Kremlius ruošiasi perversmui – kuo pakeis Putiną?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/05/25/kr... 2023-05-25 20:04:00, skaitė 601, komentavo 7

Kremlius ruošiasi perversmui – kuo pakeis Putiną?

Geopolitinė padėtis

NATO viršūnių susitikime Vilniuje bus nutarta dėl Ukrainos ateities, atsisakant sovietinių doktrinų, standartų ir technikos, pareiškė generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Pasak aljanso vadovo, Ukraina turi pereiti prie sistemų, suderinamų su NATO.

J. Stoltenbergas pažymėjo, kad šiuo metu vyksta konsultacijos dėl to, kaip patenkinti Ukrainos siekį tapti Aljanso nare.

„Niekas negali tvirtai pasakyti, koks bus galutinis sprendimas šiuo klausimu Vilniaus aukščiausiojo lygio susitikime“, – sakė J. Stoltenbergas. Tuo pačiu NATO vadovas pažymėjo, kad šiuo metu darbotvarkėje nėra galimybės Ukrainai tapti NATO nare ginantis nuo Rusijos. Klausimas bus svarstomas, kai baigsis karas.

Pridursime, jog viskas priklauso ne nuo „kai karas baigsis“, o nuo to – kaip karas baigsis. Nes karas gali baigtis ir nepatraukus visų Kremliaus marodierių iš Ukrainos žemės.

Maskva neabejotinai ruošia gerojo Putino variantą ir stengsis išlaikyti savo pozicijas užgrobtose teritorijose, mažinant įtampą imitacinių rokiruočių metodu.

Tai, jog Kremliuje rengiamas perversmas, „liudija“ Putino virėjo, recidyvisto pranašystės, jog Rusijoje „viskas baigsis revoliucija, kaip 17-siais. Kareiviai ir šimtai tūkstančių žuvusiųjų artimųjų sukils“.

Pranašaudamas revoliuciją, Prigožinas apeliuoja į socialinę nelygybę ir kritikuoja Rusijos turtuolius, nors pats yra vienas riebiausių Kremliaus peniukšlių.

Šios revoliucijos prognozės yra skirtos ne tik Rusijos liaudžiai, bet ir Vakarams, pučiant miglą apie liaudies masių sukilimą, kurį iš tiesų planuoja pats Kremlius per FSB.

Jei tai „apsimokės“, netrukus Maskvoje įvyks kruvinas perversmas, po kurio į valdžią ateis Putino pakaitalas.

„Revoliucijos“ metu gali būti nemažai kraujo ir nukirstų galvų, tačiau svarbiausiosios Rusijos galvos liks savo vietose.

FSB šiuo metu greičiausiai dėlioja, į kokią pusę pasukti Rusijos laivą: „provakarietiškas“ vadovas būtų priimtinas pasaulio bendruomenei, tačiau pavojingas Kremliui, dar nuožmesnis diktatorius reikštų izoliaciją nuo Vakarų, tačiau Rusijos imperijos agonijos pratęsimą.

Mūsų manymu, FSB strategai savo saugumo dėlei rinksis pastarąjį variantą, pritaikydami „gerąsias“ Kinijos, Šėkorėjos ir Baltarusijos tradicijas, todėl galutinis variantas bus nauja geležinė uždanga nuo Vakarų.

Maskva, be abejo, derėsis su Ukraina, Vakarais, sieks panaikinti sankcijas, tačiau demokratija Rusijoje greičiausiai bus palaidota dar ilgiems dešimtmečiams.

Pirmą kartą nuo Šaltojo karo laikų NATO imasi svarbių gynybos planų: parengti tūkstančiai puslapių slaptų karinių planų, kuriuose išsamiai aprašytas Aljanso atsakas į Rusijos puolimą.

„Reuters“ skelbia, kad šis žingsnis reiškia esminį pokytį nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Aljansas dešimtmečius nematė poreikio rengti didelės apimties gynybos planų, nes manė, kad posovietinė Rusija nebekelia egzistencinės grėsmės.

Tačiau dabar, Ukrainoje siaučiant kruviniausiam karui Europoje nuo 1945 m., NATO įspėja, kad privalo turėti visus reikiamus planus gerokai anksčiau, nei gali kilti konfliktas su tokiu priešininku kaip Maskva.

