Mozerio redakcija: ministrai A. Dulkys ir E. Dobrowolska padidėjusius padidėjimus sieja su Rusija.

Autorius: Mozeris Alvis Šaltinis: https://www.facebook.com/Mozer... 2023-06-07 02:36:00, skaitė 541, komentavo 4

Mozerio redakcija: ministrai A. Dulkys ir E. Dobrowolska padidėjusius padidėjimus sieja su Rusija.

Mozerio redakcija: ministrai A. Dulkys ir E. Dobrowolska padidėjusius padidėjimus sieja su Rusija.

Mozerio redakcija kalbina sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį.

Redakcija:

- Ministre, praėjusią savaitę buvo pranešta, kad teisme vis tik pralaimėjote bylą*, kurioje kažkoks išprotėjęs antivakseris buvo apkaltintas ir teisiamas dėl grasinimo Jus nužudyti. Sakykite, prašau, kaip jaučiatės po šio teismo sprendimo?

Ministras:

- Tiesą sakant, jaučiuosi šiek tiek sutrikęs... Labai prastai jaučiuosi. Esu visiškai išsekęs... Supraskite teisingai: dabar turiu nuolat gręžiotis ir per savo triskart pastiprintą petį atgal žvalgytis, ar kas nors manęs iš paskos neseka... O tai išties labai vargina...

Redakcija:

- Ko ketinate toliau imtis? Kaip planuojate toliau gyventi, kai dabar jau žinote, kad už bet kurio kampo Jūsų tyko toks pavojus?

Ministras:

- Nuo vaikystės buvau guvus vaikas, jaunystėje daug sportavau, šio savo pomėgio neapleidau ir pradėjęs ministrauti, todėl dabar galiu pasigirti turįs atletišką kūno sudėjimą. Be to, visai neseniai pradėjau lankyti karate treniruotes. Dėkingas karate juodo diržo savininkei D.G. (diržo savininkės vardas ir pavardė Redakcijai žinomi - red. past.), kad ji maloniai sutiko man padėti patobulinti savigynos įgūdžius. Tad, kaip sakoma, tikiuosi, kad nepražūsiu (nedrąsiai juokiasi - red. past.)

Redakcija:

- Ministre, pakalbėkime kita tema. Pastaruoju metu aršūs antivakseriai kelia perteklinio mirtingumo Lietuvoje klausimą ir teigia, kad tai susiję su netinkamu pandemijos valdymu Lietuvoje. Ką apie tai manote?

Ministras:

- Na, kaip sveikatos apsaugos ministras čia jau tikrai labai užtikrintai galiu pasakyti, kad padidėjęs perteklinis mirtingumas su pandemijos valdymu nieko bendro neturi - padidėjęs mirtingumas yra akivaizdi agresorės Rusijos invazijos į Ukrainą pasekmė.

Redakcija:

- Dėkoju Jums už pokalbį.

Mozerio redakcija kalbina švietimo, mokslo ir sporto ministrę pavaduojančią ministrę E. Dobrowolską.

Redakcija:

- Ministre, spaudoje nuolat skaitome pranešimus apie ženkliai padidėjusius moksleivių apsinuodijimų alkoholiu, taip pat narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis atvejus.

Ministrė:

- Žinote, po to, kai agresorė Rusija įsiveržė į Ukrainą, visi buvome ir dabar dar esame sukrėsti... Todėl aš visiškai suprantu tuos moksleivius, kurie tokioje stresinėje situacijoje griebėsi jūsų paminėtų priemonių naudojimo. Akivaizdu, kad padidėjusius alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo moksleivių tarpe skaičius, visų pirma, siečiau su Rusija. Tikiuosi ir tikiu, kad po Ukrainos kontrapuolimo ir, ypač, tada, kai bus išlaisvintas Krymas, alkoholio ir narkotikų vartojimas moksleivių tarpe vėl sugrįš į prieškarinį lygį.

Redakcija:

- Dėkoju Jums už įžvalgas. Daugiau klausimų Jums neturiu.

* Tokia byla teisme išties buvo nagrinėjama, o teisiamasis R. M. Vilniaus apygardos teismo sprendimu yra išteisintas dėl grasinimo nužudyti sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį. 

P.S. ištrauka iš nuotraukoje matomo straipsnio: "Andrew Huddlestonas, vadovaujantis Jungtinės Karalystės kovos su nusikaltimais kaimo vietovėse skyriui, <...> pripažįsta neturintis įtikinamų įrodymų, kad įranga galiausiai skirta Rusijai, tačiau sako, kad jis ir jo kolegos tuo beveik neabejoja.".