Nuostabūs tavo darbai, Viešpatie!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-27 22:25:00, skaitė 342, komentavo 1

Nuostabūs tavo darbai, Viešpatie!

Vokiečių žurnalo „Der Spiegel“ duomenimis, būdamas 102 metų, mirė buvęs nacių koncentracijos stovyklos Sachsenhausene sargybinis Josefas Schützas.

 

2022 metų birželį teismas jam skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už bendrininkavimą nužudant daugiau nei 3500 kalinių Sachsenhausen koncentracijos stovykloje, tačiau Schützo advokatai apskundė teismo sprendimą. Teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis atkakliai neigė, kad dirbo koncentracijos stovykloje ir teigė buvęs žemės ūkio darbuotoju, tačiau teismas, remdamasis daugybe dokumentų, kuriuose buvo pateikti kaltinamojo asmens duomenys, kuriuose nurodyta, kad jis dirbo esesininku, pripažino šį jo teiginį nepatikimu.

 

Schutzo gynybos teigimu, koncentracijos stovyklos sargo aktyvumo nepakanka, kad jis būtų nuteistas už bendrininkavimą nacių nusikaltimuose, o kadangi jų klientas nepadarė jokių konkrečių kalinių žudymo veiksmų, tai nėra už ką jo teisti!

 

Na taip! Na taip!

 

Manu, kad senis prižiūrėtojas gali būti apdovanotas medaliu už nuopelnus Trečiajam Reichui!

 

Labiausiai erzina tai, kad dauguma šios liūdnai pagarsėjusios koncentracijos stovyklos aukų mirė būdami labai jauni, o ši nacių išgama ilgą gyvenimą gyveno šilumoje ir turte, nekankinama sąžinės graužaties.

 

Nuostabūs tavo darbai, Viešpatie!