Premjerė G.Meloni nuvylė italus. Ji nevykdo pažadų ir nesuvaldė migracijos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-17 17:52:00, skaitė 550, komentavo 6

Premjerė G.Meloni nuvylė italus. Ji nevykdo pažadų ir nesuvaldė migracijos

"Frontex" agentūros duomenimis, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius, t. y. 2023 m. sausio-balandžio mėn., neteisėtų sienos kirtimų į Europos Sąjungą per centrinę Viduržemio jūros dalį skaičius išaugo keturis kartus, palyginti su tuo pačiu 2022 m. laikotarpiu. Tai didžiausias lygis nuo 2009 m., kai Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra pradėjo rinkti duomenis. "Nors įvažiavimų visais kitais pagrindiniais maršrutais sumažėjo, palyginti su tuo, kas buvo prieš metus", - rašoma pranešime.

"Frontex" nurodė, kad per pirmuosius keturis šių metų mėnesius prie ES išorės sienų aptikta beveik 80 700 neteisėto sienos kirtimo atvejų: preliminariais skaičiavimais, tai maždaug 30 proc. daugiau nei prieš metus ir didžiausias bendras sausio-balandžio mėn. skaičius nuo 2016 m. Atvejų, apie kuriuos pranešė nacionalinės valdžios institucijos centrinės Viduržemio jūros regiono dalies maršrute, sausio-balandžio mėn. padaugėjo iki beveik 42 200 2023 m. Šiemet centrinės Viduržemio jūros regiono dalies maršrutas sudarė šiek tiek daugiau nei pusę visų neteisėtai į ES atvykusių asmenų; kitų migracijos maršrutų į ES skaičius sumažėjo. Centrinės Viduržemio jūros regiono dalies maršrute iki šiol aptikta 28 proc. daugiau migrantų, o likusiuose septyniuose pagrindiniuose maršrutuose jų sumažėjo 7-47 proc.

FRONTEX atkreipė dėmesį į tai, kad organizuotos nusikalstamos grupuotės naudojasi politiniu nestabilumu kai kuriose išvykimo šalyse, siekdamos padidinti migrantų, kuriuos jos gabena per ES sienas, skaičių. Pažymima, kad nors šiais metais sirų tautybė buvo dažniausiai aptinkama (17 proc. visų migrantų visuose migracijos maršrutuose), jų skaičius "pastaraisiais mėnesiais gerokai sumažėjo, o daugiau buvo aptikta piliečių iš Užsachario šalių". Dramblio Kaulo Kranto piliečių skaičius išaugo aštuonis kartus, o Afganistano piliečių aptikta šiek tiek daugiau nei perpus mažiau.

AVvXsEgl3mUlwkxwPy4Njv1rV4ZXiAAt8oq1PMJF5QEaIBruAcl5Q93oYORowaggF2htZ1dCMFsuzlo6qY_mbLV-AWaehAMg8VcQQwtS3oXaSRuV93zM-wvF4NP6FxgOUb2qxOKKPn_Wg7S8rzHbbUlVrd1S1sjRjlLxaHfqFFiw-jSWWIWmRNS782Jc3Gch=w530-h232

"Il Giornale" skaitytojų atsiliepimai rodo, kad italus nuvylė premjerės Giorgia Meloni darbas. Ji prieš rinkimus žadėjo suvaldyti nelegalią migraciją.

Skaitytojo „ernando45” nuomone, „tiesiog juokinga, kaip dabartinė valdžia per 8 mėnesius nepriėmė paprasto, visame pasaulyje galiojančio įstatymo, kuriame parašyta, kad be dokumentų neįvažiuosi!!!! Įstatymas galioja visiems, net ir "išgelbėtiems" netikrioms laivo katastrofos aukoms. Jei įlipdamas į laivą neturi dokumentų, tuoj pat lipk į laivą ir grįžk į išvykimo uostą, kuris, kaip dabar visi žino, yra Libija arba Tunisas!!! Lygiai taip pat, kaip daro JAV, grąžindama juos į Meksiką!!!”

Resurgat12 rašo: „Tai gėda Italijos žmonėms, kurie be kovos pardavė savo žemę gudriems įsibrovėliams, kuriuos veidmainiškai vadina migrantais, nors iš tikrųjų jie yra tik nelegalūs įsibrovėliai, kuriems buvo suteikta viskas!!!! Gėda!”

Nobody69 pažymi: „Nėra abejonių, kad kairieji praeitais metais visada džiūgavo už laukinę imigraciją be taisyklių. Bet jaučiu, kad ši naujoji vyriausybė (dirba septynis mėnesius) prisiėmė atsakomybę už tai, ką net aš savo mažumėlę padėjau pagimdyti savo balsu. Mes kalbame apie laukinę imigraciją kaip apie kažką neišvengiamo, kaip apie likimą, kuriam negalima pasipriešinti. Deja, jūs nenorite veikti su deramu ryžtu, jums trūksta politinės valios įgyvendinti visas priemones (sakau visas!!!), kad užkirstumėte kelią išsilaipinimui. Tuomet atsisveikinkime su savo tėvyne, tradicijomis, kultūra ir saugumu.

https://www.ilgiornale.it/news/politica-internazionale/migranti-lallarme-frontex-record-arrivi-illegali-nel-2151558.html