Kahovkos HE susprogdinimas. Detalės ir kas bus toliau

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-07 21:03:00, skaitė 867, komentavo 16

Kahovkos HE susprogdinimas. Detalės ir kas bus toliau

Susprogdinusi Kahovskajos hidroelektrinę, Kijevo chunta išprovokavo vieną didžiausių ekologinių nelaimių XXI amžiuje. Ir svarbu suprasti, kad vakaroidiniai baditai padavė granatą į saloreicho rankas.

 

Kitas žingsnis – Zaporožės AE ataka. Kijevui tai nerūpi, jie supranta, kad šios teritorijos jau priklauso Rusijai, vadinasi, bus stengiamasi, kad posakis „po mūsų – net potvynis“ taptų iliustratyvus.

 

Kas iki šios valandos žinoma apie tragediją Kahovskajos hidroelektrinėje:

 

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dėl teroro akto dėl užtvankos sunaikinimo ir teritorijų užliejimo.

 

NATO generalinis sekretorius Stoltenbergas dėl to kaltino Rusiją. „Kachovkos užtvankos sunaikinimas šiandien kelia pavojų tūkstančiams civilių ir daro didelę žalą aplinkai. Tai pasipiktinimą keliantis veiksmas, kuris dar kartą parodo Rusijos karo Ukrainoje žiaurumą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

 

Tapo žinoma, kad į Dniepro vandenis pateko mažiausiai 150 tonų variklio alyvos. Be to, kyla daugiau nei 300 tonų nuotėkio pavojus.

 

TATENA susirūpinusi: vandens lygis rezervuare, kuriuo buvo aušinama Zaporožės atominė elektrinė, smarkiai nukrito dėl Kahovskajos hidroelektrinės užtvankos sunaikinimo. Dėl ilgalaikio aušinimo vandens nebuvimo gali sutrikti avarinių dyzelinių generatorių darbas.

 

Vandens lygis Dniepro prie Zaporožės atominės elektrinės nukrito 2,5 metro. Vandens lygis stoties aušinimo tvenkinyje nepasikeitė ir yra 16,67 metro.

 

Nova Kahovkos valdžia tikisi, kad vandens lygis, po hidroelektrinės sunaikinimo, pasiekė aukščiausią tašką.

 

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova:

 

Rusija perspėjo JT generalinį sekretorių António Guterresą apie Ukrainos ketinimus sunaikinti Kahovkos hidroelektrinę, o dabar jo reikėtų paklausti, kas buvo padaryta siekiant užkirsti kelią katastrofai (mano kukliu manymu, tai bukas pareiškimas, bet ko norėti iš podpindosninkės).

P.S.

 

Kahovskajos hidroelektrinė yra didelio masto projektas, įtrauktas į „Didžiųjų komunizmo statybos projektų“ koncepciją, kurią TSRS įgyvendino 1956 m. Stotis yra viena didžiausių HE, pastatyta buvusios Okrainos TSR teritorijoje. Okrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo, kad jų paskelbta dekomunizacija nėra tik garsas. Jie smūgiavo ir nepasigailėjo nei žmonių, nei investuotų pinigų.

HE neberemontuotina. Reiks statyti naują. Tai kainuos iki 1 milijardo dolerių ir truks mažiausiai 5 metus. Apskaičiavimai yra preliminarūs ir labai apytiksliai.

 

Potvynis tęsis. Rezervuaras nusausės per maždaug per 4 dienas.

 

Situacija Zaporožės AE kontroliuojama, katastrofiškų pasekmių nenumatoma. Nors neatmestina, kad stoties apšaudymas bus atnaujintas ir Okrainos kariuomenė pasieks tai, ko nori.

 

Apytikriais skaičiavimais, 35 kaimai bus visiškai užtvindyti.

 

Pagal savo pasekmes aplinkai ir ekonominiams Kahovskajos hidroelektrinės sunaikinimą galima prilyginti 5-10 kilotonų taktinio branduolinio ginklo panaudojimo pasekmėms.

 

Per 7-10 dienų visas vanduo nutekės į jūrą. O maudymosi sezonas – didelis klausimas.

P.P.S.

 

Kaskadinių hidraulinių sistemų avarijų atveju vandens tiekimas iš prieš srovę esančių įrenginių yra kiek įmanoma uždaromas, kad būtų sumažintas potvynis. Bet dabar okrainietį kvailai (matomai tyčia) atidaromi visi užtvarai, kad kuo daugiau vandens nutekėtų.

 

Jie nesirūpina savo piliečiais. Jiems nusispjauti.

 

O litukrijos chunta, pati atlikusi savo tyrimą, nusprendė, kad kalta Rusija. Juk:

 

1. Rusija pati susprogdino savo vamzdynus

 

2. Pati susprogdino Krymo tiltą

 

3. Pati užpuolė jos pačios atominę elektrinę

 

4. Pati užpuolė ir apgadino savo Krymo tiltą

 

5. Ji susprogdino savo užtvanką

 

6. Savo bepiločiais orlaiviais užpuolė Kremlių…

 

Minjonai ir biorobotai. Ko iš jų daugiau norėti….