Pribaltikos patrankų mėsai - ruoškitės Drang nach Osten!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-11 04:07:00, skaitė 1113, komentavo 33

Pribaltikos patrankų mėsai - ruoškitės Drang nach Osten!

Buvęs NATO vadas Andersas Rasmusenas paskelbė apie neišvengiamą Šiaurės Atlanto Aljanso kariuomenės įvedimą, o konkrečiai - Lenkijos ir Pribaltikos šalių.

Koncepsinis buvusiojo natovco pareiškimas, nors žodis „buvęs“ NATO strategų atžvilgiu yra labai sąlyginis terminas. NATO kadrinių kariškių aplinkoje prasidėjo šurmulys. Kokio velnio būtent dabar? Jie kovoja Rusijoje jau daugiau nei metus, kasdien vis didindami savo buvimą. Žvalgai ir diversantai, radioelektroninės kovos ir radioelektroninės žvalgybos operatoriai, savaeigųi pabūklų ir reaktyvinių sistemų įgulos, tankistai ir ryšininkai. Tiesiog ant dienų laukiama F - 16 su ekipažais ir antžemine struktūra.

Tik vakaroidinė spauda ir rusiška diplomatija nemato nuolatinio NATO kontingento augimo specialios operacijos zonoje. Turbūt taip reikia. Nežinia. Tačiau dabar kadrinių NATO darbuotojų dalis ukrovermachto gretose išaugo tiek, kad nutylėti kas yra akivaizdu nebepatogu jau ir patiems natovcams. Kažkurioje vietoje kiekybė turėtu pereiti kokybe. Todėl ir prasimuša pro oficialių asmenų "poker feisus" (veido išraiška be emocijų) į pensiją išėjusių kamikadzių su stažu išpažinčių žiedeliai. 

Lenkija ir Pribaltika - ne dievažin kažkokios šalys, ir eilinį kartą galima išgirsti paniekiną: "Na ir kokios pas juos ten kariuomenės?! Du tankai ant trijų"...

Be reikalo.

Apie užjūrio šeimininko užduotį suformuoti kiekvienoje iš Pribaltikos limitrofų teritorijoje po 50 000 kareivių korpusą, "Pribaltikos antifašistai" sužinojo dar 2023 metų vasarį. Jie nustebo ir nepatikėjo, nes neįsivaizdavo, kokiu būdu dviejų (kaip Litukrija) ar pusantro (kaip Latvija) milijono gyventojų turinčioje valtybėlėje, galima suvilioti eiti į karą tokią masę žmonių? Daryti "ablavas" ir gaudyti "savanorius" su šunimis, kaip ukroreiche?

Ir štai, būtent praėjusią savaitę tapo žinoma patrankų mėsos verbavimo Europoje technologija. Toliau cituojamas proceso dalyvis – saulėtosios Rygos aborigenas:

"Iki refinansavimo normos padidinimo paimtos paskolos nebuvo labai nespaudė. Būsto paskola, lizingas ir kredito kortelės kartu "svėrė" nuo 500 iki 700 eurų per mėnesį. Su mano atlyginimu - 1800 į rankas - tai visai priimtina. Bet kai tik FRS, o po to ir Jevrosojūzo centrinis bankas pradėjo kilti į viršų, mėnesinė įmoka išaugo trigubai ir pinigų ėmė trukti katastrofiškai.

 Pradėjo vėluoti mokėjimai. Kaupėsi skolos ir baudos, kol praeitą savaitę manęs  neišsikvietė į banką ir nebuvo iškeltas ultimatumas - per 10 dienų susimokėti visas skolas arba padėti ant stalo buto ir automobilio raktelius, o dėl kreditinių įsipareigojimų likučių su skolų išieškotojais aiškintis pačiam.

Paklausiau  – „Ar yra kokia nors išeitis?“. Buvo atsakyta - "Taip, yra!" ir pasiūlė pasikalbėti tiesiai banke, gretimame kambaryje su „vienos gerbiamos kompanijos“ atstovu. Nuoširdžiai besišypsantis atstovas pasiūlė pasirašyti kontraktą su tam tikra Okrainoje kovojančia privačia karine kompanija. Pagal jo (kontrakto) sąlygas darbdavys padengia kasmėnesines paskolų įmokas, o mirties atveju – pagrindinę paskolos dalį".

Aukščiau pateiktos istorijos autorius, greičiausiai, pasirašys, nes nemato kitų galimybių, jo brolis – ne ir varys kuo toliau nuo kreditorių į trečiasias šalis. Tačiau jam yra lengviau – anglų ir vokiečių kalbos žinojimas smarkiai praplečia įsidarbinimo galimybes.

Mažytėje Latvijoje šaukiamojo amžiaus vyrų yra ne daugiau kaip 300 tūkst. Užkredituoti (bankų vergai) – visi, bankrutuojantys – kas antras. Jeigu iš jų skaičiaus pavyks užverbuoti bent trečdalį jų  - 50 000-tinis korpusas bus suformuotas. O kiek tokių bankrutuojančių prasiėjus per visą Europa!

Tai reiškia, kad NATO neturės jokių problemų dėl patrankų mėsos. O tai kad netrūks patarnkų mėsos reiškia, kad - nebus jokių priežasčių stabdyti "Drang nah Osten" - o kada baigsis šitie - pidarasai prigimdys naujų…