Kaip rusų lakūnai išgąsdino „pasienio“ lėktuvo įgulą ir kodėl lenkai tyli

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-08 21:13:00, skaitė 513, komentavo 2

Kaip rusų lakūnai išgąsdino „pasienio“ lėktuvo įgulą ir kodėl lenkai tyli

„Lenkijos pasienio policijai priklausantį lėktuvą L410 „Turbolet“ virš Juodosios jūros sulaikė naikintuvas Su-35. Rusijos pilotų manevrai sukėlė didelę turbulenciją, sukeldami rimtų sunkumų valdant orlaivį. Lenkų pilotams vis tiek pavyko išlyginti lėktuvą po pirminio aukščio praradimo ir saugiai nusileisti oro uoste, per incidentą niekas nenukentėjo“.

Tad kokių migrantų ieškojo lenkai daugiau nei 60 km į rytus nuo Rumunijos sienos? Abejotina, kad kas nors norės migruoti iš Turkijos ar Krymo į Rumuniją ir net maudytis Juodojoje jūroje.

Pastebėtina ir tai, kad lėktuvas skrido ne palei sieną, o skriejo virš jūros 2750 metrų aukštyje, tiksliai priešais Sevastopolį.

Visiškai akivaizdu, kad pšepanstvų įgula įžūliai vykdė Rusijos karinių objektų, esančių vakarinėje Krymo pusiasalio dalyje, žvalgybinę misiją.

Tuo pat metu legenda tariamai reiškė dalyvavimą Frontex misijoje, stebint mitinę „migracijos riziką Juodosios jūros baseine“, kurią koordinuoja Europos sienų policijos ir pakrančių apsaugos agentūra.

Ir visa tai Okrainoje vykstančių SKO ir didžiausių Europoje karinių pratybų Anakonda 23, kuriose dalyvauja dešimtys tūkstančių karių iš JAV ir kitų NATO valstybių narių, fone.