Aukšto lygio korupcija: atskleistos fiktyvios J. Bideno įmonės

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-12 17:30:00, skaitė 469, komentavo 1

Aukšto lygio korupcija: atskleistos fiktyvios J. Bideno įmonės

Santrauka: Atstovų Rūmų respublikonai pateikė įrodymų apie platų Bidenų šeimos sandorių tinklą, kuris dvelkia korupcija, įskaitant:

Bidenų šeima gavo ir bandė nuslėpti daugiau kaip 10 mln. dolerių išmokų iš užsienio piliečių; Anksčiau neatskleistų 1 mln. dolerių su Rumunija susijusių mokėjimų Ryšiai su Rumunijos; Prekyba įtaka: Džo Baidenas, būdamas viceprezidentu, sukūrė 20 LLC (Limited Liability Company-Ribotos atsakomybės bendrovė), kurių "sudėtinga korporacinė struktūra"; Mažiausiai 15 LLC buvo įsteigtos po to, kai J. Bidenas 2009 m. tapo viceprezidentu, o kelios iš jų priklausė Hunteriui arba buvo jo bendrasavininkės; Šios LLC priimdavo mokėjimus nuo 5 000 iki 3 mln. dolerių; Komitetas nori sužinoti, kokiu teisėtu verslu užsiėmė Bidenų šeima.

"Bidenų šeimos nariai ir verslo partneriai sukūrė daugiau kaip 20 įmonių tinklą - dauguma jų buvo ribotos atsakomybės bendrovės, įsteigtos Džo Bideno viceprezidento posto metu", - rašoma memorandume. "Banko įrašai rodo, kad Bidenų šeima, jų verslo partneriai ir jų įmonės gavo daugiau kaip 10 mln. dolerių iš užsienio piliečių įmonių. Komitetas nustatė mokėjimus Bidenų šeimos nariams iš užsienio bendrovių, kai Džo Bidenas ėjo viceprezidento pareigas ir po to, kai jis pasitraukė iš viešojo posto.

"Atrodo, kad šiais sudėtingais finansiniais sandoriais siekiama nuslėpti lėšų šaltinį ir sumažinti visų sumų, pervestų į Bidenų banko sąskaitas, akivaizdumą. Kinijos piliečiai ir bendrovės, turinčios svarbių ryšių su Kinijos žvalgyba ir Kinijos komunistų partija, slėpė lėšų šaltinį, sluoksniuodami vietines ribotos atsakomybės bendroves", - tęsė J. Comeris.

https://www.youtube.com/watch?v=ct5_ylpoYwo

Atmintinėje aprašomos Bidenų šeimos pastangos slėpti, nuslėpti ir supainioti pinigų šaltinius, įskaitant lėšas iš Kinijos, apie kurias Joe Bidenas sakė, kad jos "neatitinka tikrovės".

AVvXsEh8t1--BKmrmygVGSebDxg-ElOGqL1aqX1hq0slCFKSGOrNDSbSTcEPX3qCC07beXzLBormkqmpJiSFhviem9Wg5DIQBA6c6zE6XI49XA3DS-990IHhewcs7fzpk7HxvQeE08WA3IkWLLHOePeYNKg17DOPOkcMBjAtNmRDw-uJZTJiODbZZ-3AX3Ak=w499-h644

AVvXsEghARm0tTE6nTxz6XcULN1gNptJbmsyYJ7wzH-2DoEVh6xG2vEaVun3Yj6DFKuVXQBG3g8bYioe87WxHeoY-1pDlOrYBPEIdgdnAPY16BZX7ZI_P9COaT1D2FaeYS5YCtfd8_myHxXFy_r-ASG98_fY7k94QUspmBoAvL--XPpSMjVCtKqHcabfYH3p=w466-h576

"Daily Mail" rašoma:

Komiteto paviešintuose banko dokumentuose nurodytos Rumunijos operacijos buvo atliktos Kipro bendrovėje, kontroliuojamoje Gabrieliaus Popoviciu, kuris tuo metu Rumunijoje buvo teistas už nusikalstamą korupciją, o vėliau nuteistas už su kyšininkavimu susijusius nusikaltimus.

2015-2017 m. "Robinson Walker, LLC" iš "Bladon Enterprises Limited" - G. Popoviciu valdomos Kipro bendrovės - gavo 3 mln. dolerių, kurie vėliau buvo išmokėti J. Bideno šeimos nariams, iš viso daugiau kaip 1 mln. dolerių.

