„Netikėtas kritimas“: Rusijos Gynybos ministerija atskleidė nemalonią tiesą apie sprogimą Belgorode

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-21 07:58:00, skaitė 624, komentavo 8

„Netikėtas kritimas“: Rusijos Gynybos ministerija atskleidė nemalonią tiesą apie sprogimą Belgorode

Rusijos Gynybos ministerija pareiškė, kad sprogimas Belgorodo centre įvyko dėl  aviacinio sprogmens „netikėto kritimo" iš rusiško Su-34 lėktuvo. Paprasčiau sakant - pametė kažką sprogstamo, gal bombą, gal raketą, gal dar kokią dovanėlę ukronaciams. Dėl šio įvykio sužaloti du miesto gyventojai.

Sprogimo Belgorodo centre priežastis buvo „netikėtas aviacinio sprogmens kritimas" iš Rusijos VKS pajėgų lėktuvo Su-34. Tokį pareiškimą dėl įvykusio incidento paskelbė Rusijos Gynybos ministerija.

Visas miestas sudrebėjo

Kalbama apie balandžio 20 dienos vakare nugriaudėjusį sprogimą Belgorodo centre. Sprogimo banga išmušė namų langus, o vienas automobilis buvo užmestas ant parduotuvės stogo. Pirminiais duomenimis yra du nukentėjusieji: moteris, patyrusi vidutinio sunkumo galvos smegenų traumą, paguldyta į 2-ą miesto ligoninę. Antroji moteris su nubrozdinimais atsisakė gultis į ligoninę, visa reikalinga medicininė pagalba jai suteikta vietoje.

Socialiniuose pasirodė nufilmuoti sprogmens kritimo momento kadrai pietinėje Belgorodo dalyje, paimti iš gatvės stebėjimo kameros.

Įraše gana aiškiai girdėti charakteringo lėktuvo gausmas ir švilpimas. Po 10-15 sekundžių objekto nukritimo vietoje jau matyti staigus dirvožemio ištaškymas į visas puses. 

Labiausiai tikėtina, kad sprogmuo tikriausiai sprogo jau po žeme, kas ir paaiškina rimtos žalos aplinkiniams pastatams nebuvimą.

Atlikus teritorijos apžiūrą, buvo nustatyti apgadinimai keturiuose daugiabučio namo butuose. Visiems apgadintų butų gyventojams siūlomas laikinas apgyvendinimas viešbutyje. Pačiam namui bus atlikta ekspertizė: jeigu pažeista nešančioji siena, bus iškraustyti visos laiptinės gyventojai.

Pagrindinis klausimas

Po incidento televizijos kanalo „Cargrad“ įkūrėjas Konstantinas Malofejevas priminė Rusijos Gynybos ministerijos 2022 metų balandžio 13 dienos pareiškimą. Jame sakoma:

"Jei (Okrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai Rusijos teritorijoje – red.) tęsis, tai... bus smogta į sprendimų priėmimo centrus, tame tarpe ir Kijeve".

Tokiu būdu, daugeliui iškyla klausimas, kada pagaliau bus smogta į pagrindinius Okrainos sostinės objektus? Žinyboje suraguoa buvo greitai, bet ne taip, kaip daugelis tikėjosi.

Gynybos ministerijos (GM) prisipažinimas

Iš pradžių buvo manoma, kad sprogimas įvyko dėl Okrainos ginkluotųjų pajėgų atakos. Tačiau Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad incidentas įvyko dėl nesėkmingo aplinkybių suapimo.

"Balandžio 20 dienos vakare, praskrendant Rusijos VKS lėktuvui Su-34 virš Belgorodo miesto, įvyko netikėtas aviacinio sprogmens kritimas", – teigiama žinybos (GM)pranešime.

Priduriama, kad Gynybos ministirerija atliks išsamų incidento tyrimą.

Stebūklas, kad nebuvo aukų

Šiuo metu yra žinomos dvi nukentėjusios. Tačiau jų gali būti ir daugiau. Taigi, viena močiutė, gyvenusi name, prie kurio įvyko sprogimas, vos netapo aviacinio sprogmens kritimo auka.

"Ką tik įėjau į miegamąjį – ir bach! Jei tuo momentu, sekunde, minute, vėliau bučiau praėjusi, manęs jau nebūtų",- pasakojo pagyvenusi moteris.

Dar panašiai ir vienam jaunuoliui pavyko išlikti sveikam. Nuo sprogimo jį išgelbėjo tai, kad paskutinę minutę užėjo į parduotuvę. Jei jis būtų nors kiek uždelsęs, tragedija būtų buvusi neišvengiama.