Vyšivankės diena

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-18 20:40:00, skaitė 560, komentavo 21

Vyšivankės diena

Okraina šiandien švenčia Vyšivankos dieną. Ši šventė buvo įkurta dar 2006 m., tačiau pastaruoju metu ji įgavo tam tikrą ypatingą reikšmę. Ir ši reikšmė tikrai nėra teigiama.

 

Politiniai okrainiečiai, liaudies siuvinėtus marškinius, padarė ne tik savo simboliu, bet ir urvinio nacionalizmo, išaugusio į nacizmą, simboliu.

 

Nekenksmingi paprasti marškiniai, nacistinėje Okrainoje, tapo savotiška svastika. Ir pati svastika vis dažniau pradėjo atsirasti ornamento pavidalu ant šių liaudies marškinių apykaklės.

 

Vyšivanka buvo apipinta melu ir mitais. Atrodo, kad ištisos institucijos ir organizacijos prie to dirbo ilgai ir kruopščiai.

 

Visi nustebome sužinoję, kad už siuvinėtus marškinius Tarybų Sąjungoje sušaudydavo, o tuo pačiu metu melagių nė kiek nesuglumino Nikitos Sergejevičiaus Chruščiovo fotografijos tais pačiais siuvinėtais marškiniais.

 

Sužinojome, kad vyšyvanką turi tik okrainiečiai, nors tokio tipo marškinius su siuvinėjimais turi kiekvienas slavas.

 

Bet kodėl buvo pasirinkta vyšivanka? Kuriai netgi buvo suteiktas aukšto lygio „tautos genetinio kodo“ titulas? Nes jie neturi nieko kito. Tiksliau, yra, bet ši didžioji istorija glaudžiai susipynusi su Rusija, vadinasi, ją reikia pamiršti, sunaikinti.

 

Ir tai, ką jie sugalvojo mainais, tikrai neblizga kokybe …

 

 

P.S.

 

Visa tai, kas aukščiau parašyta, galima taikyti ir litukrijai ir jos čiabuviams. Juk jie irgi turi visokias nesąmones (cepelinai, vėdarai, klumpės ir t.t.) ir jomis didžiuojasi. Tautinis paveldas…..