Dar viena pasakėlė iš Pindostano apie dujotiekių susprogdinimą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-04-08 09:40:00, skaitė 371, komentavo 3

Dar viena pasakėlė iš Pindostano apie dujotiekių susprogdinimą

Siejamoje su „Nord Stream“ susprogdinimu jachtoje rado sprogmenų pėdsakus.

Vokietijos tyrėjai aptiko sprogmenų pėdsakų jachtoje „Andromeda“, kuri siejama su sprogdinimais „Nord Stream“ dujotiekiuose praėjusių metų rugsėjį, seka naują pasaką „The New York Times“ (NYT).

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad du įgulos nariai naudojosi padirbtais Bulgarijos pasais.

Leidinys rašo, kad "Andromeda" (jachta) buvo išnuomota rugsėjo 5 dieną Vokietijos Rostoko uoste, po to prisišvartavo Danijai priklausančios Kristianso salos uoste.

Vietinis uosto darbuotojas „The Times“ pasakojo, kad bandė prakalbinti įgulą vokiečių kalba, o vėliau – anglų kalba, tačiau atsakydamas i tai įgulos narys tik tyliai sumokėjo jam už paslaugas ir nusisuko.

Kartu NYT cituoja eksperto, Danijos instituto analitiko Johaneso Riberio nuomonę, kuri pavadino nerealia versiją, kad šeši jachtos įgulos nariai gali susprogdinti dujotiekius.

Tokią versiją jis pavadino „teorija iš Džeimso Bondo“.

P.S.Pindosai jau sekė pasakas apie lenkus su banderovcais, paskui pasaką apie kažkokias prookrainiškas grupuotės, dabar eilinė pasakėlė su bulgarais – kas toliau?

Aiškus reikalas, kad fake news buvo liepta įjungti durnelytį ir maltį šūdą, varyti šyzą ir panašiai. Greitai paaiškės, kad kalti yra šitie:

.