Pirmuosius mokėjimus LLC gavo praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai tuometinis viceprezidentas J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose priėmė Rumunijos prezidentą Klausą Iohannį ir jie aptarė kovos su korupcija politiką.

Į Bidenų šeimos sąskaitas iš "Robinson Walker, LLC" per 17 įmokų, iš kurių 16 buvo atliktos Bidenams dar dirbant Baltuosiuose rūmuose, pateko 1,038 mln. dolerių. Mokėjimai atiteko asocijuotam asmeniui Jamesui Gilliarui, Hunteriui Bidenui, Hallie Biden, "Owasco LLC" ir "nežinomai Bideno banko sąskaitai".

Iš bankinių įrašų matyti, kad Bidenai naudojosi "Robinson Walker, LLC" paslaugomis, kad nuslėptų, jog šių mokėjimų šaltinis buvo Popovičius, - rašoma atmintinėje. 

Atmintinė taip pat yra "atsakas į dezinformaciją", kurią, pasak respublikonų, skleidė prezidentas J. Bidenas, Kongreso demokratai ir jų sąjungininkai dėl praėjusį mėnesį paskelbtoje pirmojoje atmintinėje pateiktų su Kinija susijusių išvadų. 

Kovo 16 d. J. Comeris paskelbė "Pirmąją banko įrašų atmintinę", kurioje išsamiai aprašytas 3 mln. dolerių mokėjimas, kurį 2017 m. gavo Bidenų šeimos bendradarbis Robas Walkeris iš su CEFC susijusios Kinijos energetikos įmonės "State Energy HK Limited".

Iš šių pinigų apie 1 mln. dolerių Walkeris vėliau perdavė keliems Bidenų šeimos nariams, įskaitant Hallie Biden, daugiau nei 15 dalinių mokėjimų.

AVvXsEhfreEf3gJ8MRms7lvxOUKWRkqsguRGSZCAknS9Fl1t4FQEo2efqdikeVxjO4ObKp33QwKlpEqvTAfQnAH4kw8oAJdmeDh8g1zbqX4rgaVvlpgNL6bVWQNF4ApVVe5YAU8cH2IeK5uf8byVUIaMh6iZGmrhrRmxho-hj5eL7b5ReKn8Zg_Ji7LmJP_0=w465-h337

"Neaišku, kokios paslaugos buvo suteiktos, kad būtų gauta tokia didelė pinigų suma", - sakė J. Comeris.

* * *

Deputatas Džeimsas Komeris suplanavo spaudos konferenciją, kurioje pateiks daugybę įrodymų prieš Bidenų šeimą, po to, kai neseniai duotame interviu pareiškė, kad turi įrodymų, jog JAV teisingumo departamentas nesiėmė tirti "LLC tinklo", kuris mainais už politinius veiksmus iš užsienio šalių paėmė milijonus dolerių.

J. Comeris išreiškė susirūpinimą, kad Bideno departamentas apkaltins Hunterį Bideną dėl palyginti nedidelių nusikaltimų, kad atsisakytų komentuoti ar pateikti įrodymus, susijusius su vykdomu baudžiamuoju persekiojimu.

"Mano žinia Teisingumo departamentui yra labai garsi ir aiški. Neapkaltinkite Hanterio Bideno anksčiau nei trečiadienį, kai turėsite galimybę susipažinti su įrodymais, kuriuos pateiks Atstovų Rūmų priežiūros komitetas, atsižvelgiant į mūsų nuostolių tinklą, į priešiškų šalių, į kurias ši šeima įneša baudas, skaičių, ir kalbama ne tik apie prezidento sūnų", - sekmadienį "Fox News" laidai "Maria Bartiromo" sakė J. Comeris. "Tai susiję su visa Bidenų šeima, įskaitant Jungtinių Valstijų prezidentą. Taigi manome, kad yra daugybė sąskaitų, apie kurias mokesčių inspekcija ir JAV departamentas nežino, nes nemanome, kad jie labai daug kasinėjo šioje srityje. O mes pastaruosius šimtą dienų praleidome vartydami banko dokumentus. Pasinaudojau teismo šaukimo teise, kad gautume šiuos banko dokumentus. Buvome susitikę su buvusiais Bidenų bendrininkais, dalyvavusiais įvairiose prekybos įtaka schemose. Susitikome su informatoriais. Mes tiksliai žinome, ką ši šeima darė. Iš žiniasklaidos pranešimų, kuriuos gauname, matyti, kad Hanteriui Bidenui ketinama pareikšti kaltinimus tik dėl to, kad jam buvo suduoti smūgiai per riešą. Tai tik lašas jūroje. Taigi trečiadienis bus labai svarbi diena Amerikos žmonėms, kai jiems bus pateikti faktai, kad jie galėtų sužinoti tiesą."

