"BlackRock" ruošiasi praryti Ukrainą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-22 20:49:00, skaitė 588, komentavo 3

Žemiau pateikiu vertimą žinomo ekonomisto ir publicisto prof. Valentino Katasonovo 

"BlackRock" ruošiasi praryti Ukrainą. Pasaulinio finansinio kapitalo invazija".

Ne kartą rašiau apie tai, kad užsienio kapitalas užvaldė Ukrainą dar gerokai prieš prasidedant karinei operacijai.

Po 2022 m. vasario 24 d. JAV ir jų sąjungininkės faktiškai pradėjo karą prieš Rusiją, naudodamosi Ukraina kaip tramplinu.

Ukraina turi turtingiausius naudingųjų iškasenų išteklius (daugiau kaip 90 proc. išteklių buvo išžvalgyti ir atrasti sovietmečiu). Ukraina turi 7-as pagal dydį akmens anglių atsargas pasaulyje ir 2-as pagal dydį Europoje - apie 34 mlrd. tonų. Ji yra tarp trijų šalių (kartu su Australija ir Rusija), turinčių didžiausius pasaulyje geležies rūdos telkinius. Iki praėjusių metų ji buvo viena iš dešimties didžiausių mangano rūdos gamintojų pasaulyje ir turi didžiausias mangano rūdos atsargas Europoje. Ji taip pat turi didžiausias titano atsargas Europoje (apie 20 % pasaulio titano rūdos grynojo titano ekvivalentu). Ukrainoje yra didžiausias urano telkinys Europoje (1,8 % pasaulio urano atsargų). Ukrainoje yra 70 % pasaulio aukštos kokybės granito atsargų. Kiti svarbūs naudingųjų iškasenų ištekliai: gyvsidabrio, kalio druskos, nikelio, sieros, grafito ir aukso. Be to: 40 % pasaulio juodžemio atsargų, unikalių mineralinių ir terminių vandenų.

Jau tris dešimtmečius užsienio kapitalas graibstė Ukrainos gamtinius turtus. Ne išimtis ir žemės ūkio paskirties žemė. Praėjusių metų gegužę paskelbtos Australijos nacionalinės apžvalgos duomenimis, 17 mln. hektarų Ukrainos žemės ūkio paskirties žemės priklausė trims JAV bendrovėms: "Cargill", "Dupont" ir "Monsanto" - tai prilygsta maždaug visam Italijos žemės ūkio paskirties žemės plotui. Ekspertai apskaičiavo, kad minėtas plotas sudaro maždaug pusę visos Ukrainos žemės ūkio paskirties žemės. O pagrindiniai visų minėtų bendrovių akcininkai yra Amerikos finansų holdingai ir investiciniai fondai BlackRock, Vanguard ir Blackstone.

Dar prieš prasidedant karui niekam nekilo abejonių, kad Ukrainą iš išorės valdo Vakarai. 2022 m. vasario 24 d. kaukės buvo nuleistos.Pagrindinis tokio valdymo objektas buvo investicinis fondas "BlackRock", kuris Ukrainos ekonomikoje nepastebimai veikė dar iki praėjusių metų vasario 24 d. Konkrečiai tokiose bendrovėse kaip "Metinvest", DTEK (energetika), MHP (žemės ūkis), "Naftogaz", "Ukrainos geležinkeliai", "Ukravtodor" ir "Ukrenergo".BlackRock išvertus reiškia "Juodoji uola". Žinynuose "BlackRock" įvardijama kaip tarptautinė investicijų bendrovė, kurios pagrindinė būstinė yra Niujorke; viena didžiausių investicinių bendrovių pasaulyje ir didžiausia pasaulyje pagal valdomą turtą. Praėjusių metų pradžioje šis turtas buvo vertinamas 10 trilijonų JAV dolerių, t. y. daugiau nei bendras Vokietijos ir Prancūzijos BVP.BlackRock yra finansinis aštuonkojis, į savo tinklus įtraukęs didelę dalį JAV ekonomikos ir didelę dalį pasaulio ekonomikos. Kartu su tokiais milžiniškais investiciniais fondais kaip "Vanguard", "State Street" ir "Fidelity" jis dalyvauja visų Volstrito bankų, "Big Pharma" ir Silicio slėnio IT korporacijų kapitale. Iš kai kurių požymių matyti, kad "BlackRock" tampa pagrindiniu minėtų fondų "didžiojo ketverto" dalyviu. Ji įgijo oficialaus JAV Federalinės rezervų sistemos tarpininko (agento) statusą, leidžiantį JAV centriniam bankui pervesti lėšas JAV bendrovėms. BlackRock pradėtas vadinti svarbiu FED pinigų politikos įrankiu. Ir yra požymių, kad ši priemonė virsta energingu nepriklausomu Federalinio rezervo pinigų politikos agentu.Tačiau grįžkime prie Ukrainos. Jau praėjusį pavasarį daugelis Vakarų bendrovių, bankų ir fondų buvo budrūs, nujausdami, kad Ukrainoje galima uždirbti pinigų. Pavyzdžiui, organizuodami finansinę "pagalbą" "kraštutiniams kairiesiems" ir gaudami iš šios pagalbos "komisinius". O finansavimo šaltiniai galėjo būti pinigai, gauti konfiskavus rusiškos kilmės turtą. Plius "draugiškų" valstybių vyriausybių Ukrainai skiriami viešieji pinigai. Plius privačių bendrovių "savanoriškos aukos" kaip tam tikras mokestis už teisę ateityje eksploatuoti Ukrainos gamtinius išteklius. Šio staiga pabudusio susidomėjimo Ukraina išraiška - daugybė įvairiausių "pagalbos" Ukrainai fondų.Praėjusios vasaros pabaigoje šis pamišimas ėmė slopti. Dėl tos priežasties, kad į areną įžengė "BlackRock" ir nusprendė perimti Ukrainos ekonomiką į savo monopolinę kontrolę.

