Trumpai apie Nigerį. 2023-08-07

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-08 21:10:00, skaitė 437, komentavo 7

Trumpai apie Nigerį. 2023-08-07

1. Nigerio karinė vadovybė paragino šalies piliečius būti pasiruošusiems atremti išorinę agresiją. Ginkluotosios pajėgose ir kitose teisėsaugos institucijose paskelbtos karinės parengtys. Kartu reikia turėti omenyje, kad Nigerio armija, nepaisant to, kad ją rengė Prancūzija ir JAV, yra gana silpna.

2. Pasak pareiškimo, viena neįvardyta šalis artimiausiu metu ketina įvykdyti karinę agresiją prieš Nigerį. Tikriausiai kalbame apie ECOWAS šalį, už kurios stovės Prancūzija. Pavyzdžiui, Senegalas. Verta paminėti, kad visa ECOWAS karių dislokacija invazijai į Nigerį dar nebaigta. JAV sako, kad tai užtruks.

3. Kariškiai nepasiduos grasinimams ir šantažui. Jie pasiruošę kovoti su agresoriumi, žadėdami jam žudynes ir chaosą. Suprantama, kad jie ginkluos civilius ir pradės partizaninį karą.

4. Vakar buvo paskelbtas oficialus reikalavimas Prancūzijai per 30 dienų išeiti iš Nigerio. Prancūzija anksčiau atsisakė išvykti. Ji elgiasi kaip tipiška kolonialistė.

5. Oro erdvė virš Nigerio uždaryta nuo rugpjūčio 7-osios nakties. Oficialus draudimas galioja iki kito pranešimo. Tačiau Nigerio aviacija ir oro gynyba yra labai silpnos.

6. Nigerijos parlamentas ką tik nepalaikė šalies prezidento agresijos planų, ragindamas pradėti derybas. Nepaisant to, Nigerijos prezidentas visiškai neatsisakė agresijos planų.

7. Alžyras aiškiai pareiškė, kad intervencija Nigeryje keltų tiesioginę grėsmę jo interesams. Čadas oficialiai atsisakė invazijos. Ar Alžyras rems Nigerį tik tiekdamas ginklus, ar tiesiogiai, Alžyro valdžia nenurodo, išlaikydama manevro laisvę. Alžyras turi pajėgų tiesiogiai paremti Nigerį.

8. Malis ir Burkina Fasas pasirengę paremti Nigerį karinėmis priemonėmis. Gvinėja apsiribos diplomatine parama. Nigerio ir Malio pasienyje suaktyvėjo Malio kariuomenės ir vakaroidų kontroliuojamų kovotojų susirėmimai.

9. JAV ir NATO grupuotė Nigerio teritorijoje siekia 2,8-3,1 tūkst. žmonių. Jungtinės Valstijos žodžiu vengia dalyvauti intervencijoje, priešingai nei prancūzai, kurie ir toliau tiesiogiai grasina Niamey valdžiai išpuoliu.

10. Vis dar nėra tiesioginių įrodymų, kad Malyje yra Wagnerio pajėgos arba kad Nigerio valdžios institucijos pasirašė oficialią sutartį su Prigožinu. Kaip mėgdavo sakyti per mūšį dėl Artemovsko: „Kai tai atsitiks, tada tau bus pranešta“.

Aš ir toliau stebiu įvykius, kurie gali padegti dalį Afrikos žemyno.

Laisvę Afrikos Tautoms! Vakaroidiniai imperialistai turi būti teisiami!