https://www.youtube.com/watch?v=8PqUx4dI_58

-------

Portale "Report24.news" rašoma:

Ar Joe Bidenas yra labiausiai korumpuotas visų laikų JAV prezidentas? Įtarimų kelia prieš daugelį metų įkurtas fiktyvių bendrovių tinklas. Juose buvo gauta daugiau kaip dešimt milijonų dolerių mokėjimų iš užsieniečių, todėl kyla klausimų. Ar kalbame tiesiog apie korupciją, ar net išdavystę?

JAV Atstovų rūmų respublikonų komitetas atskleidė Bidenų šeimos įmonių tinklą, kuris veikė dar nuo tada, kai Džo Bidenas buvo JAV viceprezidentas. Komitetas nustatė, kad į jį buvo įtraukta 20 bendrovių, turinčių "sudėtingą korporacinę struktūrą". Ataskaitoje teigiama, kad jos gavo nuo 5 000 iki trijų milijonų dolerių išmokų be jokios korporatyvinės naudos. Respublikonų parlamento nariams aišku, kad tai turi būti korupcinis tinklas, kuriuo naudojasi užsienio jėgos, siekdamos nusipirkti įtaką. Kritikai jau skundžiasi, kad Bidenai sukūrė pigią Klintonų "pay to play" sistemos imitaciją.

Tarp jų - įvairūs mokėjimai iš Kinijos piliečių ir įmonių, glaudžiai susijusių su vadovaujančia Komunistų partija. Be to, neseniai buvo rastas vienas milijonas dolerių iš Rumunijos, ir, matyt, niekas nepaaiškino, už ką šis mokėjimas buvo atliktas. Be to, Džo Baideno sūnus Hanteris yra daugumos šių bendrovių direktorius arba bendrasavininkis. O pats Hanteris Baidenas yra FTB tyrimo, susijusio su jo "nešiojamuoju kompiuteriu iš pragaro", dėmesio centre.

Tačiau FTB atsisako Kongresui perduoti svarbius duomenis. Jis pasipriešino teisiškai privalomam Kongreso šaukimui į teismą, kuriame reikalaujama atskleisti informatoriaus bylą, kurioje teigiama, kad Džo Baidenas, būdamas viceprezidentu, ėmė kyšius. Atstovų Rūmų priežiūros komiteto pirmininkas Džeimsas Komeris (James Comer) praėjusią savaitę išsiuntė šaukimą į teismą, reikalaudamas, kad FTB bylą perduotų iki trečiadienio, gegužės 10 d. Užuot paskelbęs bylą, FTB atsakė laišku, kuriame teigė, kad ir toliau jos neatskleis Kongresui, siekdamas apsaugoti "konfidencialius žmogiškuosius šaltinius". "Informacija iš konfidencialių žmogiškųjų šaltinių yra nepatikrinta ir iš esmės neišsami", - rašė FTB direktoriaus padėjėjas Kongreso reikalams Kristoferis Dunhamas (Christopher Dunham).

"Iš FTB atsakymo aišku, kad neįslaptinti įrašai, kurių prašė Priežiūros komitetas, egzistuoja, tačiau jie atsisako juos pateikti komitetui", - laikraščiui "New York Post" sakė J. Comeris. "Paprašėme FTB ne tik pateikti šiuos įrašus, bet ir papasakoti, ką jis padarė, kad ištirtų šiuos kaltinimus", - pridūrė jis. "FTB nepadarė nei vieno, nei kito. FTB pozicija yra "pasitikėk, bet gali netikrinti". Tai nepriimtina. Toliau dirbsime su FTB ir tikimės, kad jie įvykdys teismo šaukimą."

Visas šis triukšmas ir Bidenų bei FTB nebendradarbiavimas iliustruoja, kad nuo visuomenės akivaizdžiai slepiama labai daug dalykų. Tačiau kyla klausimas, ar FTB, nebendradarbiaudamas, taip pat nėra galimai prisidėjęs prie valstybės išdavystės. Jei Bidenai iš tiesų pardavė savo verslą užsienio jėgoms, tai būtų skandalas, dėl kurio "Votergeitas" atrodytų kaip mėgėjiškas teatras. Jau nekalbant apie politinę žalą demokratams.