Kitaip tariant, NATO ruošiasi karui su Rusija. Tiksliau Rusijos sutriuškinimui. Ir tai yra labai, labai gerai.

Reikšmingi postūmiai

Ukrainiečiams spaudžiant driskius Bachmuto flanguose, Rusija pergrupuoja pajėgas ir mažina puolimų skaičių mieste.

Nepaisant aktyvių driskių veiksmų, ukrainiečių kariams pavyksta po truputį žengti į priekį. Pranešama, jog ukrainiečiai kontroliuoja dalį rajonų pietvakarinėje miesto dalyje.

Tačiau NATO vadovo teiginys, kad naikintuvų F-16 perdavimo Kijevui laikas priklausys nuo karo veiksmų eigos, skamba keistai.

„Dar reikia nuspręsti, kada ir kaip tai įvyks. Priklausomai nuo karo veiksmų ir nuo to, kaip klostysis situacija mūšio lauke, bus priimtas galutinis sprendimas dėl lėktuvų perdavimo“, – pareiškė Jensas Stoltenbergas.

Hm… Taip kaip čia išeina? F-16 bus perduoti tada, kai Ukraina ims triuškinti rusus, ir orlaiviai bus suteikti pribaigti marodierius, ar karo lėktuvai bus skubiai permesti Ukrainai pralaimint mūšio lauke ir patiriant daug daugiau aukų?

Likome nesupratę. Mūsų įsitikinimu, F-16 reikia perduoti nedelsiant be jokių išankstinių sąlygų, vengiant naujų aukų ir siekiant kuo greitesnės pergalės. Pridedant didelį kiekį ilgojo nuotolio HIMARS užtaisų, siekiančių taikinius 300 km atstumu.

Trumpai

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Afrikos šalis atsisakyti neutralumo pozicijos Ukrainos karo su Rusija atžvilgiu. Etiopijos sostinėje Adis Abeboje D. Kuleba sakė, kad Ukraina yra „labai nusiminusi dėl to, kad kai kurios Afrikos šalys nusprendė susilaikyti“, ir paragino jas suteikti Ukrainai diplomatinę paramą „Rusijos agresijos akivaizdoje“.

Kijevo aktyvumas Afrikoje savalaikis. Kremlius planuoja liepos mėnesį surengti Afrikos ir Rusijos aukščiausiojo lygio susitikimą. Primename, jog keliolikoje Afrikos šalių aktyviai veikia Kremliaus kontroliuojama „Wagner“ grupuotė.

Kinijos liaudies bankas nurodė pagrindiniams valstybiniams bankams ruoštis atsisakyti turimų dolerių atsargų ir įsigyti ofšorinių juanių, kurių vertė, nepaisant ankstesnių intervencijų, toliau mažėja, o šalies valiutos padėtis blogiausia nuo 1994 m.

Juanis dolerio atžvilgiu nukrito 0,9 % – iki 7,1340 – ir yra link didžiausio metinio nuosmukio nuo 1994 m., o šiemet jau prarado daugiau kaip 11 %.

Naujausiais migracijos duomenimis, 2022 m. iš Rusijos į Suomiją emigravo 6 003 žmonės, o tai yra didžiausias skaičius per daugiau nei 30 metų, skelbia Suomijos nacionalinis statistikos institutas.

Rusijos verslo lyderiai paprašė Kremliaus apsvarstyti galimybę įvesti šešių dienų darbo savaitę, kad padėtų ekonomikai išvengti Vakarų sankcijų. Šiai iniciatorių grupei priklauso Rusijos verslo lyderiai, taip pat keli Rusijos Dūmos nariai.

Pasak projekto autorių, ilgesnė darbo savaitė padėtų darbo jėgai pasiekti prezidento Vladimiro Putino iki 2023 m. užsibrėžtus tikslus, taip pat padėtų šaliai geriau pasiruošti technologiniam ir pramoniniam proveržiui.

Mjo. „Pervargę“ ES profsąjungų vadovai siūlo 4 dienų darbo savaitę, o Maskolijos planuose galėtų būti ir darbas be poilsio. Kam čia tam vergui ilsėtis?

Kai žmogus dirba septynias dienas į savaitę, jis apie nieką negalvoja. Tik apie poilsį po darbo driskiaus būdu: vodka, balalaika ir Marysia.