Anušauskas ryžtingas – siekia, kad Lietuva naudotų efektyviai žudančius kasetinius šaudmenis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/anusauska... 2023-08-21 16:25:00, skaitė 355, komentavo 2

Anušauskas ryžtingas – siekia, kad Lietuva naudotų efektyviai žudančius kasetinius šaudmenis

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas siekia, kad Lietuva pasitrauktų iš susitarimo dėl efektyviai žudančių kasetinių šaudmenų draudimo.

Apie tai vyriškis pranešė visuomeniniuose tinkluose atsakydamas į „Facebook“ vartotojo klausimą savo socialinio tinklo paskyroje.

„Savo laiku Lietuva tapo 55-ąja prie kasetinių šaudmenų draudimo prisijungusia šalimi. Reikėtų atsisakyti šios konvencijos, norint įsigyti ir naudoti. Tikiuosi, tai ir bus padaryta“, – informavo A. Anušauskas.

anusas%20anusauskas.jpg

Lietuva prie kasetinių šaudmenų draudimo prisijungė 2011 m.

„Kasetinis šaudmuo yra iš oro arba žemės paleidžiama talpykla, kurios viduje yra nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų antrinių šaudmenų, išmėtomų futbolo aikštės dydžio teritorijoje. Bombos įprastai sprogsta nuo smūgio, tačiau dalis nesprogsta, jei nusileidžia ant šlapios ar minkštos žemės. Tačiau užmynus ar paėmus į rankas gali sprogti. Dėl to ypač gali nukentėti vaikai, nes bombos kartais būna panašios į žaislus. Būtent dėl potencialios žalos civiliams šalys draudžia kasetines bombas“, - primena valstybinis transliuotojas.

Susiję:

A. Anušauskas užfiksavo šūvį iš arti ir pasidalino su rinkėjais

A. Anušauskas pranešė, kad NATO negali atmesti karo su Rusija scenarijaus