Artiomovskas. 2023-05-24

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-24 21:51:00, skaitė 428, komentavo 0

Artiomovskas. 2023-05-24

1. Miestą visiškai kontroliuoja Vagnerio muzikantai. DLR struktūros pamažu pradeda eiti į miestą.

2. Priešas nevykdo puolimo operacijų, kad grįžtų į miestą. Apsiriboja vakarinių ir pietvakarių kvartalų apšaudymu ir diversinių grupių veiksmais miesto vakaruose.

3. Vagneriečiai nevykdo rimtų puolimo operacijų, turinčių tikslą paimti Krasnos miestą. Okrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos Chromove patiria artilerijos smūgius. Vagneriečiai, šiomis dienomies, paliks miestą ir išvyks poilsiui.

4. Išminavimą ir lavonų surinkimą vakariniuose kvartaluose apsunkina vykstantys apšaudymai, išlaikant fronto konfigūraciją, palaikų valymo ir išminavimo trukmė gali būti panaši į Donecko oro uosto terminalo išvalymo laiką. Surinkti mirusieji, greičiausiai, po kurio laiko bus perduoti Okrainos ginkluotosioms pajėgoms.

5. Rusijos grupuotės šonuose priešas tęsia puolimą į šiaurės vakarus ir pietvakarius nuo Artiomovsko ir skelbiasi prasiveržę iki 200 metrų.

6. Šalių kovinius veiksmus apsunkina prasidėjusios liūtys, kurios vėl išblaškė teritoriją už greitkelių ir asfaltuotų kelių ribų. Savo kontratakų nesėkmę priešas tikrai priskirs Rusijos „klimatiniam ginklui“, nors orai mums trukdo lygiai taip pat, kaip ir Okrainos ginkluotosios pajėgos.

7. RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė dėl akivaizdžių priežasčių neatskleidžia savo ketinimų dėl tolesnių puolimo operacijų pagal Artemovską ir Soledarą – yra įvairių variantų, kurie nesibaigia vienu Čiasov Jaru.

P.S.

Pušilinas vakar dar kartą patvirtino, kad miestas vadinamas Artiomovsku!