateginis sprendimas.