2022 m. rugsėjo 19 d. Volodymyras Zelenskis ir "BlackRock" generalinis direktorius Larry Finkas surengė susitikimą per vaizdo konferenciją. Bendrovės "BlackRock" vadovas pasiūlė įsteigti gaivinimo fondą Ukrainos ekonomikai remti. Bendrovės "BlackRock" finansų rinkų konsultacijų skyrius yra pasirengęs nemokamai konsultuoti Ukrainos vyriausybę. Volodymyras Zelenskis pasidžiaugė pasiūlymais: "Man ypač svarbus mūsų valstybės investicinis patrauklumas. Man svarbu, kad tokia struktūra būtų sėkminga visoms dalyvaujančioms šalims. Mes galime ir norime atkurti normalią investicinę aplinką".

Apie kitą žingsnį lapkričio 11 d. pranešė Ukrainos ekonomikos ministerijos spaudos tarnyba: ši ministerija ir investicijų bendrovė "BlackRock" pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo susitarė dėl specialios platformos, skirtos privačiam kapitalui pritraukti Ukrainos atstatymui, sukūrimo. "Memorandumas įformina preliminarias Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir "BlackRock" vadovo ir generalinio direktoriaus Larry Finko diskusijas, kurios įvyko rugsėjo mėnesį", - sakoma Ūkio ministerijos pranešime spaudai.

Po to sekė beveik šešių mėnesių pertrauka. Buvo rengiamasi, bet apie tai nebuvo skelbiama. Šių metų gegužės 5 d. Volodymyras Zelenskis savo "Telegram" kanale pranešė, kad su JAV turto valdymo bendrovės "BlackRock" vadovybe aptarė investicinio fondo, skirto šaliai atkurti, steigimo detales: "Pagrindinis fondo tikslas - pritraukti privatų ir viešąjį kapitalą stambiems verslo projektams Ukrainoje įgyvendinti.

Gegužės 8 d. Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos vyriausybė ir JAV korporacija "BlackRock Financial Market Advisory" (BlackRock FMA) pasirašė susitarimą dėl Ukrainos plėtros fondo steigimo. Iš tikrųjų tai reiškia, kad baigiama visiška privatizacija ir Ukrainos perėmimas užsienio kapitalo, kuris tikisi tapti pagrindiniu (net vieninteliu) naudos gavėju iš dabartinių žudynių Ukrainoje.

P.S. Kas gi slepiasi už "Juodosios uolos" ženklo? Matomos tik dvi figūros. Laurence'as Finkas, kuris pristatomas kaip "BlackRock" įkūrėjas ir pirmininkas. Ir štai Robertas Kapito, steigėjas ir prezidentas.

O kas yra akcininkai? Niujorko vertybinių popierių biržos, kurioje kotiruojama "BlackRock", duomenimis, 2023 m. pradžioje 80 proc. akcijų priklausė instituciniams investuotojams, iš jų 7 proc. buvo nuosavi fondai, kiti pagrindiniai akcininkai buvo The Vanguard Group (9,1 proc.), State Street Global Advisors (4,2 proc.), Bank of America (3,5 proc.), Temasek Holdings (3,4 proc.), Capital Group Companies (3,3 proc.), Charles Schwab Corporation (2,2 proc.), Morgan Stanley (2,1 proc.), JPMorgan Chase (2,0 proc.), Wells Fargo (1,8 proc.), Geode Capital Management (1,7 proc.), FMR Co. , Inc." (1,6 %), "Wellington Management Group" (1,3 %), "Northern Trust" (1,3 %). Toks finansinis internacionalas įsiveržia į Ukrainą.

Už "Black Rock" pagrindinių akcininkų iškabų slepiasi tai, ką aš vadinu "pinigų valdovais". Tai pagrindiniai Federalinio rezervo akcininkai. Tiesą sakant, "Black Rock" ir Federalinis rezervas yra tie patys asmenys. Kai kurie autoriai kalba apie asmenis, kurie slepiasi po institucinių investuotojų priedanga. Pavyzdžiui, Andrejus Kuzmakas gegužės 15 d. laikraštyje "Izvestija" rašė: "BlackRock" akcininkų struktūra neatskleidžiama, tačiau su šia bendrove, kaip ir su "The Vanguard Group" (jos, beje, yra pagrindinės viena kitos akcijų savininkės), siejamos turtingiausių pasaulio šeimų - Rokfelerių, Rotšildų, Dupontų, Mellonų, taip pat Vatikano finansų valdymu užsiimančių Dragio ir Tarloni - pavardės".

https://www.fondsk.ru/news/2023/05/20/chernaja-skala-gotovitsja-proglotit-ukrainu-59303.html